tårtan

Tack för alla era fina kommentarer om tårtan! Jag gjorde den själv och klarar jag det så klarar alla det. Gjorde en väldigt enkel dekorering men det räckte väl för Alicia. Jag hade själv velat avancera mycket mer men jag har inte riktigt tiden till det just nu. När barnen är lite större så kommer jag säkert att göra det. Men jag älskar att baka och vill gärna göra egna tårtor när vi har kalas!;) 
Jag glömde ta kort när man skurit upp tårtan men inuti var det chokladbotten, vaniljmousse och hallonmousse. Till toppingen gjorde jag smörkräm med mintsmak. Många saker gick inte som jag ville men tiden fanns inte att rätta till det men jag tror den gick hem ändå:) 

födelsedag och kalas!

Så har ju vår lilla älskling fyllt 3 år! Började dagen med sång, frukost och paket i sängen såklart. Sen hade vi en mysig morgon innan hon cyklade iväg på sin nya cykel till dagis och blev firad där. Hämtade henne och sedan åkte vi till leklandet med min familj. Vilken fart det var på 3-åringen!! Hon sprang och sprang och vi fick knappt stopp på henne. Så kul att se. På kvällen blev det middag och mys och jag tror hon hade en väldigt bra dag.

Igår hade vi kalas och hon hade ännu en toppendag! Så grymt mycket fina presenter fick hon. Mycket bus och fullt fart med kusinerna:) 
Alicia är inne i en period då allt ska vara blått. Hon hade önskat sig en blå cykel och så hittade jag en blå frost cykel. Jag kunde faktiskt inte låta bli att köpa den;) sen skulle även tårtan vara blå och då blev ju temat ganska enkelt, frost igen! 
Enkelt sätt att bli populär på!;)
sen fick hon en egen liten tårta att bära in själv (precis som hon själv önskat) så hon kunde få blåsa ut ljusen. Dock blev hon lite blyg och det var nog jobbigt med alla som tittade och fotade haha så hon fick lite hjälp med att blåsa ut ljusen av min kusin. 
Fick en härlig min av henne haha! Tack till er alla som kom, betyder så mycket att ni kommer och firar vår tjej! Och ni som var sjuka, vi får fira senare!;)

inte nu...

En glad liten tjej var i morse nere och tog prover. Gick superbra och vi åkte vidare till förskolan. Jag och wilma hade en väldigt lugn och mysig förmiddag tillsammans innan vi hämtade Alicia igen. När jag hämtar Alicia så fick jag veta att ett barn haft vattkoppor på förskolan utan att veta om det. Lätt hänt men inte riktigt vad vi vill ja just nu. Så ringde till Lund och läkaren ringde upp mig senare. Så nu måste vi börja med virushämmande medicin igen. Den hon ska ha 4 gånger om dagen och ev i tre veckor. Vi som var så glada för att slippa ge medicin nu men om vi kan nöja oss med den medicinen så är jag nöjd. Hon pratade först om att vi skulle åka in i morgon och ge medicin intravenöst och jag kände bara nej!! Inte i morgon, hon fyller ju år då! Så jag försökte kolla om det inte bara räcker med denna vi kan ge hemma och hon skulle kolla med de andra läkarna i morgon och se om dom också nöjer sig med den. Annars måste vi åka in. Så håll era tummar att vi i alla fall får vara hemma i morgon!! Och framför allt att hon inte får feber eller prickar nu för då blir vi inlagda för behandling direkt. 

