barncancergalan!

Mycket känslor idag till barncancergalan... känslor som man gärna förtränger, försöker koppla bort och tar fram sin starka sida i vardagen. Så kommer ett sådant program. Man ser vad dessa föräldrar och barn går igenom och deras känslor. När dom bryter ihop, får tårar i ögonen. Precis samma känslor finns inom mig.. dom ligger och lurar och dyker upp ibland. Å ena sidan tycker jag inte alls att vi har det lika hemskt som dessa! Vi har klarat oss väldigt bra och Alicia mår bra. Vi får vara hemma mycket och hon har klarat sig bra från både biverkningar och infektioner. MEN...vi lever också i denna värld. En värld full med mediciner, cellgifter, läkarbesök, undersökningar, provtagningar, väntan, oro och allt vad det innebär. Jag glömmer det lätt men blir påmind ibland om vad vi faktiskt går igenom.. och framför allt vad Alicia går igenom! Jäklar vilken kämpe hon är. Hade hon inte varit så tuff som hon är så hade jag inte kunnat förtränga alla dessa känslor och koppla på de positiva känslorna som hon och Wilma får mig att känna flera gånger om dagligen. Jag är så enormt tacksam för att Alicia får må så pass bra som hon gör och jag hoppas hon klarar höstens alla infektioner utan problem!

Nu ska jag gå och lägga mig...känner mig ganska tom i kroppen ikväll. Jag och Robin har suttit med tårar i ögonen ikväll. Mina kanske mer utanför ögonen för det mesta men det är så skönt att släppa ut känslorna ibland och när de väl börjar komma så går det inte att släppa...de bara måste ut och då är det så skönt att ha Robin vid sin sida. Att få en hand utsträckt att krama. Ord behövs inte för vi vet hur den andra känner... vi känner tillsammans och kämpar tillsammans! Tycker vi tar oss igenom detta otroligt bra tillsammans. Fick höra mycket i början att detta tar på relationen men jag tycker vi blir starkare tillsammans. Vi kompletterar varandra väldigt bra och jag är så glad att det är han som finns vid min sida genom allt! Puss till dig hjärtat, tillsammans är vi starka och fixar allt♡

vecka 4

Nu går jag in i fjärde veckan med hälsocoacherna. Allt känns bra fortfarande. Vikten rasar inte längre utan nu går jag ner sakta men säkert. Upp vissa dagar och sedan ner ännu mer. -6 kilo nu i alla fall och fem cm runt magen. Men det tar tid att ändra sin livsstil och på ett sunt sätt nå sitt mål. Vill inte rasa snabbt för att sen gå upp allt igen eller ännu mer. Sprang en runda igår och jag kunde springa igen utan att få ont i vaderna! Alltså det är så skönt att kunna springa utan smärta! 

Igår var vi på hotellbrunch med barncancerfonden ju. Herregud med godsaker där fanns. Allt som man önskar på en hotellfrukost. Pannkakor, våfflor, väldigt goda frallor.. ja allt. Jag tog ägg och lite grönsaker med vatten. Känns så bra när jag utsätts för frestelser men lyckas stå emot!:) 
sedan åkte vi till barnens farmor och farfar där Alicia och wilma fick lite fika och Alicia körde farmor på hojen!;)
En bra helg som va över alldeles för snabbt. Nu har vi en dag för oss själva så vi får se vad vi hittar på!  

frestelser

Då och då dyker frestelser upp och jag har blivit utsatt för en hel del frestande saker dessa veckor. Men det har inte varit så svårt att stå emot ändå faktiskt så igår bestämde jag mig för att vi skulle baka. Vet att Alicia älskar att baka och finns ju alltid någon som vill äta. Hon va så duktig min lilla bagare! Tyckte det var jättekul och hon fick göra allt själv nästan. Idag fick hon även lite gäster så hon kunde bjuda på sina muffins och de va nog godkända!;) 
okej jag hjälpte till lite på slutet!;)
 lite bilder från senaste dagarna. Märker att våra tjejer är glada för att räcka tungan!;)


lördag :)

