äntligen

Äntligen är loppan på väg hem och jag får snart krama om henne!! Fick en snapchat från mamma precis när hon går med raska steg hemåt. Tror dock de kommer stanna till på lekplatsen innan så dröjer nog lite till innan hon är hemma men som jag längtar. Har ju lämnat henne förr men då är det alltid av en anledning att jag ska göra något. Denna gången har jag bara varit hemma och här är så tomt och tyst utan alicia så man tänker ju på henne så mycket. 
Febern har hållit sig borta på både mig och wilma:) nu har jag bara rinnande näsa och förkylning men vem har inte det i dessa dagar. Jag kommer fortfarande vara försiktig med närkontakt med alicia och tvätta händerna ofta men hon själv är redan lite rinnig om näsan.  
Känner mig utvilad och redo för massa bus i em!

febern borta!

Febern försvann lika snabbt som den kom! Wilma är pigg igen och har inte kräkt något mer:) får dock fortfarande äta lite o ofta men hon får behålla maten så det är skönt :) alicia får sova hos mormor och morfar inatt då jag inte vågar smitta henne. Men jag saknar henne så otroligt mycket! 
Klockan är lite över sju och vi har redan hunnit äta mat i lugn o ro och nu leker Robin med wilma lite. Alltså så lugnt det är när man bara har ett barn haha! Kunnat sitta i soffan mycket idag och bara mys med wilma. Visst sen finns det såklart bebisar som inte alls hade nöjt sig med det men wilma är så lugn och go:) 
Nu ska vi bara ha en lugn kväll och försöka njuta av lite egentid och vila upp oss. 

feber

Så har både jag och wilma gått feber. Wilma kräker upp  maten och behåller inte mycket. Men ger vatten och ammar ofta och lite så det ska nog bli bra. Hoppas bara hon fortsätter vara så pigg som hon är nu!
Jag är så deppig här hemma, alicia är iväg på behandling  och jag kunde ju inte följa med. Hade så gärna velat vara med henne och detta är inget jag vill missa:/ dumma feber att komma just nu. Sen är jag ju så orolig för att alicia ska få feber så hon är på wilma mycket och även mig. Svårt att få henne att låta bli. Får se om Robin kanske kan ta med henne ut någonstans. Fy vad det är jobbigt när man inte mår bra men måste ta hand om barnen ändå. Igår va inte kul när Robin var på jobbet. Fick bli mycket mys hemma och när han slutat tog han med sig tjejerna och åkte till sin mamma en stund. 
Kan sakna tiden då man kunde få vara sjuk ifred. Ligga i soffan och tycka synd om sig själv. Men tjejerna får ju en att piggna till lite iof;):) nu hoppas vi detta Släpper snart och att allt gått bra för alicia! Mormor o morfar skulle följa med så jag vet ju att hon har bra sällskap;) 

Så där ja..

Fick förklaringen till varför jag mådde som jag gjorde igår. Förkylningen slog till under natten och idag är jag inte allt för pigg. Smått ont i kroppen, huvudvärk o enorm trötthet. Men bara att bita ihop och fixa allt nödvändigt. Sådant som städ och annat får vänta.
Nu sitter vi och kollar på Mora träsk. Kanske inte precis vad jag kände för att bädda ner mig o kolla på men alicia ville så gärna haha:) nu hoppas jag bara inte barnen blir dåliga. I morgon  är det ju dax för behandling för alicia igen så jag  vill hon ska va pigg o stark då. Sen vill jag så gärna kunna vara med på sjukhuset så jag ska verkligen försöka kurera mig idag. Förra torsdagen var Robin sjuk och var hemma och kurerade sig. 
Inte lätt när vi blir sjuka o man inte vill smitta barnen men samtidigt är man med de hela dagen och måste ju ta hand om dom. Jag längtar i alla fall till Robin slutar idag kan jag säga!

slut

Vi hade en lugn förmiddag hemma. Jag lyckades ta en dusch och laga mina byxor. Köpte ett par byxor för tre månader  sen som va de absolut skönaste jag någonsin haft. Överlycklig var jag men nu går de bara sönder hela tiden! Spricker på massa ställen även fast de inte är för små. Ska försöka klaga på det fast jag inte har kvitto. Så här får denna fattiglappen laga slitna byxor för jag har inte råd o köpa nya just nu. Känns inte lönt heller för jag vill gärna komma lite mer iform innan jag köper nästa par.

