1 år

Idag är det 1 år sedan jag festade sist. Spenderade dagen nere i Lund med hundratals andra och hade trevligt.. Dock blev jag så irriterad för att ingen ville fortsätta festa utan de flesta ville hem.. Så sådär slutade min sista festkväll totalt omedveten om vad som växte inuti mig:)

Prinsessan min sover nu gott i min famn och när hon vaknar väntar bad och sen grillning hos svärmor ikväll:)

Vaccination

Idag va det dax för tremånaders vaccinationen och ja hade lite ont i hjärtat innan dom stack till... Är ju inget kul att veta att ens lilla älskling ska få så ont. Men man vill ju göra allt man kan för att skydda mot sjukdomar så då har man inte så mycket val!
Hon va superduktig!! Skrek till i några få sekunder sen när jag kramade om henne så blev hon lugnare och hon va väldigt lätt att distrahera så hon började faktiskt skratta lite.. Skönt!!
Därefter hade vi mammagrupp/babymassage. Alicias kusin och faster Phoenix och olivia var idag med, mysigt:)
6900 gram och 65 cm lång är nu skruttan! Säger det igen, jag hänger inte med!!!

Nu börjar hon bli trött så jag ska ta och natta henne! Nattinatti

En bra dag

Igår hade vi en riktig mysdag. Började med en lugn morgon och en helt oplanerad dag. Efter en dusch begav vi oss ner på stan. Träffade Emelie en Snabbis och sedan shoppade vi lite till skruttan. Blev ett par solbrillor, shorts, klänning, byxor och en fin solhatt:) är så roligt att gå på barnavdelningen och bara kolla massa kläder... Och ännu roligare är det ju att köpa. Finns så mycket fina saker till små tjejer:)
Efter shoppingen blev det en lunch på espressohouse och en sväng till rusta också.
Hem för att hämta hunden, göra ett blöjbyte och lite matning sen packade vi in oss i bilen och åkte till morfar för en fika. På kvällen va mamma och syrran här och åt o kollade film:) hoppas på en lika bra dag idag och den har redan börjat bra.. Mys som vanligt innan man går upp och nu har Robin tagit lilla loppan så jag kunde få ligga kvar och sträcka ut mig en stund. Skönt:)
Idag står middag hos farmor och trädgårsdfixande på schemat!

Nattning

Vi har fått en kvällspigg tjej den senaste tiden. I förgår somnade hon kl elva och det tycker jag är för sent.. Så igår bestämde jag mig för att det skulle nattas i tid och inte ge mig. Sagt och gjort.. Hon sov vid halv nio i alla fall och har sovit gott så det va skönt! Nu ska ja bara hålla i detta! Hon vill så gärna vara med på kvällarna, speciellt om vi har besök eller är borta hos folk. Så får bli lite lugna kvällar nu.

Igår fick vi veta att Robins farmor har somnat in. Riktigt tråkigt men nu är hon tillsammans med sin man i himlen.
Har sagt det innan och säger det igen, FUCK CANCER!

Sugen...

Har en god tårta kvar från dopet i frysen.. Och shit så sugen jag är på den nu! Och kakor har vi massor av.. tur jag har varit ute och gått nästan 9 km i alla fall. Får se om jag lyckas stå emot suget!

Mysdag

Dagen började bra med Malin Lundberg på frukost! Har alltid saker att snacka om med den damen:) därefter blev det en promenad och sen fortsatte Alicia att sova gott i vagnen ute på altanen. Åkte sen till farmor på fika för hon fyller år idag! Grattis min knäppa, rara underbara farmor!:)
Alicia fick en leksakssåg som hon tyckte va väldigt intressant. Tog bra tag om den och självklart skulle den smakas på och stoppas in i munnen. Är kul nu när hon börjar bli intresserad av leksakerna och förstå mer. Hon satt även själv i soffan med ett par kuddar vid sidan om.. Och hon satt rätt länge också... Åh så stor hon börjar bli..! Och som jag tjatar! Haha men det får man göra när ens dotter växer så snabbt! Nu ligger skrutten gott i sin säng, Robin gosar med mogge innan läggdax och jag har bäddat ner mig i sängen! Nattinatti!

hjälp!:)

någon som kan det är med design på bloggen?? jag fattar absolut ingenting men vill gärna ha lite roligare utseende på bloggen.. så snälla ni som förstår er på det, hör av er och hjälp mig!! :D

Alicia Linnea Eleonore Örnhag

Nu är lilla stumpan döpt. tack till alla som kom och det va många som hade åkt långt för att vara med på vår prinsessas dop. vi fick mycket fina presenter, många sång och sagoböcker, jättefint smycken, kläder, skor och massa annat fint. kul att så många ville vara med och göra dagen så fin för Alicia och Phoenix.
 