Lördag morgon och vi sitter nerbäddad i soffan och ser på barnkanalen. Alicia är väldigt gosig på morgonen och vill gärna sitta en stund innan det är dax för bus. Inget mig emot för jag är ingen vidare morgonmänniska heller och wilma brukar somna om igen en stund efter gröten. 
Idag kommer Benson hit en sväng så ska vi se vad vi hittar på :) 

Igår var jag så sjukt trött. Åt bara protein torsdag och fredag och det kändes fredag eftermiddag. Tålamodet va jättedåligt och jag var så irriterad på allt. Ville bara lägga mig och sova. När Robin kom hem så tog han barnen till lekplatsen och jag tänkte först lägga mig och vila. Men jag ångrade mig.. det brukar jag bara bli ännu segare av. Så jag packade ihop lite saker och drog på ett spinning pass, duschade där och bastade efteråt. Så skönt och jag var mycket piggare sen. Stolt över att jag numer prioriterar träningen mer än innan;) 
I morgon ska vi iväg och äta hotellfrukost med barncancerfonden södra. Jag glömde lite bort när jag anmälde oss att jag inte får äta särskilt mycket av det som brukar vara gott på hotellfrukost men där är ju säkert något! Och Robin och barnen får ju äta massa gott;) 
igår när jag var så sjukt trött

kosttillskott

Har fått frågor om vilka kosttillskott det är jag äter så tänkte skriva lite snabbt om de för er!
Jag äter kosttillskott från Fitline. Det kostar en del men det är det enda jag betalar för under dessa månader. Första månaden betalade jag 1900 kr och hädanefter är det nog runt 900 har jag för mig. 

  på morgonen dricker jag ett te som är vätskedrivande och ska rensa ut slaggprodukter. I det blandar jag activize som är uppiggande och innehåller mycket B-vitamin som minskar trötthet och är bra för hår och naglar bla. 
Jag tar även aminosyretabletter 

Efter varje måltid dricker jag restorate som innehåller massor av viktiga vitaminer och mineraler! 

Till lunch tar jag basic som innehåller olika fibrer, vitaminer och levande bakteriekuktur som är bra för tarmarna.

Jag är väldigt nöjd än så länge och detta funkar toppen för mig. Verkar vara bra produkter även om jag inte kan allt för mycket om sådant här. Men som sagt så försvann smärtan i vaderna efter bara två veckor. Återstå att se om det håller i sig men inte känt något än. 

Många frågar hur länge jag ska gå på denna dieten och blir chockade hur jag ska klara det så länge. Mitt mål med detta är inte att gå ner massor i vikt och sen återgå till mitt normala liv. Mitt mål är att ändra min livsstil, rensa kroppen, få energi, minska matportionerna och bli av med sötsuget. Jag har kunnat äta så stora portioner mat utan att bli mätt och nu kan jag knappt äta en normal utan att bli supermätt. Så mitt mål är att fortsätta ha en sund livsstil men självklart unna mig saker i lagom mängd.

Hoppas ni fick lite mer svar annars bara fråga igen!:)

full rulle hela dagen

I förmiddags var vi i hembygdsparken med mamma och syrran. Tjejerna fick lunch där och sedan cyklade vi hem. Jag åt lunch och sen åkte jag med mogge till veterinären. Han har fått en skada på hornhinnan så ska få droppar nu så hoppas vi det blir bättre. Irriterad och ska klia och gnäller mycket. Stackaren! 
Sen åkte vi till Robins mamma där Sofia och davy var från Skottland med sin söta kille Lance. Kusinerna fick busa lite och Alicia hade väldigt skoj!!;) Nu sover tjejerna och snart jag också. Denna dagen bara sprang iväg. 