Vid lunch lämnade jag alicia hos mamma och pappa och tog en promenad ner till öppna förskolan. Mötte upp lina W där och det var babywalking. Wilma låg vaken snällt i vagnen hela rundan :) sen in för att fika och lite babyrytmik. Vi var bara tre st idag men var mysigt ändå. Känns så skönt att få lite ensamtid med wilma ibland! Jag måste verkligen försöka komma ut mer på öppna förskolor och liknande. Jag hade så gärna velat ha lite fler mammavänner att umgås med när man ändå är hemma så mycket. Men jag tycker att det är så svårt. Ska man ragga upp någon mamma lixom? Jag är alldeles för mesig men hade varit kul att ha någon med barn att gå till hembygdsparken eller massa annat. Sen har jag ju många härliga vänner och jag har ju Robins fina systrar med barn att umgås med:):) 
Men ni förstår säkert.. jag är i alla fall otroligt glad att Robin står ut med mig för jag hade gått under totalt i dejtingvärlden! ♡

När vi skulle åka o handla på em så bara slog något på mig.. enorm trötthet, smått illamående och en konstig känsla i kroppen. Vet inte vad det är som är fel men helt slut är jag. Vaderna värker dessutom efter promenaderna och jag är så spänd i nacken så det är inte sant. Måste verkligen utnyttja mina presentkort på massage nu. Man ska ju bara ha tid till det också! 

birdman

Pappa bjöd mig och robin på bio ikväll och sa att vi skulle lämna barnen där så skulle dom passa tjejerna. Fick god lasagne innan bion också:) en riktigt lyxig måndagskväll blev det. Vet inte när vi var på bio tillsammans senast. Filmen vet jag faktiskt inte vad jag tyckte.. den va riktigt konstig..skum.. fick Oscar för bästa film men det kan jag ju inte hålla med om direkt. Men kul var det i alla fall att komma iväg tillsammans. Ska försöka komma ut och äta middag också någon dag. Kanske bowla eller något annat skoj:) 

Vi har haft en bra dag idag! Båda tjejerna har varit pigga och glada. Var hos min farmor en stund  på förmiddagen och sen åkte vi hem och båda somnade. Så jag kröp ner med wilma i förhoppning om att hon skulle kunna passa på att långsova och det gjorde hon. Tror jag sov i någon timme i alla fall och det var riktigt skönt. Blir nog sängen tidigt idag, ser hur Robin har somnat bredvid mig här i soffan!:) 

en bra söndag

I lördags var alicia väldigt trött hela dagen och vi hade ett lugnt tempo. I går var hon dock betydligt piggare och det var full fart hela dagen nästan. Vid lunch så kom min familj och benson  hit så grillade vi korv på baksidan. Alicia sparkade en del boll och hon var verkligen jätteglad. Skrattade massor och det var så härligt att se henne så glad. Sen gick vi in och lekte på hennes rum en stund. Därefter blev det middagsvila och sedan handlade vi. I kassan så ställer alicia framför kassören och börjar skratta. Bara står och tittar på honom och riktigt hånskrattar haha.. en aning pinsamt var det faktiskt men vi skrattade gott åt det. 
Kvällen spenderades hos Alicias farmor och farfar. Hon kändes så trött när vi åkte därifrån vid 8 så jag trodde hon skulle somna i bilen. Men icke... kl 10 var hon pigg och ville äta mer mat. Hon har fått en väldig aptit nu. Man kunde ju få det av kortisonet och äntligen slog det på henne. Vi har ju fått kämpa en del för att få i henne mat innan. Sjunga, leka med lera, rita,titta i mobilen... ja vi har försökt allt för att få henne att äta och ändå har vi fått mata henne för hon har inte haft något intresse  av att äta själv sålänge det inte är korv eller någon annan favorit. Jag har undrat vad vi gjort för fel men nu inser jag att det bara berott på att hon helt enkelt inte haft någon aptit. Nu sitter vi lugnt o stilla tillsammans vid bordet och äter utan att behöva hålla på med något annat samtidigt och så skönt det är!! Hon har även börjat bli väldigt rund i ansiktet vilket man ju också blir av kortisonet. 
Idag har vi en ganska oplanerad dag så får se vad vi ska hitta på. Ska nog förbereda lite mat till kvällen i alla fall så jag kan sticka iväg o träna lite. 

