Seeeega

En intensiv påskhelg har gjort oss riktigt trötta och sega men kul har det varit och än är den inte över. Träffat massa släkt och vänner - precis som det ska vara! Just nu är vi hos svärmor och lilla A somnade i min famn så passar på att uppdatera här lite:) i morse blev det påskfrukost med familjen. Syrran letade fram gamla videoband från när vi va små.. Bara ett problem, de va ju VHS! Hittade en gammal tv med inbyggd VHS och vi kunde se ett band innan den la av och bara ville visa myrornas krig. Men kul va de att få se lite. Sen blev det middag hos farmor. Kvällen får bli lugn så Alicia orkar med allt! Man märker att hon blir mycket tröttare när det är massa intryck så gäller att ha lite lugn och ro också:)
Idag är det bara en vecka kvar till vi ska till Sälen och det ska bli så kul och skönt för Robin att få en hel vecka med henne utan en massa jobb och andra måsten:) bara ha det bra!

Glad påsk

Älsklingen är ute och festar, jag har haft tjejkväll med syrran och mamma och nu är jag och Alicia nerbäddade i sängen och tittar sex and the city:) myspys

Fixar och donar

I morgon blir hjärtat mitt 25 år och han ska ha öppet hus på fredag vilket innebär att jag har att göra om dagarna nu. Han jobbar ju och man hinner inte allt för mycket efter hans jobb om man inte ska hålla på hela kvällen. Igår fick vi äntligen fixat internet som vi inte haft på ett antal månader. Skönt att ha ett snabbt internet nu faktiskt!:)
Igår va vi och handlade, idag har jag städat lite men inte alls så mycket som jag hade velat. Vi ska ha möte med prästen som ska döpa Alicia kl fem idag så blir nog inte mer gjort innan dess då hon nu somnade på mig och så fort ja försöker lägga ifrån mig henne så vaknar hon och somnar bara om när hon får ligga på mig. Så nu intar ja soffläge och njuter av det:)

Ja har även varit på efterkontroll hos barnmorskan idag, skönt att ha det gjort:) allt såg bra ut och de känns konstigt att man inte ska springa där mer nu.

Ja måste även köpa present till Robin... Han är ju så jäkla svår.. Hade en bra ide men de kostar ca 5000:- och de är kanske lite väl mycket när man bara har föräldrapenning.. Nu har ja kommit på en annan ide för några tusenlappar mindre men måste ge mig ut för att kolla lite..
I morgon kommer syrran hem från Thailand så hoppas på att få lite hjälp av henne med att baka:) en sväng till solariet hade ju inte varit fel heller, känner mig som världens blekfis och lär ju inte bli bättre när hon kommer hem från solen!

Helgen är över

Så va denna helg också slut och en ny vecka börjar i morgon. Alicia blir i morgon 8 veckor. Tycker hon växer så fort och det händer nya saker hela tiden. Hon skrattar för fullt och är nu lättare att roa. Hon stödjer även väldigt bra på benen när man håller uppe henne. Tränar för fullt! Och nacken är hon väldigt stark i.. Snart är hon nog stabiliserad i den:) hon förgyller alla mina dagar och ja är så glad att jag får spendera all min tid med henne!!

Idag har vi varit ute på promenad, middag hos farmor, sett den sista twilightfilmen äntligen och bara haft det bra. Är mysigt att kolla på film på dagen. Nu ligger Alicia utslagen på mig och sover gott och ja och Robin ska njuta av de sista på helgen o äta popcorn o se en film till! Gäller att njuta av livet för det är ju så jäkla härligt för det mesta:)

Mogge

Han har idag röntgat sina höfter. Lille gubben är fortfarande groggy! Ser så söt ut med hans trötta blick.

Dagen har tillbringats med Malin Lundberg, alltid lika trevligt! Blir bara ett snabbt inlägg för lilla A är trött så får försöka få henne att somna:)
Bilden snodde ja från Malin:)

Morgonstunder

Den stunden när man ligger kvar i sängen och drar sig för att gå upp är nog den bästa på hela dagen nu förtiden. Är så mysigt att vakna intill skruttan och hon är alltid så go och glad på morgonen. Hon ligger och fäktar med armarna, ler, gör härliga ljud, tittar sig omkring och bara myser. Ibland kommer man aldrig ur sängen för att det är så mysigt. Och just då är det väldigt skönt att kunna ligga kvar och inte stressa upp.
Inatt har hon sovit i sin säng fram till klockan sex. Hon vaknade vid tre och fick mat, men sen tänkte jag att jag skulle testa lägga över henne i sin egen säng igen och hon somnade om. Så
Vid sex tiden när Robin gick upp till jobb vaknade hon så han la henne hos mig. Behövde inte ens gå upp då:) så skönt att kunna sträcka ut sig under hela natten. Har vaknat tre mornar nu och haft väldigt ont i fogarna så de är lite mindre kul..
Nähä om man skulle gå upp... Eller ligga kvar och gosa lite till..:)

