sockerberoende

Oj vad jag fastnat i mitt sockerberoende igen. Jag faller dit och sedan tar det ett par veckor innan jag reagerar på vad jag håller på med. Fick verkligen nog nu efter påsk så nu är det nya tag igen. Jag har inte haft någon energi att orka bry mig senaste veckorna. Jag satte in en hormonspiral för någon månad sedan och jag tror verkligen inte att jag tål hormoner. Gett det flera försök men varje gång så mår jag såhär. Blir helt avtrubbad i mina känslor och väldigt trött. Mitt engagemang och lust försvinner direkt men jag ska verkligen försöka nu. Tänker att om jag kommer in i att äta bra och träna igen så kommer motivationen kanske så jag ska kämpa. Från och med i morgon kickar jag igång dock med ett annat koncept nu. Jag körde med hälsocoacherna innan och var väldigt nöjd under tiden jag körde. Gav bra resultat och jag tyckte inte det var så jobbigt när jag väl var inne i det. Men nu ska jag börja studera lite och ska snart göra praktik på fm veckor och jag tror det kan bli lite för mycket för mig att köra så strikt med kosten. Var många saker man utesluter och jag vill kunna ta något snabbt innan jag ska iväg eller på plats. 
Så nu ska jag prova viktväktarna. Har aldrig provat det så jag måste ge det en chans. Där får man ju faktiskt äta vad man vill, bara begränsat. Tror det passar bättre just nu men vi får se. Ska ta med mig mycket av det jag lärt mig innan och följa det så gott det går. Kolhydrater ska jag också minska på för blir så svullen direkt av det. Så nu får vi se hur detta går då! 

Förövrigt håller jag på att plugga en del denna vecka. Jag ska göra en tenta i läkemedelsberäkning på måndag. Har ju inte använt den delen av min hjärna de senaste tre åren så det är tufft att komma igång. Koncentrationen är inte på topp men det ska nog gå bra ändå. Sista veckan i april och hela maj ska jag göra praktik nere på sjukhuset i Malmö. Så blandade känslor för detta. Jag kommer vara ifrån barnen så mycket och det blir väldigt långa dagar med pendlingen och tåg som ska passa. Är ju så van vid att vara med tjejerna hela dagen nästan så det kommer bli jobbigt att inte få vara med dom så mycket men det är en kort period sen är jag mammaledig i sommar igen. Ska bli kul att få komma iväg också och få lära sig massa saker. 


I måndags fyllde Robin år så vi var ute i skogen på eftermiddagen. Gick bara rakt in i en skog och satte oss på en filt och hade picknick. Mogge kunde springa lös och barnen leka. Var faktiskt riktigt härligt!! 

eko

Här inne ekar det tomt just nu. Vi har varit iväg en vecka i sälen och haft det jättebra! Vi har varit och badat vilket tjejerna såklart älskade. Dom gillar verkligen att vara i vattnet och kan nog bada hela dagen. Resten av dagarna åkte vi skidor och pulka. Alicia stod på ett par skidor för första gången och redan första dagen ville hon själv åka sittliften och åka stora backen. Och så fick det bli.Robin åkte med henne och höll henne mellan sina ben när han åkte.hade gått jättebra. Dagen efter hade vi sele på henne och hon lärde sig att åka själv. Så vi åkte stora backen och hon själv i sele, superduktig. Styrde själv och allt. Var så imponerad, trodde faktiskt inte att hon skulle kunna och våga så bra själv men det gick ju toppen! Längtar tills vi får se henne åka nästa gång. På kvällarna var vi alla helt slut. Var väldigt intensiva dagar och barnen höll igång hela tiden. Wilma och Alicia är ju inte alls vana vid sådant temp och att aldrig ta en paus riktigt så blev lite krångel med sömnen för wilma. Tror hon var lite för uppe i varv för att sova ordentligt. Har blivit bättre sen vi kom hem i alla fall. Alicia har börjat att staka sig när hon pratar, barn kan visst göra det när de är uppe i varv så jag tror det är därför. Försöker hålla lugnt temp här hemma nu så hon ska varva ner sig och ta det lugnt med talet igen. 


I går bestämde jag mig för att åka ner till hembygdsparken med tjejerna. Berättade det till Alicia och på något sätt så kom hon fram till att hon skulle lämna sina nappar till kaninerna där. Jag kan ju inte riktigt säga nej så jag fick ju snälla packa ihop lite Nappar, hon fick rita en teckning till kaninerna och så åkte vi ner. Frågade om hon var riktigt säker på att hon inte ville ha napp längre och hon var bombsäker. Lämnade dom och sedan sprang hon vidare och lekte helt oberörd. 
När vi skulle åka hem kom hon dock på att hon lämnat dom och sedan var hon lite ledsen någon timme. Kramade om henne och pratade om det. Satte på en film och myste en synd. Sen gick vi ut och allt var glömt igen. På kvällen blev hon lite ledsen igen men när hon skulle lägga sig så gjorde vi de vanliga rutinerna och allt gick jättebra. Hon sa inget om nappen och hon somnade efter 10 min max. En av de lättaste nattningarna någonsin. Jag var i chock och så stolt över henne. Sen vaknade hon halv tolv och då trodde jag verkligen hon skulle bli ledsen. Men hon behövde bara kissa sen fick hon krypa ner hos oss. Bad om lite vatten och sedan somnade hon gott igen. I morse var det inget prat om nappen heller. Så hon var nog helt enkelt redo helt plötsligt. Så skönt att hon själv tog initiativ till det! Min lilla tjej börjar verkligen bli stor!