Alicia har varit feberfri idag i alla fall. Igår låg hon och lurade vid 38 emellanåt men den stack aldrig iväg! I morgon tar vi nog en lite lugnare dag och försöker komma ikapp med saker här hemma!
det där med att få med barn och sitta still på bild är hopplöst!:)

träning

Ni vet att jag har problem med vaderna. Två operationer och fortfarande har jaha fått ont i flera år efter 500 meter ca. Kan max springa 1 km och då har jag oftast väldigt ont sen men ja brukar ibland bita ihop och försöka gå och springa lite. 
Idag stack jag ner till elljusspåret och gick första varvet med mogge. Joggade lugnt ett par 100 meter för att värma upp ordentligt. Bestämde mig för att försöka jogga så länge som möjligt på andra varvet. Och jag klarade första halvan utan att få ont.. kände lyckan i hela kroppen över att klara detta då jag Joggade på. Jag klarade hela slingan på ca 2.6 utan att stanna och utan att få ONT överhuvudtaget!!! Kände ingenting i vaderna när jag va framme eller när jag kom hem. Den känslan alltså!!! Minns inte när det hände senast. Va så skönt att jogga och kunna utmana sig själv konditionsmässigt istället för smärtmässigt. Att veta att jag klarar hela slingan och säkert ännu mer! Hoppas verkligen detta håller i sig!! 

Jag tror faktiskt att främsta anledningen till att jag inte fick ont är kosttillskotten som jag äter. Hört många som blir fri från smärta och problem men trodde aldrig det skulle hjälpa mig med vaderna! Två veckor in i programmet och redan sådan skillnad! Så glad;););) sen att jag är fem kilo lättare är ju ett plus också!:)

lugnt

Febern höll sig på max 38 igår och idag känns hon svalare! Skönt!!!
Igår när hon skulle sova så ville hon inte ha sin nattblöja på sig. Vi bäddade lite extra skydd i sängen och lät henne sova utan. Klockan tre väckte hon mig och gick på toa och kissade och somnade sen om. Så duktig min lilla tjej!;) så nu kör vi helt utan blöjan;) 
så hittade jag dom två tillsammans för ett par nätter sen. Klockan var fyra och jag va tvungen att gå på toa och tyckte det va så sött!
Idag blir en lugn dag till och ska försöka träna något också;) 

väntar

Wilmas feber gick ner fort igen! Skönt! Alicia ligger och lurar på 37.7 och känns som att den närsom kan sticka. Brukar gå så fort på henne så har hon feber. Men än så har vi det bra hör hemma. Har nu bäddat ner oss i soffan och kollar pippi. Jag ska smita iväg och fixa mat till tjejerna nu och sen ska vi bara mysa ikväll. Robin är iväg på middag med jobb så vet inte när han kommer hem men syrran kommer nog och gör oss sällskap;) så nu går vi mest och avvaktar och ser vad det blir av denna förkylning. Håll tummarna att vi slipper åka in! 

så börjar det om...

Snart en vecka sen behandlingen... Wilma är förkyld och har fått feber... Alicia är bara lite snorig än så länge. Risken är ganska stor att hon också får feber inom ett par dagar. Samma visa som efter förra behandlingen och då fick vi ju åka in. Så nu är frågan... ska jag dela på barnen, en sover borta med det ena barnet och den andra hemma... Måste i så fall vara delade ett par dagar för att det ska göras ordentligt. Som ni förstår så är det inte det lättaste, och framför allt inte det roligaste. Att inte få vara tillsammans för att Wilma har feber. 
Eller så chansar vi. Chansar på att Alicia klarar sig och om hon skulle få feber att den går över snabbt av sig själv. Det är ju bara en förkylning och ingen allvarligare sjukdom men ändå. Det är så svårt när någon av oss blir sjuka. Alla andra kan vi undvika och låta bli att träffa ett par dagar men det funkar inte riktigt med familjen. Sådana beslut tvingas vi ta stup i kvarten och det är ganska jobbigt. Ska vi dela på dom, ska Robin va hemma, ska Alicia inte få gå till förskolan, borde vi göra så??
Ja jag har inte bestämt mig än hur vi gör.. vi avvaktar och ser hur Wilma mår under dagen så får jag ta ett beslut när det är dax och hämta Alicia. Fram tills dess ska jag mysa med min lilla loppa som just nu ligger och sover. 

