happy halloween!

Glad halloween önskar vi er!;) Alicia har redan spökat ut sig även om det bara varade några minuter sen ville hon absolut inte ha masken som hon så gärna skulle köpa bara några minuter tidigare. Men så är det med barn, snabba vändningar:) vi var på maxi vid sju i morse och handlade frallor och lite blommor att sätta på gravarna på de vi saknar så otroligt mycket! Många tankar går till dessa personer och det känns tufft att tänka på hur mycket man faktiskt saknar de och hur tomt det är! 

Vägde mig idag och nu hände det äntligen lite saker på vågen igen. -10.5 kilo nu så känns lite sådär att äta lite onyttigt idag men för att orka kämpa på alla de andra dagarna så måste ja få synda lite ibland. Tror dock att jag ska ut och jogga en runda så känns det ju lite bättre sen i alla fall! ;)
Ikväll ska vi på kalkon middag hos mina föräldrar men annars har vi en ganska oplanerad helg men det brukar inte vara så svårt att fylla ut tiden. Finns alltid saker att göra och dagarna går ju så fort!

pomp de lux

Igår hade jag ett pomp de lux party här hemma. Är ett märke som säljer barnkläder, väldigt fina kläder enligt mig;) kom massa härliga mammor och shoppade och fikade. Tack till er alla som kom!;) vi köpte en kofta till Alicia, tröja till Wilma, vars en softshelloverall till tjejerna med en matchande mösshalsduk.. haha kommer inte på vad det heter!;) 
Blev fullt med folk och kläder o vårt vardagsrum. Trångt och mysigt; )

Nu ska jag snart upp till Alicias förskola på utvecklingssamtal. Sen blir det träning ikväll. Ligger 1 kilo plus sen helgen fortfarande. Tror dock det beror lite på stress och att jag glömmer dricka tillräckligt med vatten. Så hoppas det kickar igång nu igen med lite resultat. Igår fixade jag frallor med olika pålägg, ost och kex och godis. Fuskade inte med något så det kändes bra!!

insamling till hjältarnas drömmar

www.drömmarförhjältar.se

Då jag inte är så teknisk så vet jag inte hur man gör för att kunna klicka på länken ovan men ni ser ju namnet så ni kan själva söka på det. Det är en länk där ni kommer till en sida med många cancersjuka barns högsta önskningar. Varje familj har fått en önskan till antingen de sjuka barnet, syskon eller hela familjen. Otrolig fint initiativ av barncancerfonden södra. Vi fick också skicka in en önskan. Efter vi fick diagnosen på Alicia och fick höra om att hon skulle genomgå cellgifter i minst 1 år bestämde vi oss för att ha ett mål. Ett mål att kämpa för då vi bara kan släppa allt vad cellgifter heter. Vi har nu sett fram emot att när behandlingen är över göra en resa tillsammans. Utomlands till ett barnhotell med massa aktiviteter för tjejerna. Gärna rutschkanor och liknande då Alicia älskar det. Finns ju ingen möjlighet att åka iväg under behandling så det hade varit så kul att göra det tillsammans i nästa år. Ni kan gå in och läsa vår önskan på den sidan också om ni vill. 

Nu är grejen att dessa önskningar uppfylls av företag och privatpersoner. På sidan kan man starta en egen insamling där pengarna går till den familj man väljer att hjälpa. Jag startar inte själv en insamling då det känns fel men jag ber er att gå in på sidan, läs några drömmar och se om där är någon du kan hjälpa eller bidra till drömmen. Där är både stora och små drömmar och kanske känner just DU någon som kan hjälpa till. Dela sidan och sprid vidare bland era vänner och kollegor. 
Idag frågade jag Alicia vad hon ville göra. Svaret blev till stranden och åka och bada. Så ni förstår varför vi önskar oss att åka utomlands, hon älskar stranden  och bada. Kände att vädret inte tillåter bad direkt men stranden kan vi ju absolut åka till! Var där nere någon timme och kastade snäckor, byggde torn, sprang i sanden och busade innan hennes energi tog slut. 

