Behandlingsdag

Så har vi varit nere i Lund för behandling igen, allt gick jättebra! man blir lättad när Alicia skiner upp och börjar dansa i baksätet när hon ser att vi är framme vid sjukhuset! Sitter och ropar "doktorn, doktorn". Det gör att man tycker det är kul att komma dit. 
sen resten av dagen har vi bara varit hemma. Alicia fick se en film och vi har börjat måla fönsterna nere i matsalsrummet och vardagsrummet. VARFÖR har vi inte gjort detta innan? Man blir så hemmablind ibland! Så nu ska alla fönster målas vita invändigt. Gör sådan skillnad, kostar inte många kronor och man kan enkelt göra det själv. Så nu ska jag passa på och få målat lite när barnen sover för det går så mycket snabbare då;)
 

Stolt

Alicia har senaste tiden börjat rita mycket, helt plötsligt gör hon huvudfotingar som man kallar dom. Jag har läst att barn först gör huvudet och sedan fötter och att detaljer kommer sen men Alicia gör med ögon, näsa, mun, hår, armar och ben. Detta står att de gör närmare fyra års ålder så jag blir så stolt när hon gör det redan vid 2.5 år!:) yes jag skryter om mitt barn men tyckte faktiskt detta va bra!:)
 
 
 

Vår resa

Så nu har jag mer tid till att skriva om vår resa! 
Vi åkte först upp till svärmors och svärfars stuga i Småland. Supermysig stuga ute i skogen. Man kan verkligen bara slappna av och bara vara. Ingen tv finns där heller så den kan man inte fastna för! Vi hade inga problem alls att roa barnen. Där va en lekstuga som blev populär väldigt snabbt. Sen att där fanns en gunga och blåbär typ överallt gjorde ju bara saken bättre. Alicia älskar blåbär så det va lycka att kunna plocka hur mycket man vill och när man vill. Mina föräldrar kom upp dagen efter oss och sov där en natt. Sen åkte vi tidigt nästa morgon till Vimmerby. Och ja.. där hade vi kul! Att se Alicia ha så skoj och se sina idoler va så roligt. Att träffa pippi var ju riktigt roligt och hon fick ju visa massa saker för henne. Alicia fick en stor kram och vi var säkert vid villa villekulla i över två timmar. Pippi var framme hela tiden så det va ju för bra för att vara sant;) 
 
Sen gick vi och kollade på de andra och alla små stugorna.. Sedan kom vi fram till Emil och även han är ju väldigt populär! När vi kom så skulle de dra igång en extra föreställning så vi hade lite tur. Sen gick alla omkring så man gick krama och prata med dom och även där var Alicia snabbt framme.. "emiiil" kallade hon säkert 100 gånger:) 
därefter åkte vi hem igen och alla var trötta och nöjda. Jag tror absolut detta var alicias bästa dag någonsin och vi bara måste göra om detta! Sen åker vi nog upp till stugan snart igen, var så skönt att bara vara och va mysigt att sitta och spela spel på kvällen. Vi får nog bli bättre på att stänga av tvn ibland och bara sitta och umgås!
 
häromdagen var det 6 månader sedan Alicia fick sin första behandling med cellgifter. Förhoppningsvis är vi nu halvvägs! senaste dagarna har hon haft lite mindre bra dagar. Är ju inte konstigt att hon är trött efter intensiva dagar! 

walk of hope

Som jag skrivit innan ska jag anordna walk of hope i ängelholm. Man anmäler sig och betalar in 50 kr sen går vi tillsammans en runda! Jag hoppas att många kommer och intresset har faktiskt verkat stort. Sök på walk of hope ängelholm på Facebook så finns mer information där. går även utmärkt att gå in på Barncancerfondens hemsida och söka sig fram till rätt stad;) 

Gör ett test och ser om denna länk blir rätt. Jag är inte så teknisk på det här!Vi får helt enkelt se om det fungerar!;)

<iframe width="100%" height="600" scrolling="no" frameborder="0" src="http://widget.barncancerfonden.se/channel/walk-of-hope/"></iframe>


världens bästa dag!