BVC

Nu har vi varit på läkarkontroll på BVC. Allt såg fint ut och dom tyckte hon var väldigt med i blicken och stark i nacken. Växt hade hon också gjort. Nu väger hon 5840 g och är 61 cm lång. Riktig bjässe nu!! Men är så skönt att hon växer så bra:)

Lite dåligt humör

Har under dagen mest suttit vid tvn och datan. Skönt i början.. Sen börjar de krypa i kroppen. Lilla skruttan ville sova på mig och märkte direkt när jag la ifrån mig henne. Så det där med att äta lunch fanns de ingen tid för och vi hade ingenting lättlagat hemma heller. Satt och fixade med bilder på datan vilket va skönt att få gjort. Robin kom hem och började direkt fixa med lister i barnrummet. Också skönt att få gjort men hade behövt lite avlastning just då.. Satt snällt kvar i soffan för vill ju inte väcka henne, hon behöver sin sömn och annars blir de bara gnäll. När Robin väl blev klar och ja fick händerna fria tog ja en dusch och tänkte sen laga mat. Robin hade lagt fram kyckling och ja började faktiskt bli på lite bättre humör när jag fått min dusch. Kommer ut i köket o ska laga mat så står katten över kycklingen som Robin lämnat framme!! Och där va humöret i botten igen. En vanlig dag hade ja kunnat ta detta men är sp typiskt när man redan är på kasst humör.. Och hungrig som fan!! Så nu står ja och steker upp tråkiga färdiga hamburgare med pasta... Jaja det mättar nog magen det också..

Nu har ja fått gnällt av mig och humöret går nog upp igen när ja är mätt och får lilla Alicia i min famn igen!:) ursäkta ett gnälligt inlägg men annars hade Robin fått ta skiten:)

Rosa:)

När vi flyttade in i huset för 3,5 år sedan så var vi på colorama och kollade på tapeter. Hamnade i barnrummet och fastnade så för en rosa fin tapet..men hade ju ingenstans att ha den. Dessutom va den dyr. Robin lovade mig att jag skulle få ha den tapeten i barnrummet den dagen vi får en dotter... Nu är den dagen här och idag har vi satt upp tapeten!!:) så nöjd jag blev och ja hoppas hon kommer gilla den lika mycket som jag när hon blir äldre!

Bilder

Ska framkalla lite bilder på snäckan. Man tar en hel del så det har hunnit bli många bilder hittills;) här får ni se några

Snö

Ja så kom snön tillbaka. Hoppas det är sista rycket nu innan våren kommer. Gör mig inte så mycket att de snöar mer än att promenaderna med mogge blir så mycket svårare.

Idag åker syrran till Thailand! En aning avis men de förtjänar hon! Skulle köra dom till stationen men tågen krånglade rejält så fick köra till Lund istället. Nu sitter dom på planet och åker mot värmen! Får nog ta o besöka ett solarie innan hon kommer hem igen, ja har inte solat på länge nu ju! Mamma o pappa kommer hem från Prag idag också;)

Under dessa dagarna ja inte har skrivit något på har ja roat mig med att baka. Bakade ett nyttigt bröd och dagen efter kärleksmums. Haft flera kvällar med sötsug nu så fick smälla ihop något gott:) annars har ja mest städat och myst massa med tösen!:) i morgon ska vi på begravning. Känns som att denna begravningen kommer bli jobbig, är tufft när en så ung person går bort! Ska även lämna bort Alicia för första gången! Blir mamma som får ha hand om henne och dröjer nog länge till innan ja lämnar henne igen även om ja känner mig trygg med att lämna henne nu.
Nu slumrar Alicia till så ska försöka passa på att färga håret!:)

Sötsug

Under graviditeten hade jag inte något vidare sötsug. Fick lite dille på choklad i slutet men de va inte så farligt ändå. Hade inte hört att man kan få sötsug när man ammar men jäklar vilket sug jag har... Varje dag i stort sett. Så jobbigt att vara sugen så ofta. Så nu sitter jag här och kämpar men nu ska jag snart krypa ner i sängen så släpper det kanske!:)

:D

Igår sov lilla sessan väldigt mycket och inte va de mycket gnäll heller. Tog först en promenad med henne o mogge, lämnade mogge och gick ner till stan för att möta lina, Olivia och phoenix. På vägen hem mötte Robin mig med mogge och sen vaknade tösen. Pigg o utvilad fick hon sig ett bad inför kvällens kalas. På med klänningen och iväg.. Somnade i bilen direkt vid halv sju och sedan sov hon.. Och sov.. Och sov. Vaknade till vid elva fick mat o gosade lite med släkten och somnade i bilen hem igen. Sen har hon ändå sovit hela natten. Så skönt! Nu sitter jag i sängen och väntar på att hon ska vakna. Har inte batteri till baby monitorn så vill inte lämna henne själv här uppe.