Riktigt mysig och härlig förmiddag hade vi tillsammans!

vintertid

Det där med vintertid är inte allt för härligt när man har barn alltid. Jag hade faktiskt inte tänkt på att detta brukar ställa till det utan va ganska nöjd där båda barnen va trötta halv 8 i går kväll. Men när jag hör Alicia vakna och tittar på klockan och den visar 04.30 då kom jag ihåg.. just det! Blir nog några tidiga mornar nu för brukar ta ett tag att ställa om barnen. 
Mys i soffan till barnkanalen!

söndag

En lugn helg är nu förbi. Alicia har varit ganska trött denna gång. Vill ha nappen och snutten mycket oftare än vanligt, svårare att få igång att leka och är vi ute på något så vill hon hem ganska snabbt. Så vi har kollat film, ritat och målat och lite andra lugna saker mycket. Men hon har ju såklart haft pigga stunder också och då har vi passat på att gå ut och leka. I förmiddags gick vi ut och plockade lite löv och kastanjer. Får se om vi kan göra något pyssel med det i morgon. 

I eftermiddags var jag ute och sprang med mamma, Johan och Denise. Tog ett varv i elljusspåret på 2.5 km. Förbättrade tiden till 15.17 så det går framåt. Är så nöjd att jag kan springa hela tiden och nu hålla ett ganska okej tempo. Är roligt när man ser på tiderna att man förbättrar sig;)igår hade jag ju ätardag så det var skönt att komma ut och springa lite idag. 

Igår passade mamma tjejerna så jag och Robin kunde åka till Väla och shoppa lite. Det var längesen vi kunde gå där i lugn och ro och shoppa kan jag säga! Är där inte allt för ofta längre och när jag väl är där så är det oftast bara in och köpa det vi ska ha och sedan hem igen. Robin fick köpt två nya jeans och två tröjor. Wilma fick ett par nya skor nu till vintern och Alicia nya leggins och koftor då hon växt ur sina gamla. 
Jag fick även en liten tidig födelsedagspresent av Robin, ett par nya skor, två nya träningsbyxor och ett träningslinne. Perfekt för jag tänkte köpa detta själv men det sved i plånboken!;) invigde ett par av byxorna idag och så sköna de va. Tips till er som joggar, köp på hm winter jogging tror jag de hette. Lite varmare än vanliga träningsbyxor och såååå sköna. 
morgonpigga barn kl 06 i lördags! 
sådana bilder hittar jag ofta i min mobil nu. Wilma hittar min telefon och lyckas själv ta selfies. Vet inte hur många jag ha nu men är alltid lika kul när jag ser att hon har tagit nya! :)

resultat

Jag fortsätter följa mitt kostprogram. I måndags hade jag gjort halva tiden, 6 av 12 veckor avklarade och det har gått så fort och väldigt enkelt. Känns absolut inte svårt att fullfölja detta utan börjar redan tänka på att köra en ny omgång efter jul igen. Känns inte så lönt innan julen. Kommer ju dock fortsätta äta och träna bra. Idag visade vågen -9.5 kilo och i måndags när jag mätte var det över 30 cm som försvunnit mätt på olika delar på kroppen. Om någon är intresserad så tänkte jag skriva lite mer om hur hela kostplanen är upplagd och vad jag får äta och inte. Får många frågor om vad jag ändrat på men framför allt att jag utesluter allt socker utom på lördagar är en stor skillnad för mig. Även mycket mindre mejeriprodukter. 

Alicia verkar ganska pigg idag. Ingen feber och bara vanlig förkylning. Wilma har ju också blivit förkyld och jag tycker så synd om henne så fort hon blir snorig. Hon gillar det inte alls och blir många tårar när man ska torka näsan hela tiden. Men så är det i dessa tider. Jag har i alla fall bestämt att vi ska bli hårdare nu med handsprit och handtvätt här hemma och när vi är ute. En sådan enkel sak kan förhindra mycket. Så kommer ni till oss så tvätta gärna händerna och sprita (står framme)! Vi är så tacksamma att vi klarat oss ifrån att vara inlagda under hela denna tiden så vi vill gärna kunna hålla ut hela vägen in i mål! Vågar knappt skriva det för då slår det väl till! 

behandling nr 17

En behandling till är avklarad och det är en till närmre slutet på denna resa..mamma följde med ner idag vilket jag tror Alicia tyckte va skoj;) medicinen hade inte kommit när vi kom dit och det blev en ganska lång väntan innan den dök upp..men tjejerna hade ganska kul under tiden vi väntade och det är bra att Alicia får leka lite fritt där också och inte bara när hon är låst till droppställningen. 
duktiga tjejen som sitter själv när hon blev undersökt. Hon fick en hjälm och en mässa där nere idag. Självklart skulle hjälmen vara på direkt!
Blev även lite väntan till läkarundersökningen och då knallade Alicia in på sköterskornas expedition och satt med en bra stund. Där trivdes hon;)
Vad dom är bra på denna avdelningen! Fast att dom egentligen har massor att göra och mindre personal så visar dom aldrig det mot Alicia eller oss. Dom tar lång tid på sig att svara på frågor, låta barnen visa saker och komma till ro bra! Underbar personal. 