Det tror jag att Alicia hade igår!! Ska skriva mer om detta men ville bara skriva lite snabbt nu! Så skoj hon hade på Astrid Lindgrens värld och hon fick äntligen träffa Pippi!!

småland

Om  några timmar går bilen upp mot småland och västervik. Vi ska upp i några dagar och vara i Robins mammas stuga. Ska bli så skönt att bara va och få massa tid tillsammans. I morgon kommer mina föräldrar upp också!:) på tisdag ska vi till Astrid Lindgrens värld. Alicia pratar mycket om detta och längtar. Pippi ska få en stor kram säger hon hela tiden. 
Så nu ska jag bara ta mig upp från min sköna säng där Alicia sover gott intill mig ♡

en kväll på stranden

Vi packade ihop oss, köpte med färdig sallad och åkte ner till stranden. Blåste en hel del men det va varma vindar så det gjorde inte så mycket. Alicia tjatade om att åka i båten vi tog med.. sagt och gjort det fick hon. Va dock inte lika kul när hon väl satt där och det var massa med vågor och vattnet skvätte ner hela henne. Men det gick bra och lite kul tror jag att hon tyckte det var fast de va läskigt. Sen fick hon sitta i morgonrocken och äta. Vi sprang i sanddynerna och busade massa. Sen satte vi oss och pratade lite och kollade på vattnet. Plötsligt så kramar hon om mig och jag får en puss.. sen säger hon "älskar dig mamma". Alltså att få höra dom orden är så mysigt och jag blev så rörd. Vi hade en så mysig stund vid havet och så säger hon så.  Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna riktigt! 

Wilma gillade också stranden. Tyckte det var väldigt spännande att kolla på fiskmåsarna! Även Wilma kände sig lite kärleksfull idag för helt plötsligt när hon sitter hon Robin så får han en stor puss på kinden och två till därefter. Våra tjejer är ju vara för härliga och vi åkte från stranden men ny energi och värme i kroppen ♡

Trött loppa

Klockan är 11 på förmiddagen och Alicia sover middag. Hon har varit så trött hela morgonen trots att hon sov hela natten. Varit väldigt ledsen och svängig i humöret. Så nu somnade hon gott i min famn vilket nog var väldigt välbehövligt. Så får vi hoppas hon är piggare när hon vaknar igen. Så skönt att vi inte hade något inplanerat nu på morgonen så hon kunde vila och bara få ta det lugnt. I eftermiddag ska vi ut till Emma L och Jonas och hälsa på, var längesen så det ska bli kul att ses igen! 

O där kom tårarna

Förra inlägget fick mig att tänka tillbaka. Det gör jag ofta men jag försöker mest att se framåt. Men ibland går tankarna inte att stoppa och när jag kollar igenom min instagram eller läser i bloggen så kommer tårarna. Ibland bara far det över en och det är så blandade känslor. Mest tacksamhet för hur bra och pigg hon är just nu. Men även riktig ilska över varför detta skulle ske. Varför just min älskade lilla tjej. Jag tror faktiskt inte att mina känslor är med mig alltid riktigt. Jag är nog i en bubbla hela tiden och jag tror att det kommer ta lång tid innan jag förstår vad vi faktiskt går igenom. Många gånger tänker jag att det inte är så farligt. Men hon får ju cellgifter, vi är på canceravdelningen för barn, hon är faktiskt allvarligt sjuk hur svårt det än är att förstå. Det är bara det att hon är så grym! Hon tacklar detta så bra och är en riktig kämpe. Därför kan man lätt glömma bort vad hennes lilla kropp går igenom! Att hon är känslig och lite svängig i sitt humör är inte ett dugg konstigt. Hon är så stark att vi glömmer, tror både vi och ni gör det. Jag tror inte att när ni träffar alicia att ni tänker på att hon är sjuk, utan att hon är som vilket barn som helst. Det är nog mest vi som påminns ständigt om det. Mediciner som ska tas ofta, varje vecka åker jag för att kolla hennes blodvärden, all oro för infektion så fort någon hostar... jag vet inte längre hur jag ska tackla dessa känslor. Är det ens okej att vara ledsen när hon är så pigg. Behöver jag prata av mig eller är det en småsak... läkarna sa att vi var i en krissituation, är den över eller är vi det fortfarande? Jag vet varken ut eller in egentligen men jag ska lägga mig nu för känslorna blir för starka.. I morgon känns det nog bättre för då vaknar jag upp till två pigga och glada tjejer som brukar göra att jag är tvungen att kämpa på!♡