fattigt

Ja nu är det två månader sedan jag fick några pengar förutom barnbidrag. Robin fick lite pengar förra månaden men hade ju inte jobbat så många dagar så det räckte inte hela vägen till alla räkningar. dagarna går men vi ser inte röken av några pengar... på måndag måste vi ringa igen och va på dom. Jag har aldrig haft krångel med försäkringskassan innan men detta tycker jag tar för lång tid. snart ska denna månadens räkningar vara betalda och det svider ganska bra på kontot nu. Efter vattenskadadan, bilen som skulle lagas, mogges operation, jul, dop, födelsedagar så är där inte så mycket pengar kvar.. man måste ju fortsätta att leva och mediciner och allt kostar ju som alicia behöver. resorna till lund och betala parkering.. det sticker snabbt iväg. Och visst vi får ersättning för detta sen men det hjälper ju inte just nu.. och både jag och Robin hatar att låna så vi vill gärna fixa detta själva. Men nu får vi hoppas pengarna kommer innan räkningarna ska betalas så man inte blir helt pank. vet inte hur folk gör som inte har pengar undansparat, då klarar man ju inte sig så fattar inte hur det kan få ta så här lång tid.

Idag är alicia väldigt trött. Robin tog med henne ut till lekplatsen och gungade men energin var inte riktigt där. så efter lite lugn lek kom dom hem igen och vi har myst mycket. leker doktor och läser lite bok. nu har hon somnat så får se om hon är piggare i eftermiddag annars tänkte jag ta ner täcke och kudde o bädda ner oss i soffan och se på någon film som hon får välja. har hon tur kanske man kan få lite popcorn till filmen:) men jag hoppas hon är piggare och orkar leka istället.

Femte behandlingen

åkte ner till Lund idag. Var faktiskt skönt att komma dit idag istället för hbg. dom är duktiga i helsingborg också men man har redan börjat känna sig mer hemma i lund och alicia verkar ha roligare där så oss gör det inte något att det är längre att köra. Hon var duktig som vanligt men ganska trött och därmed lite gnälligt. när hon hade fått cellgifterna så skulle vi prata med läkaren. när vi satt och pratade så somnade hon i min famn. helt slut va hon lilla loppan. Efter några timmar där åkte vi till mina föräldrar som hade fixat lunch till oss.
Sedan åkte jag o handlade med tjejerna och min syster.. herregud. jag va sen innan helt slut och efter den shoppingturen blev det inte bättre. kändes som vi var på maxi i en evighet. Alicia var lite speedad samtidigt som hon var väldigt trött. biverkningar på kortisonet så ibland är det svårt att varva ner henne. Vi köpte en bamsemålarbok till henne eftersom hon varit så duktig idag. försöker att ge henne något efter varje behandling. ibland bara något litet och ibland kanske något lite större. tanken som räknas och det känns bra för oss att göra så. Eller att man hittar på något:) nu ska vi börja trappa ner kortisonet lite. två veckor till sedan är det dax för ny röntgen och utvärdering för att se hur vi ska fortsätta behandlingen.
nu är jag så trött så jag kommer av mig i skrivandet och ögonen trillar.. slänger in lite blandade bilder från senaste dagarna!:)






oh no

Robin har gått och blivit förkyld. nu får vi hoppas att båda barnen klarar sig från det. Vill inte att någon av dom ska bli dåliga nu. Är så svårt när någon av oss blir sjuk.. vad gör man? Robin stannade i alla fall hemma från jobb då han var helt slut och bättre han vilar upp sig för han behöver sin lilla energi till barnen och att se till o bli bra igen. Han fick va hemma så tog jag barnen och åkte till hembygdsparken med mamma. där kan man vara hur ofta som helst. Och skönt att det är ute för då slipper jag oroa mig för att andra barn ska smitta alicia. I eftermiddag blev det väldigt lugnt. va så trötta båda två att vi faktiskt beställde pizza.. på en torsdag:)

i morgon är det dax för femte behandlingen nere i Lund. snart har dessa sex veckor med den intensiva perioden gått och förhoppningsvis har den gett resultat så vi kan börja få behandling var tredje vecka istället. Alicia ser framemot att åka till doktorn i morgon och jag hoppas hon tycker det är lika kul när vi väl är där nere. Hon brukar tycka det är skoj förutom just när hon får nålen och de tar bort den:)