Måndag

Måndags morgon är här och nu har jag klarat av första veckan på programmet. -4 kg på denna veckan och det känns att det redan blivit lite skillnad. Även om det är lång väg kvar så är det skönt när första veckan känns bra trots att det skulle va den som var värst. Jag har druckit mitt te och ska snart äta yoghurt med frön, macka och ett ägg; ) riktig lyx;) Idag får jag äta kolhydrater, protein och grönsaker! Så efterlängtat!! 

Dag 6

Nu har jag endast ätit protein i 6 dagar.. trodde detta skulle vara jättejobbigt, äckligt och tufft. Men det har gått förvånansvärt bra. Haft ett par svackor där jag blivit väldigt trött, yr och huvudvärk men då har det oftast berott på att jag slarvat med vattnet. Maten är ju lite tråkig såklart men har inte så mycket sug efter annat. Gäller att inte utsätta sig för så mycket men är inte alltid så lätt. Man träffar folk på frukost, fika och middag. Men alla dessa saker har jag klarat av utan större problem! 
Tror faktiskt att jag kommer må mycket bättre när jag är klar med denna resan;);)

Idag är det tredje dagen för Alicia med kortison. Förra omgången märkte vi ganska tydligt av kortisonet men denna gången inte så mycket. 
Idag tog vi oss ut till Höganäs och walk of hope där. Köpte lite lotter och bidrog till en bra sak:) sen åkte vi till lager 157 och köpte lite kläder till Robin och tjejerna;) 
Resten av dagen var lugn med besök från Malin och Christofer och mamma och syrran ikväll;)
Alicia fick träffa spindelmannen, han var kul på avstånd men lite läskig på nära håll;)

röntgensvar

Tog röntgen igår och ett dygn senare får vi svar. Uppskattar otroligt mycket att vi inte behöver vänta så länge på sådant. 
Det såg bra ut på röntgen!! Läker som det ska och det fortsätter att minska både i höften och i skallbenet! En otrolig lättnad även om jag inte trodde det skulle blivit sämre!

behandling nr 15 +röntgen

Jag brukar alltid kunna skriva att allt har gått bra.. Idag kan jag inte det tyvärr. Alicia ville inte alls idag och vi började med röntgen vid nio tiden. Kom in i rummet och hon blev ledsen direkt. Fick riktig panik när hon skulle ligga ner och trots många försök att lugna ner henne så fick hon mer och mer panik. Det är bland det värsta som finns. Att hålla fast sitt barn medan hon gallskriker och bara vill komma upp till en. Även fast att jag vet att det inte gör ont på henne så är det fruktansvärt. Att möta hennes blick och säga att vi måste göra detta... bild efter bild. När vi äntligen var färdiga var hon helt slut! Det var så skönt att få ha henne i famnen och få trösta och säga att vi var färdiga. 
Vi tog oss bort mot dagvården där hon brukar vara och träffade personalen. Hon fick pausa lite och leka. Snabbt va hon pigg igen och lekte rundor och skojade med personalen. Så vi bestämde oss för att ta prover och sätta nålen så länge. Proverna hade inte fungerat i tisdags när vi tog de så vi va tvungna att ta nya idag och sedan vänta en timme för att se så hennes värden va bra innan hon får behandling. Ännu mer tårar vid insättning av nålen och fastnhållning. Men dom är så duktiga och gör det så snabbt det går! När vi kom in i rummet och satte oss så frågade hon hur Alicia mådde. De gör hon alltid. Sen tittar hon på mig och frågar hur jag mår. Hon tyckte att jag tog tagen ut och inte mig själv. Så skönt att dom är så snabba på att uppmärksamma detta och bry sig. För nej, jag mådde inte bra! 