är hon redan 12 veckor?!? var har denna tiden tagit vägen egentligen.. hon bara växer och växer! jag njuter av varje minut och sekund som jag får vara med dig.. tro mig, jag NJUTER! är inte alls jobbigt att vara småbarnsförälder, kan ju bero på att hon är så lugn och snäll och att jag får sova på nätterna. Kan inte förstå att den lilla varelsen som låg inne i min mage med sina små fötter och sparkade nu är ute hos oss.. nu kan man sitta och pussa och gosa med dessa små söta fötter. När jag tänker på skolan så får jag ångest, att det kommer komma en dag så jag ska vara ifrån henne... jag vill ju för alltid bara vara hemma och mysa med min lilla tjej!
Tänk att hon blev så söt, helt underbart fin! hälften mig och hälften Robin. det är en häftig känsla att se kunna se den man älskar i sin dotter, att hon är en blandning av min stora kärlek och mig. När jag tittar på Alicia kan jag absolut se Robin i henne. Och Robin, han är en sådan underbar pappa. verkligen helt fantastisk mot A och tar så bra hand om henne. Det syns hur stolt han är över henne och hur mycket han älskar henne!
Att något så oplanerat kan bli så bra.. livet bara ändrades på en sekund och det blev sååå mycket bättre. nu är jag äntligen lycklig på riktigt!! jag har fått känna en kärlek jag inte trodde fanns.. en underbar resa som bara har börjat!
Du är så fin min lilla skrutt, älskar dig så mycket det bara går <3
 
 

<3

Bara älskar att min fina vän har kommit hem igen så vi kan spendera massa tid tillsammans!!:) fick en väldig överraskning när det bankade på dörren och där stod hon! Trodde det va mamma så jag sa bara hej som vanligt.. När min lilla hjärna väl fattade så kom tårarna!:) idag har vi gått rundor på stan lite och sen blev det lite mys med Alicia ute på altanen.

Annars rullar livet på, får uppdatera mer sen.. Nu i dagarna är det en del fixande inför alicias dop som är på lördag. Blir dubbeldop med hennes kusin Phoenix så det ska bli roligt!:)

Nu tackar vi för oss och säger god natt. Underbart att krypa ner i vår sköna säng på kvällarna och titta på vår dotter som ligger i sin säng intill oss.. Kan ju bara ligga och titta hur länge som helst.. Är faktiskt så man längtar till första nattamningen ibland så man får ta henne till oss och ligga och mysa <3

Trött?

Sitter och myser med Alicia och känner plötsligt hur hon börjar hänga.. Oj då hon somnade visst!:) go sovstil:)

Lycka

Otroligt hur mycket man älskar denna lilla underbara tjej!! Obeskrivlig kärlek <3

Livet leker!

Ja vad kan jag säga? Vi har det helt underbart.. Perfekt väder, härligt sällskap, massa mys och en hel del badande i bubbelpoolen utomhus med utsikt över backarna!:) har till och med fått lite färg när jag satt ute och badade i solen. Dock vågar ja inte åka skidor än med mina fogar, har en känsla av att jag hade fått ångra det något enormt sen. Så det får bli långa sköna promenader.. Avslutar med en mördarbacke på ca en kilometer så man är duktigt trött när man kommer tillbaka till stugan. Ja och Robin har tagit ett par promenader med barnvagnarna när vi passat barnen medan de andra åker skidor. I morgon ska vi nog till ett badland så Alicia får testa att bada lite, har ju inte badat i badhus innan så ska bli kul och se vad hon tycker om det. Är mysigt att få tillbringa massa tid tillsammans med min lilla familj;)

Fick bli en liten snabbuppdatering bara. Fast man inte gör så mycket om dagarna så blir det inte av att man skriver så mycket! Nu börjar serien ja kollar på så måste se vem som är mördaren! ;)