👍

gröten hade verkligen gjort nytta på wilma! på 2 veckor har hon gått upp 400 gram och växt hela 3 cm! en lättnad verkligen. Så nu får vi fortsätta med det två gånger om dagen så får ja hoppas amningen räcker till resten men det verkar ju så:) jag får nog ta o inse att hon inte är så liten längre och inte riktigt lika beroende av mig.. på gott o ont. är ju alltid skönt att kunna få lite avlastning o veta att hon kan bli mätt på annat sätt. ikväll ska jag och Malin på bio. vet inte när jag satt och såg en film ostört senast. ni kan ju själva gissa vilken vi ska se:)

vi var även på öppna förskolan i morse. Alicia lekte på och älskar att åka rutschbana om och om igen. skulle pyssla lite och göra ett litet troll. slutade med att hon sprang omkring och jag fick sitta och göra klart det haha. sen gjorde vi fotavtryck av wilmas fot och hand:) jag är lite kluven på att ta med alicia på offentliga platser. Det tar emot på något sätt men samtidigt så har dom sagt att vi ska leva på som vanligt i stort sätt. Hon har ju inte närkontakt men någon ändå och vi är noga med handhygienen så det ska inte vara någon större fara. man kan ju inte isolera sig heller men man får välja sina ställen och tillfällen.

nu tittar alicia på Lotta på tvn och wilma sover. en timme kvar till Robin kommer hem och jag tänkte fixa iordning maten så han inte behöver tänka på den när han ska ha båda barnen ikväll.






häromdagen bakade jag en kladdkaka med vitchoklad. ett bra tips på en enkel men väldigt god kladdkaka!:)


komma igång

Idag kom jag äntligen iväg och köpte gymkort. så nu kan jag börja boka in mig på pass och komma igång med träningen. nu ska det bara göras också. Känner att jag verkligen behöver det nu, absolut fysiskt men även psykiskt. en timme på ett pass svettades med sina egna tankar och känslor.. att få lite tid att tänka i lugn och ro o samtidigt röra fläsket!:) körde lite på gymmet och kände efter hur kroppen känns och det gick bra. någon magövning gjorde att det sträckte till i magen så den hoppas jag i fortsättningen men finns ju andra alternativ. nu gäller det att försöka ta det lugnt och känna efter. hade ju väldigt ont i fogarna under graviditeten och vill inte göra så att det kommer tillbaka.
Båda barnen sover gott så nu ska vi varva ner o kolla på tv innan sängen kallar. I morgon ska jag till bvc och väga wilma så vi får hoppas hon gått upp i vikt och växt på längden nu. tycker vi gett mycket gröt och även lite annan mat så hon bör ha gått upp i vikt:)

en dag med mina tjejer

Idag är det bara vi tre och inget planerat förrens ikväll. frågade alicia i morse om hon ville till hembygdsparken och hon jublade så det va bara att packa ihop oss och lite fika och åka ner. riktigt mysigt och roligt hade vi. gungade länge och även wilma fick gunga lite!:) åkte linbana, tittade på djuren och bara gick omkring. Jag trodde inte det skulle va något folk nästan så struntade i smink och allt sådant men jag hade ju glömt att det är sportlovsvecka haha.. så en del folk var där ju men men! när vi hade fikat klart så tog alicias energi slut och vi åkte hemåt. helt färdig va hon så nu sover hon gott o wilma ligger här och snackar o sprallar.
hade en telefontid med läkaren idag men har inte hört av henne än.. en aning irriterande att bara gå och vänta och så ringer dom inte ens. jag får nog ringa upp senare.