Sedan träffade vi läkaren och gjorde de vanliga undersökningarna. Där gick det bra tycker jag. Lite mer mammig än vanligt för hon brukar sitta själv alltid och tycka det är intressant.
Sedan kopplade vi upp droppet med cytostatika till slangen hon hade och hon fick panik igen.  Även denna gång var det inget som gjorde ont men hon gjorde allt hon kunde för att komma därifrån. Skrek i ren rädsla och det gör hon aldrig när hon fått behandling. Ledsen kan hon va men ändå sitta still och så går det över på två sekunder. Så jobbigt med ännu mer farthållare och panik! 

När det va klart satte vi oss och tittade tv och myste. Hon fick lite mat och lugn och ro och hämtade sig igen. Efter det så gick resten av dagen bra men då var jag redan helt slut. Det finns inget som tar på krafterna så mycket som sådant gör! 

Nu är jag nervös för röntgen resultatet i morgon. Läkaren skulle ringa under dagen och det bara måste vara bra. Men det tror jag faktiskt väldigt mycket på att det är! 

Jag är glas att jag lyckats hålla mig till kostschema så bra. Trots denna dagen så följde jag det och satt och knaprade på min kyckling. Igår grillade vi hos föräldrarna och där va många saker som jag blev sugen på. Fick grillad kyckling i alla fall som va riktigt god:) så är det en trött jessica som går och lägger sig!

dag 2

Jag sköter mig och det går faktiskt bra. Inget sug alls efter sötsaker! Kan bero på att jag tröttnade på det i helgen också;) enda som är lite jobbigt är att inte ha någon sås till fisken eller kycklingen men ja får ha pressad citron och det hjälper mycket. Måste vara noga med att dricka mycket annars kommer huvudvärken snabbt fram men sköter jag mig med vattnet bara så känner jag inte av den. Känns faktiskt bra än så länge och jag är så motiverad. Klart det inte är superkul att bara äta protein men det är så kort stund av mitt liv så det klarar jag. Är ganska intressant att se hur kroppen reagerar. Kissar en massa och det är ju bra för då rensas kroppen på massa skit. Idag har jag varit pigg också. Igår va jag väldigt trött på eftermiddagen och ville bara sova. Idag har jag lyckats hålla igång bra hela dagen och det är först nu vid tio som jag känner mig riktigt trött men det brukar jag alltid göra vid denna tid! Så nu ska jag ladda om batterierna till dag 3!


nu kör vi

Jag har ju skrivit om att jag skulle börja med hälsocoacherna... i morgon kör jag igång. 3 månader och det kommer säkert bli tufft emellanåt. Därför har jag beslutat mig för att skriva lite uppdateringar här och i vilken fas jag befinner mig i. Är lättare om omgivningen vet om det. Nu behöver ni verkligen inte ta fram någon fika för min del där ja kommer på besök.. Blir nog inte att äta middag borta så mycket heller, inte i början i alla fall. Det kommer krävas planering men det ska bli spännande. Kul att se hur kroppen reagerar och hur man kommer att må och se ut efter dessa tre månaderna. Ska bli skönt att göra något åt kroppen nu tillslut. Kört en del själv men inte särskilt aktivt ändå sen ja fick veta att jag skulle börja med detta. Så nu har jag frossat hela helgen på godsaker så nu vill jag inte se sådant på ett tag!!
I morgon börjar jag med en utrensnings vecka. Första veckan får jag endast äta protein. Och inte nöt eller fläskkött. Inget tuggummi och inget salt! Två saker jag är lite beroende av så detta ska bli spännande. Ingen sås heller.. nä ingenting mer än protein och lite kryddor. Eller ja tillskotten som jag ska ta då ju. Sen nästa vecka lägger man till grönsaker och sedan har man lite olika faser där man får äta olika saker. 
 idag var vi och bowlade med lilla loppan.hon tyckte det var jättekul! Va bowling of hope så pengarna vi betalade banan för gick till barncancerfonden! Då kan man absolut unna sig lite söndagsnöje. 