I morse så tyckte jag att Alicia kändes varm.. tempen hamnade på 37.9 och kände att nu måste vi nog skjuta upp behandlingen. En stund senare va den på allt mellan 37.0 och 37.5 så hon var nog mest sängvarm. Hon har ju blivit förkyld igen men hoppas att det bara håller i sig med rinnsnuva och inte blir värre nu. Känner mig ganska nervös faktiskt men ska vara hemma i morgon och ta det lugnt så hon får vila upp sig. 
Märkte av kortisonet lite idag redan... svårare att somna nu på kvällen och blivit ledsen för igenting. Tror hon har rätt mycket tankar och funderingar kring allt det här nu. I bilen ner så.blev hon tyst och jag frågade henne vad hon tänkte på. Hon pekade bara på porten hon har inopererad på bröstet där hon brukar få medicinen, och sa inte så mycket mer. Vet inte hur jag ska bemöta det.. är hon orolig? Rädd? Nervös? När jag frågar så tycker hon det ska bli kul och jag kan ganska lätt få henne att prata om allt det positiva. Men jag vill att hon ska känna att det är okej att vara rädd och orolig. Det är svårt när hon är så liten men ändå så stor. Jag vet inte hur mycket hon förstår av allt det här. På gott och ont!
Nu ska ja lägga mig då man aldrig vet hur nätterna blir när hon tar kortison. God natt♡

onsdag

Var tog måndag och tisdag vägen? Tyckte att dagarna bara sprang iväg och nu även onsdagen. 
Idag hade jag fint besök av isabelle och lilla Disa:) kul att äntligen få till en träff och tjejerna lekte så fint tillsammans. 

Ikväll kom jag iväg på ett träningspass också. Var en vecka sedan nu så har faktiskt kliat i kroppen att få komma iväg men ibland har man inte riktigt tiden på sin sida. Och magen och kroppen har varit lite ostabil sedan helgen dessutom så har inte riktigt vågat träna.. såååå onödigt!! Men nu är jag back on track så bara att köra på! 

I morgon är det dax för behandling igen. Vid tio ska vi vara nere i Lund och denna gången följer mamma med ner också. Tror det kan vara kul för Alicia med lite sällskap och även för oss:) börjar ladda upp lite mentalt för en ny omgång och ny dos av kortison där man aldrig vet vilka biverkningar hon får. Lika spännande (eller mindre spännande) att se varje gång för det är aldrig sig likt. 

hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en bra helg i Stockholm. Jag är fruktansvärt trött idag så blir väldigt lugnt förr oss. 
Helgen har varit jätterolig. Va skoj att få umgås med vännerna och shoppat lite. Festen var rolig men slutade mindre bra för mig som inte riktigt tålde spriten som förr så söndagen var hemsk. Spydde och spydde. Kl 3 skulle vi börja resa hem och denise var snäll och packade min väska så jag bara kunde gå. Klarade resan hyfsat bra även om det var bland de värsta jag gjort. Första jag gjorde när jag kom av planet var att spy igen. Men sen va det bättre och min familj kom och hämtade mig och det var så skönt att få krama om dom igen. Blev mycket mys resten av kvällen med två goa töser! 

Stockholm

Det är lördag morgon.. nästan alla sover utan jag och Benson. Det visste vi ju redan att vi skulle vara uppe först. Vi har smällt ihop lite scones, satt på kaffe, diskat undan och fått snacka lite. Ingen annan har hunnit vakna än haha. Snart får vi nog väcka hela högen om vi ska komma ut på stan något; )

Igår var vi hemma hos Malin och Linus och drack lite fördrink och tilltugg. Sedan gick vi mot en tapas restaurang och åt god mat och tog ett par drinkar. 
Efter det gick vi och bowlade. Klockan var nog halv tolv när vi började men det va kul att spontant gå och bowla istället för att sätta sig på ännu ett ställe. Lagom vid två tiden va vi hemma och redo för sängen. Jag en aning trött som aldrig är uppe så länge haha. Vaknade ändå kl 8 och va pigg och kunde inte somna om. 

laddar inför helgen

Så är snart helgen här.. helgen som jag ska upp till Stockholm och min älskade och saknade Malin! Denna gången ska jag åka utan barnen och det är blandade känslor. Har aldrig varit ifrån dom så länge och det kommer bli tufft. Velade länge på om jag skulle åka eller inte men kände tillslut att klart jag ska! Jag behöver det verkligen. Jag får facetima och prata mycket med dom så kommer det gå bra. 