underbara är ni

Blir ett snabbt inlägg igen.. mobilen går varm och det är tack vare er alla som har bidragit med pengar, delat mitt inlägg, kommenterat eller gillat något. Ni är helt underbara allihop. Målet blev nått på några timmar. Jag trodde bara att våra närmsta kanske skulle kunna sätta in något litet ibland men folk som jag inte ens känner har skänkt och delat. Människor som inte bor i denna stad, inte vet vilka vi är, mammor i min mammagrupp.. jag är så otroligt rörd och ögonen är tårfyllda. Även fast att summan är uppnådd så går det bra att skänka pengar. Och det kan man göra precis närsom. Vi måste tillsammans utrota denna jäkla cancer och se till att fler än tre av fyra barn överlever detta! Det lilla man kan göra känns bra och ni har fått oss att känna att vi kunde faktiskt göra något! Nu fortsätter vi att bekämpa detta.
Ett enormt Tack till er alla! Nu ska jag lägga mig och det kommer bli med ett stort leende på läpparna!
 
 

egen insamling

Vi har startat en egen insamling nu. Jag ska skriva mer om denna när jag får tid:)
http://www.barncancerfonden.se/1309377330#
den länken är nog adressen så vill ni skänka någon liten slant där så blir vi jätteglada!:)

cancer?

Idag är det internationella barncancerdagen... något som jag aldrig trodde att jag skulle uppmärksamma speciellt mycket eller känna att vi tillhör. från början fick vi ju höra att Alicias sjukdom inte var cancer men mer och mer verkar det tillhöra det. eller läkarna vet inte själva så alla säger olika. Men vi är på cancer avdelningen, hon får samma behandling som cancer patienter, vi tillhör barncancerfonden.. ja allt faktiskt. Så det är mycket lättare att säga att hon har cancer. men det tar emot så jäkla mycket, inte har väll min fina lilla unge cancer.. eller en sjukdom överhuvudtaget!! men jo, det är något jag måste acceptera och leva med hela livet. tacksam är jag i alla fall för att hon är så stark och pigg mitt i allt. Hon är nästan som vanligt och för några sekunder glömmer man nästan bort att hon är sjuk.
vi får höra så fina ord om att vi är starka föräldrar och en massa fint men man har ju inget val. Jag tror inte vi har fattat någon av oss vad vi är mitt uppe i. ibland slår känslorna på en och då är det viktigt att låta känslorna komma och få vara ledsen. att prata känner jag är otroligt viktigt för att kunna bearbeta allt. Jag och Robin försöker ha en bra kommunikation och prata mycket men det är inte så lätt för man vill inte prata över huvudet på alicia. Hon förstår så mycket nu.

I vilket fall så känner ni att ni har 50 kr att avvara denna månaden så kan ni smsa HOPP till 72900 så går de pengarna till barncancerfonden... och jag kan säga att den fonden är otroligt bra. så mycket saker de gör för de sjuka barnen men även för föräldrarna. trodde faktiskt inte det var så mycket men jo den är helt fantastisk. så även om jag inte fått några pengar förra månaden och är back några tusen kr så ska jag skänka den lilla 50 lapp för det står mig så varmt om hjärtat!

Fjärde behandlingen

Så har vi gjort detta fyra gånger nu... var i helsingborg idag och allt gick bra. I början satt alicia i min pappas knä när doktorn lyssnade på hjärtat och tittade i öronen. va glad och gick jättebra! sen skulle hon titta i halsen också och lilla damen ville inte alls gapa så där blev hon lite ledsen men repade sig igen o fick lite blåbär. var väldigt trött då hon vaknade vid 4-5 i morse och kom aldrig till ro efter det så hon satt hon mig en del under behandlingen men lite lek blev det:)
glutenttesterna var negativa så det var jätteskönt! man vill inte ha fler saker att behöva oroa sig för just nu. Hennes blodvärde var bättre och hennes hb hade gått upp:)
nästa vecka är det lund och då ska vi börja trappa ner kortisonet lite.. ska bli skönt:)

jag alicia och denise va en runda på stan innan. mysigt att få va med bara henne lite ibland också. Hon va så duktig och gick snällt med oss. stötte på hennes farmor och hon fick en fin pippitröja av henne. av mig fick hon en pippimössa för att hon varit så duktig idag. tror inte att jag behöver säga att alicia älskar pippi! haha!