glädje

För 7 månader sedan var vi på busfabriken.. Alicia hade nyligen börjat att halta och läkaren sa åt mig att hon gjorde det för uppmärksamheten skull och att hon tyckte det var kul. Jag bestämde mig för att åka till ett ställe där hon verkligen skulle släppa alla tankar på haltandet och bara busa så det blev leklandet. Hon lekte och hade kul.. men hon haltade och hade ont. Orkade inte så mycket och jag såg smärtan i hennes ögon samtidigt som hon hade kul. Det gjorde så ont i hela mig att se henne ha så ont och vi visste inte varför då. Jag trodde ärligt att det va ett ben som var brutet men detta fick mig att stå på mig. Inte fan låtsas hon inte.. tyvärr visade det sig att det gjorde hon inte och jag önskar så att det hade varit ett brutet ben bara. Jag får fortfarande ont i hela kroppen när jag tänker på den tiden.. innan vi visste, när hon hade som mest ont. När hon knappt gick eller lekte... när hon grät så fort jag bar henne, byta blöja, tog på skor. Stackars lilla tjej så ont du måste ha haft! Jag kan inte beskriva hur glad jag är att du inte har så ont längre!

Vi har inte vågat oss dit sedan dess då det känns som en smittozon på lekland. Men alicia har haft bra provsvar länge och hon är pigg. Är ju inte värsta smittoperioden nu så vi bestämde oss för att åka dit kl 9 idag när de öppnade. Och så glad jag är att vi gjorde det. Hon hade sååå kul. Hon orkade, hon haltade inte, hon sprang och sprang... Denna gången var det bara ren glädje i ögonen och så även på mig! Tror vi var där i 2.5 timme och hon behövde inte själv pausa en gång ens. Fick nästan tvinga henne till att ta en snabb fika. För många är detta fullt normalt när man har en 2.5 åring men inte för oss! Även om alicia varit pigg och mått bra länge så var detta så skönt att se!! 

Även wilma hade väldigt roligt, hon åkte massor med rutschkanor och var i bollhavet:) vi har haft en väldigt bra första dag på Robins semester och många fler ska vi ha!

mål!

Jag klarade det! Så skönt att nu ha denna utmaningen avklarad och att slippa tänka på att jag måste ge mig ut och promenera eller cykla långt. Nu kan jag ge mig ut och jogga tre km och känna mig trött och nöjd istället;) fast det har faktiskt varit en bra motivation att ha en utmaning och ett mål. Nu har jag en Vikt utmaning istället med mammagruppen. Hade det i juni månad också och nu har jag gått ner 4.5 kg. En bit på vägen men långt kvar. Känner att jag fått in motionen i mitt liv igen och om jag inte tränar något en dag så känns det lite tomt och jag planerar direkt vad jag ska göra dagen efter. Nu har Robin semester och jag har massor av tid att träna! Ska bara se till att det blir gjort också. Inte det lättaste på sommaren och med barnen i semestertider men det finns ju massa god frukt man kan fika på istället för kakor;) så nu får ni hjälpa mig och motivera mig...vill inte komma ur detta nu,jag vill så gärna ner till normalvikt och att känna mig lite smal. Att va nöjd när jag ser en bild på mig själv. Just nu kan jag ärligt börja gråta när jag ser en bild eller film där jag är med och då har det gått för långt. Sen alicia blev sjuk har jag struntat i allt vad kost och motion heter. Det har inte funnits någon energi till det alls. Det resulterade i tio kg plus och det känns inte alls bra! Är hemskt när man inte känner sig som man ser ut, när man får en chock så fort verkligenten visar hur man ser ut. 
Nu ska jag börja tänka på mig själv lite för att få mer energi om dagarna och känna mig mer självsäker!
Kanske att jag inom en snar framtid kan hitta en selfie på bara mig i min mobil.. nu finns där ingen där inte barnen är med. Har lixom ingen anledning till att ta en bild på mig själv men tycker att det är kul att ha tillsammans med barnen!

Snart i mål

Nu har jag gjort 18.6 mil... snart är det klart och i morgon ska jag ha klarat 20. Har cyklat en del men dragit av några mil då för lite mer rättvist resultat;) annars är det mål nu. Idag cyklade jag och mamma ut till vejbystrand och hälsade på min moster. Alicia åkte med där bak på cykeln och hejade på! Hon är så söt när jag cyklar i backar, då sitter hon där bak och ropar "bravo mamma, heja heja!". 