En liten snabb uppdatering fick det bli. Nu ska vi kasta i oss mat innan vi hämtar Alicia på förskolan. Sen ska dom få följa med mig ner när jag ska lämna blod. Alicia tycker det är.jättespännande. wilma får sitta i vagnen och äta ett äpple tror jag! 

första klippningen

Idag har Alicia varit hos frisören för första gången! Självklart gick vi till Anki på Headwig salongen, hon är grym på att få slutet hår att se friskt ut utan att klippa så mycket! Och även på Alicia lyckades hon. Alicias hår har väldigt ojämnt och slitet så kändes bra att få klippa bort de långa hårstråna. Visst jag kan inte göra flätor lika mycket men nu är det jämnlångt överallt och har bättre chans att växa och se fint ut. 
När vi kom ner i stan så gick vi först till affären och hon fick plocka en liten påse med godis. Man måste ju få muta lite ibland för att få henne att sitta still och vilja gå dit. Sen gick vi i stan lite och tittade på kläder. Hon gick lugnt vid min sida och höll mig i handen. Så otrolig mysigt och jag njöt verkligen av den härliga stunden. Sen knallade vi bort till Anki och hon hoppade upp i stolen. Satt helt still med ett riktigt stoneface. Hon är väldigt bra på att inte visa vad hon tänker och känner ibland. Sa inte ett ord men var duktig och gjorde som hon skulle i alla fall. Sen hoppade hon glatt ner och fick en klubba och därefter gick det bra att prata lite. 
Har inte lyckats ta någon efterbild men får försöka fixa det i morgon! 

en dag för mig själv!

Igår em stack jag och Johan ute och joggade. Sprang 2.5 km och fet var så tungt! Jag blev så fruktansvärt trött och fick mjölksyra typ direkt. Men jag joggade mig igenom slingan i alla fall. Kom hem till mamma och pappa då vi skulle äta middag tillsammans men jag mådde så dåligt. Tog ett varmt bad men jag frös hela kvällen och var helt slut och hade ont i kroppen. Mamma erbjöd sig att ha kvar wilma så jag skulle få vila ut dagen efter. Så idag har wilma varit hos mina föräldrar och jag har fått vila upp mig. Fick städat och rastat mogge. Sen var det soffläge ett par timmar och sen kändes det bättre i kroppen. Färgade håret och hade lite hemmaspa med mina underbara produkter från Maria och devines. Åkte och fixade bilen då motorlampan har börjat lysa och sedan åkte jag och hämtade tjejerna. Har känt mig så utvilad och lugn idag och det var verkligen välbehövligt. Ha varit så slutkörd och jag känner hur denna dagen verkligen gjort skillnad. Sådan skillnad att få någon timme för sig själv mot en hel dag. Inte känt mig stressad utan hunnit med en massa saker som annars tar en månad för mig att få gjort. Det är så mycket skriverier om att man är egoistisk om man som förälder vill ha "egentid" och tid från sina barn. Att man ska vilja vara med dom dygnet runt och inte behöva vara för sig själv. Jag kan absolut förstå en del av det men det är så överdrivet. Vilken förälder orkar vara positiv och pigg om man aldrig får avlastning och tid för att andas lite. Mina barn tar ingen skada av att få tillbringa tid med sin mormor och morfar där dom stormtrivs och jag lägger nästan all min tid till att vara med dom så jag tycker absolut att föräldrar kan behöva egentid då och då! Detta har gett mig massor av energi och jag ser framemot att vakna upp i morgon och starta en ny dag med min familj, som en piggare och gladare mamma. 

Tack till min underbara familj för att ni finns där! Utan er vet jag inte vad jag hade gjort!!♡
 

8 mars

Idag fyller min lillebror 25 år! Stort grattis till dig Johan!

Idag fick Alicia komma till förskolan igen. Glad tjej kan jag säga! Att det sen sitter uppe lappar om både löss och magsjuka där får jag försöka ignorera och hålla tummarna att hon klarar sig! Ville så gärna att hon skulle få vara där denna veckan då vi ska till sälen nästa vecka. 

Annars händer det inte mycket här hos oss just nu. Blivit friska igen i alla fall så det njuter vi av. Jag har känt mig ganska sliten och nere sista tiden och det börjar nog ta på mig ganska bra att vara hemma. Som jag skrivit innan så är wilma i en mindre rolig fas just nu och jag hoppas hon kommer ur den snabbt. Samtidigt som hon är i en rolig ålder och hon börjar bli så stor och kan så mycket så är hon väldigt krävande och ska vara på mig konstant. Jag tror det gör oss gott att komma iväg en vecka på semester och att vi har folk omkring oss hela tiden så kanske hon släpper mig lite och att det är bättre när vi kommer hem. Vi får se! 

min tur

I veckan har både Alicia och Wilma varit dålig i magen.. Alicia kräktes ju och sedan fortsatte hon vara orolig i magen något dygn till. Precis när Alicia blev bra så blev Wilma dålig. Och nu när Wilma blev bra så var det min tur att åka på det. Sov dåligt inatt och kallsvettades mycket och vaknade och mådde illa då och då. Robin gick till jobbet och jag fick känna efter men efter några timmar fick jag ringa hem honom. Barnen behövde verkligen stimuleras och få komma ut och jag orkar knappt göra något. Så blev en lugn dag men nu hoppas jag att jag mår bättre i morgon. Då hade Robin en viktig sak på jobb och hade svårt att vara hemma så jag hoppas verkligen det är bättre. Mamma har varit snäll att erbjuda sig att hjälpa till med barnen men hoppas inte det behövs. 
 
Har inte tagit allt för många bilder dessa dagarna så får bjuda på denna som vi tog i helgen. Tjejerna kröp upp i sängen och låg kvar och gosade länge!♡ bästa sättet att starta en dag på!
RSS 2.0