BVC

Vägning och mätning av skruttan imorse. 6200 g och 64 cm lång.. Fattar inte hur hon kan vara så lång, både jag och Robin är ganska korta.. Men det kanske stannar av så småningom..växer gör hon i alla fall så det är väldigt skönt. Hon är på översta linjen på kurvan när de gäller längden men inte vikten så hon är inte så tjock..ett tag va hon ganska rund men nu har det jämnat ut sig lite.. Men hon har ju att ta av så att säga. Är så söt med sin lilla dubbelhaka och bullkinder:) lilla snäckan som jag älskar dig! Kan sitta och titta på henne och börja gråta av lycka!

Träning

Tyckte att vågen visade väldigt tråkiga siffror nu efter påsk så det fick bli en långpromenad med syrran, mogge och alicia. Vi gick en mil sen när jag kom hem så körde jag första passet i min träningsbok för nyblivna mammor. Shit vad svag man är i magmusklerna, bäckenet och ryggen. Så känns bra att börja med lättare övningar som ska vara bra för kroppen så man inte börjar träna fel, vilket tydligen är väldigt lätt efter graviditeten. Är ju inte ute efter att bli smal som en pinne på ett par veckor så detta får ta den tid det tar. Dom säger ju att det tar 9 månader för kroppen att anpassa sig till graviditeten så då tar det minst lika lång tid att återhämta sig.

Under promenaden vaknade hon och ville inte ligga ner mer.. Fattar inte varför hon börjat vakna när vi är ute och går. Så jag fick bära henne en bra bit. Men blev ju lite extra kilo att kånka på så kanske bara va bra för min del:) men nu får hon gärna börja sova i vagnen igen... Inte så kul när man är själv och hon helt plötsligt bestämmer sig för att hon inte vill mer. Satte henne upp lite idag i vagnen och då blev det lite bättre när hon fick titta sig omkring.

Alicia fick sig ett bad i dag istället och efter det fick hon lite massage och sen va hon nöjd och trött. Så nu sover hon gott på mig som vanligt på kvällarna!:) är så mysigt när hon somnar efter maten och hon ligger på en och sover!

Babymassage

Åkte i morse ner till BVC för att gå på babymassage. Vi var sex stycken med våra små liv och Alicia tyckte det va mycket spännande att ligga och titta på
Bebisen bredvid. Efter massagen pratade vi om våra förlossningar, livet med dom små och sen fikade vi också. Kändes mer som en mammagrupp och meningen är nog att man ska komma ut och träffa andra och få prata av sig lite. Men det var en mysig förmiddag och nu har jag bestämt att resten av dagen får bli lugn. Ett bad för skruttan ikväll blir det nog. Vi pratade lite om det där med närhet till bebisarna, att dom direkt märker när dom är hos någon annan än mamma och pappan, och oj vad jag märkt av det nu under påsken. Blivit att hon skickats runt till olika personer och inte samma närhet som hon brukar få och det märkte man på henne direkt. Inte alls lika glad och nöjd som vanligt. Insåg idag att det faktiskt är okej att säga till ibland och att man själv får hålla sitt barn. Folk kan ju njuta av henne genom att sitta bredvid och prata och bara kolla ibland också. Får nog bli lite bättre på att säga nej ibland också.. Även om jag gärna vill att alla ska få hålla, njuta och mysa med henne och att hon ska bli van vid andra men det får vara i lagom mängd. Är inte ofta folk lämnar tillbaka henne efter en liten stunds mysande utan det går alltid så lång tid att hon hinner bli ledsen och då får man henne direkt. Ni som har barn vet nog vad jag menar och ni andra kommer märka av det sen också!:) nu myser vi av egentid och hon sover i min famn o ja saknar älsklingen så längtar tills han kommer hem:)

1 april

April är här och snart även våren. Idag har det i alla fall varit riktigt fint väder. Har precis varit ute på en promenad med emma och Malin:) alicia ville tillslut inte ligga i vagnen mer så Malin fick gå och bära henne lite. Nu sover hon och jag ska äta lite sallad som Robin lagat. Gott med lite lättare mat nu när man ätit massa skit i påsk;)

RSS 2.0