Bra dag

började med en lugn morgon med massa mys i soffan då Robin hade sänkt värmen här hemma så jag tyckte det va för kallt att ens sticka ut armen från filten. så vi bäddade ner oss ett tag.
sen lekte vi doktor med en av hennes dockor. Hon har fått med dig lite saker från sjukhuset så hon själv kan få testa på sprutorna och slangar och allt:) därefter knallade vi bort till mamma och pappa så va hon hos dom under eftermiddagen. Jag fick ätit lunch och sedan vilade jag med wilma. Hon sov i 3.5 timmar så jag fick verkligen vilat upp mig jag också:) poppade popcorn och kollade tv:)
hämtade upp alicia i stan där hon va med mamma och pappa och sin lilla dockvagn. I bilen började hon prata om sin farmor och när vi parkerar bilen blir hon jätteledsen och vill till farmor. ringde och pratade med henne och slutade med att vi åkte dit:) vi kom mitt i korvgrillning med phoenix o memphis så det tyckte hon va jättekul. nu sover en glad och nöjd tjej och det är så härligt att se hur hon lyser upp när hon får vara med nära och kära. Hon glömmer nog bort att hon är trött och leker på. ibland får man såklart stoppa henne och se till så hon inte överanstränger sig men hon leker oftast ganska sansat. så mycket några timmar kan göra för att få fylla på med energi och man orkar va en bra mamma igen! :)

trött

Ligger kvar i sängen med alicia sovande ovanpå mig och wilma ligger vaken bredvid o snackar o sprattlar:) alicia vaknade inatt och det tog lång tid innan hon somnade om så nu är hon trött. försöker jag resa mig så vaknar hon så jag o wilma får snällt ligga kvar ett tag till.

Igår kom syskonen och mamma förbi och fick lite mat. När vi satt och åt så hörde vi alla hur det knacka på fönstret precis bakom. vi såg ingenting och vår baksida är inhägnad så det tar ju lite tid o ta sig därifrån. man hör även när någon går på altanen men inget hördes.. behöver jag säga att jag hade svårt och koppla av resten av kvällen. Idag funderar jag på att ge mig ut på någon öppna förskola men vi får se om barnen vill samarbeta:)

söndag

En lugn helg är över och jag har fått träffa Malin både lördag och söndag:) jag saknar ju henne så mycket nu när hon bor uppe i Stockholm men jag hoppas hon och Linus flyttar ner snart igen:) 
Alicia har börjat och bli väldigt trött om dagarna tycker jag. Ett par dagar hade hon knappt någon aptit och vi fick kämpa med maten. Igår och idag har hon ätit på bra så det är jätteskönt:) när vi steg upp i morse så va hon trött direkt och efter frukosten ville hon mest mysa. Gjorde ett litet ryck och sparkade lite boll men blev snabbt trött igen. Så vi satte på en film och bäddade ner oss i soffan. Sen hjälpte hon mig att baka lite:) 
Är jobbigt att se henne så trött men förövrigt verkar hon må bra. Jag måste bara försöka acceptera och vänja mig vid att hon inte orkar så mycket som innan och att det blir många pauser under dagen. Men som hon kämpar på vår lilla tjej!
Vår andra lilla tös har varit så go och lugn i helgen precis som alltid annars! Får i sig lite gröt i alla fall men det är inte lätt att få henne att öppna munnen ibland. Det har hänt så mycket med henne nu... man märker hur hon förbereder för att börja krypa och hon tar sig framåt redan. Hon är ju inte kvar där man lämnat henne direkt. 
Denna kärlek man känner till dessa tjejer är helt otrolig. De ger mig så mycket energi och glädje! Att se dom tillsammans värmer verkligen hela mitt hjärta!:) 