Wilma 1 år!

Älskade, söta, underbara lilla Wilma fyller 1 år idag! Herregud så fort det gått. Mycket har hänt detta året, positivt som negativt men vi har blivit starkare tillsammans och jag älskar att se våra barn utvecklas och växa upp! 
För ett år sedan vid denna tiden låg jag och mös med en liten tjej.. den känslan när man ligger inne på BB och har all tid i världen att mysa med sin lilla bebis som precis kommit, den är helt underbar. Man behöver inte tänka på något annat. Det hade jag velat göra om mååånga gånger! Minns att wilma sov hela natten och åt ingenting utan bara sov och sov.. jag låg dock vaken nästan hela natten och bara tittade på henne, kramade henne och höll om henne! Robin han sov.. och sov haha! Men jag kunde inte för jag var så uppe i varv och kunde inte sluta titta på min lilla tjej! Jag är så glad och tacksam för att wilma kom till oss. Även om det inte var jätteplanerat så var det verkligen meningen. Att se Alicia och Wilma tillsammans är det bästa som finns. Båda är så omtänksamma och jag tycker det är häftigt att se dessa drag i barn så tidigt. Har Alicia skadat sig eller något så är wilma snabb på att komma och krama om henne. Sover hon så vill hon gärna mysa med henne och tvärtom. Visst det är lite väl hårda tag och mycket tjatande om dagarna men även mycket kärlek. 

Nu har vi har kalas för loppan och hon fick ett så fint kalas med många som kom. Jättefina presenter verkligen! Tack till er alla♡

full fart

Knappt någon tid över nu för tiden.. händer mycket hela tiden men efter wilmas kalas i morgon så blir det nog lugnare. Ville bara säga att tjejerna mår bra, lite snoriga fortfarande men vem är inte det nu för tiden. Tycker alla är sjuka! Alicia var på förskolan ett par timmar idag. Vet inte hur mycket jag vågade ha henne där så hon fick va ute och sedan in och äta bara och sen hämtade jag henne. Går så mycket där nu och oftast smittar det ju innan man märker att barnet är sjuk. Jag hade i alla fall en glad tjej att hämta för hon älskar verkligen att vara där!

I morgon är den stora dagen! Wilma fyller 1 år!! Det har gått läskigt snabbt samtidigt som det känns som att hon alltid funnits hos oss. Är så konstigt det där med tidsuppfattning nr man fått barn.. för ett år sedan hade jag så ont. Plågades av foglossning och ischias och ryggen låste sig stup i kvarten oavsett om jag stod upp eller låg ner. Många gånger fastnade jag i soffan och kunde seriös knappt komma upp. Kunde ta en timme innan jag kunde gå och kissa och jag bara grät! 
Därför är det så skönt att kunna gå och träna nu utan smärta. Bara köra på och låta svetten rinna!! Va på spinning igår och jag tänkte faktiskt på hur ont jag hade för ett år sen och det gjorde att jag körde på ännu mer. 
På måndag kör jag igång med hälsocoacherna och ska följa deras kostschema. Ska bli spännande men tufft. Behöver det så mycket och jag ska försöka skriva om de olika faserna här och hur jag mår. Kan vara kul att kolla tillbaka på! Nu ska jag sova för har massor att göra i morgon! Fotografering på förskolan, leka med wilma och se till att hon har en bra dag, baka tårta, laga mat, städa och duka. Själv me två barn... vi får om det står någon mat framme vid 6 tiden eller alla får en uppgift var. Vilket som så blir det kul för de kommer för att fira wilma!:)
RSS 2.0