Annars har vi det bra här hemma! Som sagt så är det någon som fyller år i morgon! En stor dag som jag för ett tag sen aldrig trodde jag skulle få uppleva. Därför vill jag göra den så ra som möjligt! Älskade lilla loppan blir 3 år! Helt sjukt!!

söndag

Natten till igår vaknade jag av att Alicia var ledsen och hade kräkt. Tänkte direkt att nu är det magsjuka! När vi sen vaknade på morgonen igen och hon hade fått lite frukost så mådde hon bra. Sen blev det inget mer på hela dagen heller. Så nu undrar jag vad det var. Kanske cellgifterna som gjorde det, var ju bara 1.5 dygn efter behandling. Under hela året har hon aldrig kräkt efter behandlingen men man kan ju reagera olika efter varje så det är inte omöjligt att det var därför. Hade det varit magsjuka borde det vara mer tycker jag. Vi höll oss hemma i alla fall, bortsett från att jag tränade. Skönt att slippa detta sen!!

sista behandlingen✔

Äntligen!! Sista behandlingen är gjord! Inga mer cellgifter nu!! Tänk att detta förhoppningsvis var sista gången jag höll fast min lilla tjej skrikandes för att ge cytostatika! En medicin jag både älskar och hatar. Den räddar faktiskt hennes liv och jag är så tacksam att den finns och att hon kunde få den! Men det är ändå cellgifter med biverkningar och det kan vara biverkningar som vi inte märker om flera år! Så det känns så skönt att slippa se denna medicin gå in i henne mer! Nu ska kroppen självläka och ta bort det sista själv hoppas dom på. Om några veckor gör vi en röntgen och Gud vad nervös jag kommer vara för svaret! Men jag har bestämt mig för att detta var sista och att allt ser bra ut, det bara måste vara så. Något annat finns inte just nu! Kommer bakslag senare i livet så får vi ta det då men nu behöver vi paus! Alicia behöver paus och bara få vara lika pigg som andra treåringar och slippa stick varje vecka! 

Alicia var som vanligt duktig där nere idag. Protesterade när hon skulle få slangen som hon säger som vanligt men sen gick det bra. Satt själv när läkaren undersökte. Vi hade med oss en korg med frukt och choklad till personalen. Hade gjort hemmagjorda praliner till de som haft mest hand om Alicia. Tror det uppskattades!:) 
När sköterskan plockade bort nålen efter behandlingen var färdig så var det som att någon stack hål på mig... bubblan jag har omkring mig just nu sprack lite och känslorna kom fram igen. Varit många sådana tillfällen senaste månaden men det är skönt. När Alicia skulle få sina pärlor till sitt supersnöre så fick hon de hon brukar få. Fick även en för en bra dag och för födelsedagen som hon har om n vecka. Och sedan den allra viktigaste, behandlingens avslut!! När röntgensvaret kommit så ska jag trä på den och knyta snöret! Sen ska där inte på mer pärlor! Det virar redan två varv om henne och vi har ändå intr satt dit alla pärlor (långt ifrån) och alla stick i fingret hon gjort varje vecka har vi inga pärlor för. 
Ska fota hennes Snöre sen så ni får se det lite. 
Men ja det jag skulle säga var att när jag fick den sista pärlan i handen så kom tårarna.. framför sköterskorna och receptionist så brast det lite. Men det var så skönt att gråta på den avdelningen av glädje!! Riktiga glädjetårar över att denna dagen är här. I början var jag väldigt rädd för att denna dagen aldrig skulle komma! Men goa som dom är så fick jag en stor kram. Några tårar trillade i bilen hem men det gör inget när det är glädjetårar!

dagen innan...

I morgon är det dax. En behandling till. Men inte vilken som helst. Det är den sista!!! I alla fall vad vi hoppas på. Om allt ser ut som läkarna förväntar sig på röntgen om några veckor så är detta den sista nu. Det är så skönt och bara att kunna säga det är otroligt härligt. Men jag måste säga att oron är där, jag låter kanske negativ men jag kan inte riktigt ta in att det är sista. Jag har sådan rädsla för att det ska dyka upp igen och att vi måste göra om hela resan igen, och kommer vi i såfall klara oss lika bra då som nu. Ja ni förstår säkert att tankarna kan springa iväg hur mycket som helst men jag försöker stoppa dom. Stoppa när jag känner glädje och inte oroar mig för det är så jag vill känna bara! 
Men när man vet att hon har en sjukdom som hon kommer ha hela livet och som kan gå i skov så har vi ingen aning om hur framtiden ser ut och hur mycket hon kommer bli påverkad av sin sjukdom. Den är så lurig och känns som att ingen har riktigt koll på den faktiskt. Jag hoppas att vi är en av de som bara behöver en behandling och sen är det bra, för alltid!! 