lördag

Idag fick jag träffa mina fina vänner malin och benson för en lunch i stan. åkte ner utan barnen och det var skönt att få äta en lunch i lugn och ro utan att vara en tjatig mamma för att alicia ska äta eller sitta ner på stolen eller liknande. att bara få va med vännerna och prata en massa! men jag känner mig faktiskt otroligt tom utan mina barn.. är inte alls mig själv och det är en så konstig känsla. kanske börjat tappa bort lite vem jag är utan dom, för dom är ju mitt allt och är alltid med mig. att gå på stan utan vagn blir så konstigt. känns som att man tappat något hela tiden. Är blandande känslor det där med att få egentid men det är både skönt och välbehövligt samtidigt som man längtar efter båda barnen. alla föräldrar vet nog vad jag menar:)
ikväll tar vi det lugnt bara. alla sover utom jag. Robin däckade här i soffan och jag tänkte faktiskt också gå och lägga mig men får passa på att uppdatera lite här först! kanske bläddra i vi föräldrar tidningen som jag inte hunnit ta av plasten på än också:)

tredje bahandlingen

Idag var vi i helsingborg för behandling nr 3... bara börjat men man har redan vant sig vid det. första gången som vi var i helsingborg men det gick bra. Men man inser verkligen hur bra det är nere i lund!
Alicia har varit ganska trött idag. magen har börjat krångla lite. De tog prover för glutenintolerans idag så håll tummarna att hon inte ska behöva ha det också. men hennes mage är som en ballong väldigt ofta och det va så redan innan vi började med behandlingen. Dom sa att hon skulle få ökad aptit men den vet jag inte var det tog vägen. Hon skulle kunna va utan mat en hel dag tror jag. kämpar och kämpar på alla olika sätt för att hon ska äta men det blir inte mycket som kommer ner nu för tiden. Hon har blivit så smal tycker jag. Ska nog gå till en dietist och få lite tips och inspiration till vad man kan hitta på. Man vill ju inte tvinga i henne men jag vill så gärna att hon ska äta ordentligt nu så hon får i sig energi och näring! bär, grönsaker lite fukt slinker ner i alla fall. Och godis och glass hade hon kunnat leva på om hon hade fått!:)

idag har jag varit otroligt trött. lyckades tillslut få båda barnen att sova samtidigt och jag gick upp och la mig i sängen bredvid wilma och vi sov så gott:)

igår fick lilla wilma vaccination och hon va så duktig så! vägde och mätte också och hon står lite still. väx 1 cm på två månader och bara gått upp 200 g denna månaden. ska börja ge mer gröt så får vi se om det händer något. amningen blir nog lite påverkad när man inte mår riktigt bra...men hade varit skönt om hon gör ett litet skutt i växten nu så jag slipper oroa mig för det också.. Denna ständiga oron för sina barn!!





onsdag

Idag var jag och wilma iväg på babycafe. vet många som går nere på nya torg men ändå är jag så mesig på att gå iväg på sådant själv... men det gick bra och några kände jag allt:) ibland är det skönt att komma iväg själv med wilma och träffa andra mammor. det är ju inte alla som vill sitta och snacka om allt vad hör till småbarnslivet men där blir det så naturligt;) så det får jag se till att göra fler gånger. redan i morgon ska vi ner dit men då ska wilma vaccineras och sedan tittar vi in på öppna förskolan efter det så alicia får leka lite.
På eftermiddagen idag lagade jag både lunch och kvällsmat på en gång och sedan drog vi på alla vinterkläderna och va där ute och väntade när Robin kom hem. Sedan tog vi pulkor och mogge på en promenad. Alicia ville absolut inte sitta i sin nya pulka tillslut så de fick klämma in sig i babypulkan tillsammans. där satt dom så söta tillsammans och alicia satt och pussade och klappade på wilma och höll om henne hårt. wilma va så nära på att somna:)
nu blir det mys och bus innan det är dax för kvällrutinerna. förhoppningsvis somnar alicia tidigt ikväll då det bara blev en middagsvila på 10 min.