I skrivande stund kom Robin upp med frukost på sängen så blir lite lördagsfrukost här uppe med henne sovandes mellan oss.
Gud vad jag älskar mitt liv!!

Glädje

Efter att ha haft en morgon full med skratt och leende kan ju inte dagen bli annat än bra!:)

Freeedag!:)

Idag fyller brorsan år så stort grattis till dig!:)

Igår tog vi en promenad med mamma och pappa och sedan stannade dom på en kopp kaffe:) Alicia hade varit vaken hela dagen förutom en snabb tupplur på en halvtimme så vi tog en tur med bilen när robin kom hem för att hon skulle sova lite. Åkte o handlade men hon vaknade såklart i affären och ville va med o kolla. familjen Månsson kom på besök och lämnade en fin present på kvällen! Tusen tack! Då hade lilla A fortfarande inte sovit mycket så det blev en del gnäll. Bestämde oss för att ta en tur med vagnen och när overallen kom på så somnade hon äntligen! Så vi kunde sätta oss i soffan igen och bara mysa. Sen har hon sovit gott hela natten. Förstår inte hur man som så liten kan vara vaken nästan en hel dag.
Idag ska jag göra allt jag kan för att hon ska sova några timmar på dagen så hon inte blir så gnällig ikväll för då ska vi fira johan och pappa som båda fyller år under helgen.

Fem veckors fasen?

Har läst att bebisar har sin första fast runt fem veckor där dom är gnälligare mm... Jo tack det märks. Hon har gått från världens lugnaste till massa gråt. Är ju så jobbigt när nästan ingenting fungerar. Började igår och fortsatt idag.

Morgonen va lugn och hon var glad. Va och hälsade på min gamla jobbkompis Susanne i hennes fina hus;) sen blev de hem på promenad med mogge och därefter gick ja till stan och mötte upp malin. Gick hem till henne på en fika men Alicia började ganska snabbt att gråta och slutade aldrig. Så tyvärr blev vår träff inte så lång som ja hoppats på men de får vi ta igen snart:) lilla stumpan somnade i alla fall så fort vi kom ut men vaknade lika snabbt när vi kom hem igen. Ännu mer gråt och älsklingen kom hem.. Mer gråt vilket slutade i en promenad till. Somnade lika snabbt och nu har hon sovit, ätit och vilar nu i min famn så nu hoppas vi att detta håller i sig och att denna fasen är över snart ( gärna i morgon)!

God natt

Lilla snäckan har idag varit gnällig tycker jag. Hon är ju annars väldigt lugn och är bara ledsen när hon vill ha mat i stort sätt. Men idag är det något som inte stämmer. Fick ta vagnen och gå ut på en kvällspromenad så hon kunde somna efter att ha varit vaken i ca 6.5 timmar. Nu sover hon gott i sin säng och hoppas att hon kan sova ut ordentligt inatt.

Hon har dock varit väldigt go och glad också. Satt i sin baby sitter och testade en massa nya ljud. Man märker hur roligt hon tycker det är när något hon lyckas få fram något nytt ljud. Så fick en härlig film när jag försöker roa henne och hon skrattat gott (så gott de går när man är fem veckor gammal).

Nu ska jag passa på att sova medans hon gör det så hoppas jag att hon är sig själv i morgon igen! Nattinatti

Helgen

Har varit lugn och skön. Träffat våra familjer en del och umgåtts med varandra. I fredags va mamma och syrran här och åt taco. På lördagen var vi hos Robins mamma och såg melodifestivalen. söndagen va vi hos min farmor och gick en promenad. Det är så skönt att bara kunna ta det lugnt

Mars

Är våren på väg nu äntligen?:) oh yes det är den! Jag har börjat se blommor som är på väg upp under mina promenader. Och vädret är ju underbart. Satt ute i solen i över en timme i veckan och läste en bok med Alicia nerbäddad i filten med mig!:) hur mysigt som helst. Igår blev hon en månad och februari är redan förbi. Jag tycker alltid annars att februari är så seg men nu har den bara försvunnit. Jag har nog myst mig igenom hela månaden. Det är nästan det enda jag gör nu. Myser med min tjej!
Nu sitter hon i sin babysitter och tittar sig omkring. Den är helt underbar att ha! Så får man händerna fria en liten stund så man kan få lite gjort!

Vi va på BVC igår och nu väger hon 5110 g och är 58 cm lång. Så hon växer verkligen på bra! Liten tjockis men hon kan ju inte va sämre än sin kusin!:) nu ska vi snart ut på en skön promenad igen. Blir många promenader vilket jag älskar men ryggen och fogarna har börjat säga till ordentligt nu. Försöker ignorera det och traska på ett tag till. Vill gärna gå ner de två sista kilona som jag har kvar så är jag tillbaka på noll. Sen kan jag fokusera på att gå ner ännu mer men i långsam takt. Man ska ju inte gå på diet när man ammar så det får bli sakta men säkert vilket ju är bäst:)

RSS 2.0