Jag känner mig ganska tankspridd inför i morgon. Lite stressad och inte koll på något riktigt. Har fixat lite presenter till läkare och sköterskor nu ikväll i alla fall, dom har ju varit helt fantastiska där nere! Det hjälper mycket när man går igenom något sådant och tvingas vara på en sådan avdelning. Det är mycket jobbiga intryck och tankar som kommer så då behövs lite positiv personal som livar upp och det är vissa bra på, andra kanske mindre bra men dessa människor finns väll alltid. Dock kan jag undra ibland hur man kan få en anställning på en sådan tung avdelning.. Men de som vi har kontakt med och tar hand om Alicia är i alla fall underbara!

Tror jag ska gå och lägga mig då jag inte får något vettigt gjort och tankarna börjar snurra iväg! Bättre med lite sömn så är det full fart i morgon igen! 
Håll nu tummarna för lilla Alicia♡
idag fyller vår lilla älskling fyra år btw! Han är väll allt bra söt?:) världens snällaste med barnen är han också!!

söndag

Så var proteinveckan avklarad och jag har fixat det utan att fuska. Var en utmaning när jag i lördags var på babyshower och det bjöds på go mat och fika men jag fixade det och fick belöning med bra viktnedgång idag. Får se vad det landar på i morgon men jag är nöjd än i alla fall! En vecka kan göra så stor skillnad! I morgon får jag börja träna igen och det ska bli väldigt skönt faktiskt. Inte tidsmässigt då det tar emot att sticka när Robin kommer hem och men jag måste ta mig tiden. Ska försöka bli bättre på att komma ner på dagarna också. Är Alicia på förskolan så kan jag ju passa på att träna när Wilma vilar middag:) 

Tjejerna mår väldigt bra här hemma. Dom fortsätter hålla sig friska (bortsett från lite förkylningar) och vi njuter av varje dag det är så. Nu blir det en del pulkaåkning om dagarna och det är jättekul. Idag var Benson här och busade med oss! I förmiddags var Kajsa och Wilmer här hälsade på. Bus då också och båda tjejerna somnade gott ikväll;) 
ja Wilma blev ju i alla fall söt:)

omgång 2

Sedan början på december så la jag kost och träning åt sidan och valde att inte fokusera alls på detta. Jag har ätit gott och vad som faller mig in. All energi behövde gå åt att fungera kände jag då december var tufft psykiskt. Nu får jag sota lite för detta då det blev alldeles för många kg plus och det kommer ta flera veckor att komma tillbaka där jag var innan. Det är egentligen inte hela världen men det kändes så bra att ta hand om sig själv för en gång skull så jag ska tillbaka. Nu kör jag om dessa 12 veckorna som jag gjort en gång. De resulterade ändå med 12 kg minus så nu är jag väldigt motiverad att fortsätta igen. Får se om jag kommer vara lika strikt som jag var förra gången eller möjligtvis rubba på lite småsaker.. inte onyttiga alternativ alltså utan mest för att förenkla vardagen. 
Jag har så fruktansvärt lätt att gå upp i vikt men så här mycket trodde jag inte att man ens kunde gå upp på så kort tid så jag börjar tro något är fel på mig... men gjort är gjort och jag blickar framåt. Så nu har jag en vecka med endast protein och vitamintillskott framför mig. Inte det roligaste men så värt det. 