Tillbaka till vardagen

Idag gör vi ett försök att gå tillbaka till vardagen igen. Robin är och jobbar och jag är hemma med båda barnen. Det känns så annorlunda på något sätt.. sist jag var själv med båda barnen en hel dag var dagen innan vi fick veta att alicia hade en tumör. då hade hon ordentligt ont och det var riktigt jobbigt att vara hemma själv. Hon gick knappt och ville bli buren mycket och blev ledsen hela tiden. Idag har vi haft en toppendag än så länge och lekt ute i snön och åkt pulka. tog en promenad med mogge, wilma i vagnen och alicia i pulkan. såg nog lite roligt ut men det gick:) jag är så glad för att alicia mår så mycket bättre nu än för två månader sen. Hon är mycket gladare! men visst själv mår man nog inte så bra som jag tror att jag gör och därför har vi sagt att vi ska mjukstarta lite med att Robin går tillbaka till jobbet. Jag har så svårt för att be om hjälp så jag hade inte vågat be honom stanna hemma om det hade varit för jobbigt. Så idag och i morgon jobbar han och sen får vi se hur alicia reagerar på behandlingen denna veckan och kanske jobbar han 4 dagar nästa vecka. Robin vill vara med på varje behandling nu i början och det är jag glad för. Det känns som att det är viktigt att vi båda är lika delaktiga i detta och mycket för Alicias skull. när vi varit iväg hos doktorn kan hon berätta i flera dagar om vad som hänt och vilka som var med. sist satt hon i Robins knä när hon fick droppet och detta minns hon än så vi vill båda vara med. Hon är så söt för varje gång hon nämner doktorn så gör hon det med glädje och stolthet. Hon är så stolt över sin slang hon får droppet i och visar gärna för alla. Det känns som att vi hanterat detta på rätt sätt eftersom hon har en bra syn på allt detta. Jag tycker faktiskt det har varit riktig mysigt att ha en dag för oss själva haha. att få vara med tjejerna och ha fullt fokus på dom. Jag har insett att jag blivit väldigt lat när Robin va hemma.. det har varit svårt att få igång rutiner. känns som en lång semester fast av helt fel anledning. Men nu så ska bara förkylningen släppa också så kan jag komma igång med träningen igen och få kanske ännu mer energi!:)

söndag

Idag har vi hjälpt syrran att flytta lite. Eller ja mest Robin har hjälpt till. först va vi på ikea o köpte lite saker och sedan bar dom in sakerna medan jag va hos mamma med barnen. Robins mamma passade alicia och dom hade bakat goda bullar och det verkade som alicia hade haft väldigt roligt:)
jag har börjat bli lite täppt i näsan och känt mig lite krasslig idag. Hoppas det försvinner till i morgon. vill ju absolut inte få feber så jag smittar alicia.
Hon har varit pigg efter andra behandlingen. ibland blir hon lite speedad och ibland tröttare än vanligt. magen har nog börjat svullna av kortisonen för tycker den är som en ballong hela tiden och i övrigt är hon ju ganska smal.
Hon har blivit så duktig med att ta sin medicin. Hon skrattar och springer iväg lite men sen stannar hon upp och tar allt på en gång. dricker lite vatten, får nappen och sedan får hon välja ett klistermärke att sätta på en låda som belöning. har funkat väldigt bra. innan var det skrik varje gång och det var så jobbigt!

wilma mår så bra så. Eller ja hon har faktiskt varit lite snorig idag men inte mer än så. Det är verkligen en glad och enkel unge! så nöjd för det mesta och hon älskar att kolla på när alicia tramsar sig:) tycker hon sover ganska bra på nätterna. ammar mellan 20-22 någon gång och sedan kan hon sova upp mot 7 timmar i sin säng innan jag tar över henne till oss och jag ammar i sängen. liggamning är helt underbart på natten! slipper gå upp och man kan ligga och slumra till själv. annars har jag väldigt svårt för att somna om på natten om jag går upp så detta passar perfekt. behöver aldrig vara uppe med henne på natten för att hon är ledsen eller inte kan sova! nu hoppas jag inte att jag får ångra att jag skrev detta!!
Alicia sover också i sin säng men vaknar ganska ofta och är ledsen och då får hon komma över till oss och sedan snurrar hon runt mellan oss. mysigt men man får ingen vidare sömn själv. just nu har jag en liten wilma i min famn som sover gott, ska kila upp och lägga henne i sin säng och sen ska jag också lägga mig
RSS 2.0