Ikväll har min familj varit här och grillat, så skönt med bra väder idag!! 
jag hade en tokig tjej vid frukosten häromdagen!:)
ja bilden hamnade snett men vet inte hur jag fixar till det riktigt och orkar inte försöka haha! Här är i alla fall nästan alla kusinerna samlade!;)

3 dagar

Nu är det bara tre dagar kvar till Robin går på semester. Känns som att även jag går på semester då även om jag är hemma hela tiden. Ska bli så skönt att ja sällskap och hjälp här hemma. Gör sådan skillnad när man är två. Även om det ibland faktiskt kan bli mindre gjort och ta mycket längre tid än när jag är själv. Men det är mycket roligare när Robin också är hemma ;) ska bli så skönt att kunna få gjort saker här hemma som inte har hunnits med eller inte har prioriterats riktigt. Att bara kunna umgås och ta dagen som den kommer, att kunna åka ut på små utflykter;) åh jag längtar. Hoppas bara vädret blir bra nu också! 
Jag ska även försöka träna en hel del. Lätt att säga men jag hoppas det blir så! 

Jag var ute och joggade i förgår första gången  utan mogge eller vagn. Va så skönt att springa i skogen med sina egna tankar. Blev 2.7 km bara men det räckte gott och väl haha! Sprang på 17.50 och jag var faktiskt nöjd för att vara mig. Min kondis är ju inte på topp längre och med tanke på mina vader så är jag glad bara jag kan jogga lite. Hade väldigt ont i vaderna när jag va framme dock men det var kul att jogga lite! Får se om det är värt smärtan i längden eller om jag ska fokusera på att jogga långsammare istället för då brukar jag inte få så ont. (För er som inte vet så har jag opererat vaderna för compartment syndrom för flera år sedan och vaderna börjar krampa pga syrebrist till muskeln vid ansträngning)

Jag har nu 5 mil kvar på min utmaning och jag ska ut och gå långt sen. Får nog lämna mogge hemma då jag tror det är för varmt för honom nu.

måndag

Sitter i soffan och myser med tjejerna. Alicia kollar på Emil och wilma roar sig med att pilla på allt!;) 
Wilma har börjat att gå ganska bra nu. Kan gå flera meter, ställa sig upp utan att hålla i sig. Är så roligt att se hur barnen utvecklas;) 

I lördags var vi först på 1-års kalas för Elvira och sedan var jag på 25 - års fest för malin och Hanna. Jag festade för första gången på länge och jag var hemma vid halv fem på morgonen.. herregud det är ju nästan när man får gå upp annars. Robin va så snäll och fixade allt med barnen och jag fick sova ut hur länge jag ville!;) jag va väldigt trött och seg dagen efter. Denna gången var det absolut värt det. De va kul att få komma ut med mina vänner och att bara få va jessica för en kväll.. men det är faktiskt inget som jag känner att jag vill göra snart igen. Går gärna ut och tar en drink men där räcker det nog för min del haha! 

Dag ska vi åka till Isabelle och hennes dotter Disa och träffas en stund; ) måste även ta mig ut på promenad och ev jogga idag. Har inte rört mig mycket dessa dagarna det varit så varmt. 
Har bara en vecka kvar på utmaningen med att gå 20 mil.. det går väll lite sisådär med det. Är uppe i lite mer än 13 mil men jag måste alltså ta mig 1 mil om dagen nu för att klara detta.. vi får se om tid och ork finns till det! 

Nu är det 6 dagar sedan Alicias behandling och hon har mått bra. Knappt märkt något på henne faktiskt. Kan bli lite speedad ibland av kortisonet och va lite trött någon dag men det har varit full fart på henne. Är så glad för att hon tar det så bra och hon är verkligen stark!!!
suddig bild men det blev dom alla från den kvällen:)

behandlingsdag

Allt har gått så bra idag. Var väldigt snabbt och effektivt och alicia var på strålande humör. Satt själv och lät läkaren undersöka henne. Snart har vi kommit halvvägs i denna behandling! 
Nu hoppas jag att hon fortsätter att behålla sitt härliga humör och energi.. tror ju inte riktigt helt på det men ibland märker man inte så mycket på henne efter en behandling. Idag kom mamma och pappa äntligen hem från sin resa. Varit borta i 2.5 vecka och gissa om barnen blev glada! 

Jag har förresten tagit tag i att arrangera en insamling till barncancerfonden. från den 30 augusti ska de ha walk of hope i olika städer där man kan samla in pengar. Det fanns ingen i Ängelholm så då tog jag tag i det. Vi får väll se hur det går. Hoppas på att några kommer i alla fall!:) 
vill du vara med får du gärna gå in på länken nedan och anmäla dig. Finns även på Facebook.  Bara att söka på walk of hope ängelholm och klicka sig vidare. Startavgiften är på 50 kr. Har man inte möjlighet att gå så kan man lämna ett litet bidrag om man vill!;)

http://www.barncancerfonden.se/1309385746


RSS 2.0