Robin börjar jobba idag så vi återgår till vår vardag igen. Även om vi har haft det jättebra så har jag längtat då jag är glad för vår vardag. Så länge vi slipper sjukhuset så är jag nöjd och trivs bra hemma! Vi har det så roligt och mysigt tillsammans så vardagen känns inte jobbig att återgå till!;) 

skridskopremiär

Igår invigde vi Alicias nya skridskor som hon fick i julklapp. Vi hade inte så mycket till utrustning så vi fick låna en del av Olivia och calle så vi kunde testa åka lite. Varken jag eller Robin hade stått på ett par skridskor sedan man åkte med skolan så det var spännade. Sen skulle vi dessutom  hålla i Alicia och Wilma också. Som tur var va min familj med och hjälpte oss Och Johan är grym på att åka! Men tjejerna älskade det och det var roligt att kasta runt på isen. Gick ju betydligt långsammare när vi åkte med dom men när Johan tog dom på en tur så gick det undan och Wilma tyckte verkligen det var jättekul. Hon hade nog kunnat åka i evigheter medan Alicia var nöjd efter en stund och ville sitta och fika och titta på istället. Men det blev en mysig eftermiddag och något vi måste göra om. Dock var det väldigt mycket förberedelser för några minuters åk haha men det var det värt.  lyckades tyvärr aldrig få så bra bilder men har lite härliga filmer i alla fall!

Bad!

Idag vågade vi oss iväg till ugglebadet för att bada lite. Vi har inte varit på ett badhus i år pga smittorisken men idag vågade vi oss iväg. Och så glad jag är för att vi gjorde det. Jag såg en ny sida av Alicia idag. En frisk sida där hon var som vilken 3-åring som helst och hoppade, skrev av lycka och var överallt. Hon hade så grymt kul att jag aldrig ville åka hem egentligen. Hon hade sina armpuffar på sig och då kunde hon "simma" själv. Den blicken hon fick när jag släppte var helt otrolig. Hon trodde verkligen att hon skulle sjunka men så kunde hon själv och hon bara skrattade och skrattade när hon sprallade på i vattnet. Hon var inte rädd för något och blev aldrig trött. Båda åkte vattenruschkanorna och vi visste ju att Alicia gillar det men Wilma var vi lite osäkra på. Men hon gapade stort och var glad när hon plaskade i vattnet. Detta måste vi göra om snart och det ska bli så skönt att kunna göra sådana här saker utan att tänka på smittor sen! 

2016

Nya året börjar och jag ser framemot det. Hoppas att detta året kommer att bli bättre än förra och att vi aldrig någonsin behöver göra om denna resa som vi gjort under året. Förra nyår var det ganska jobbigt och vi visste att vi hade ett tufft år framför oss. Detta år känns det mycket bättre och vi kan snart avsluta behandlingen hoppas jag. Sen kan vi kanske börja leva lite som en normal familj igen så småningom. Inte oroa oss för feber och vattkoppor, akuta sjukhusbesök och liknande. 

Igår valde vi att stanna hemma. Både jag och Robin kände att detta passade oss väldigt bra i år, att få vara bara vi och fira. För det är lite känslosamt att se tillbaka på året. Så vi fixade god mat hemma och gjorde mysigt. Tjejerna åt jättebra av allt så det var kul. Vi hoppade upp i soffan på ovanvåningen vid 8 tiden och satt och tittade ut på de få raketer som smälldes då. Den var en så mysig stund och vi bara tittade på varandra och log. Det kändes så bra att vara hemma och få tillbringa nyår med full fokus på tjejerna. 
När Alicia och Wilma hade somnat vid halv tio tiden så startade vi en film och åt lite efterrätt. Vid tolvslaget struntade vi i att klä på oss ytterkläder och gå ut i regnet och frysa så vi kröp uppe soffan igen under en filt och tittade ut. Vi hade väldigt bra utsikt därifrån och Mogge kunde sitta med oss i soffan och titta ut. Han blev lugnare när han såg vad det var som smällde så det gick jättebra. 

Måste säga att det var otroligt mysigt att ha en lugn nyår. Vi har alltid festat eller haft middagar och liknande vilket har varit superkul det också. Men i år fanns inte energin och lusten till det. Jag är så glad för att vi fått väldens bästa jul och nyår! Bra avslut på ett jobbigt år!
tidigare på dagen träffade vi Robins familj och mogge var populär. Av vissa i alla fall;)
kan det bli bättre än så?
RSS 2.0