Så i morgon kl 13 flyger jag och syrran upp och möter upp Benson, Anna, Malin och jennika som kommer upp lite tidigare än oss. Ska få tillbringa helgen med mina absolut närmsta och bästa vänner och det ska bli så kul. På lördagen ska Malin och Linus ha oktoberfest:) en helg full av roligheter tror jag det kommer att bli! Får nog ta tag i att börja packa lite snart men känner jag mig själv så kastar jag ner lite saker snabbt i morgon innan vi åker. 
gammal bild på mig med Malin L & Malin M:) i helgen får vi ta lite nyare bilder tror jag! ;)

skönt trött

Var på cirkelfys idag på friskis.. Gick på det passet mycket förr men inte varit där sedan innan graviditeten. Så skönt det är men det är tufft. Kör igenom hela kroppen och man känner tillslut hur armarna nästan ger upp. När jag efteråt skulle duscha orkade jag knappt schamponera håret! Så kommer nog att kännas i kroppen i morgon och några dagar men det är ju skönt!;) 
Nu bäddar jag ner mig i soffan och väntar på säsongspremiären på greys anatomy;)
när man kollar igenom mobilen och ser att wilma tagit lite selfies;)

1-års fotografering

När Wilma fyllde 1 år så fick vi presentkort av hennes farmor och farfar att ta 1-års bilder. Så idag var vi iväg jag och wilma;) hon tyckte det va jättekul i början men i slutet var det svårare att få fram ett leende och det blev nog mer allvarliga blickar där haha. Fick snabbt se en bild när jag kom hem och det var så kul att få ett litet smakprov!;)
Vår lilla söta gullunge vad jag älskar dig!!! Jag tycker hon ser så stor ut på bilden.. det är något med blicken tror jag.. och allt.. alltså så stor och jag hänger inte med!! Hon är verkligen inte en liten bebis längre. På måndag ska vi tillbaka och se resten av bilderna!

Illamåendet var bättre i morse där jag vaknade.. dock kom det tillbaka lite smått efter frukosten men det varade några timmar och försvann sen igen.  Hoppade ändå över träningen idag då det inte kändes riktigt bra att gå på ett spinningpass även om jag mådde bra på eftermiddagen. 

Istället åkte vi till barnens farmor och farfar där deras kusin från Skottland va hemma en snabbis igen:) hela ligan samlades och det var fullt ös haha! dom blir några stycken när de samlas alla!;) ändå saknades en liten kusin till som också bor i Skottland. Kurtsson-familjen alltså!:)


hmmm

Jag mår lite smått illa.. Robin mår lite smått illa... snälla säg inte att något är på G! Barnen har verkat pigga i alla fall men nu ska vi snart lägga oss och hoppas det är över när vi vaknar i morgon!!

en bra helg

Söndagskvällen är här och vi har haft en väldigt bra helg. Igår hade jag min första dag då jag får äta vad jag vill.. efterlängtat men samtidigt lite ångestladdande. Va ganska nervös för att jag skulle tycka allt va så gott och fastna i gamla vanor och det kändes dumt att äta onyttigt egentligen. Men ska det va hållbart i längden så behöver man nog dessa dagar. Man måste ju leva och få slappna av ibland :) så jag och Alicia stack till Maxi på morgonen och handlade frallor.. åkte hem och stack ut och joggade lite mer än 3 km. Så skönt det va. Tog mogge med mig och han sprang så snällt med mig!;) kändes så lätt i kroppen och skönt. Jag gillar det där med att springa så länge man inte har ont någonstans. En riktigt frihetskänsla för mig att bara springa med bra musik eller podd i öronen. 
Efter en svettig tur så smakade frallorna extra bra och jag kunde börja njuta av min dag. Sen var vi och firade barnens kusin phoenix som blev 3 år. Va tårta och kakor.. och jäklar så sött allt smakade. Det va som rent socker i munnen en del saker och det är säkert för att jag ätit helt sockerfritt i fem veckor nu. Eller så var det väldigt söta saker haha. På kvällen kom mamma och Denise på middag och vi åt gryta som jag har saknat. Blev fruktsallad med glass till efterrätt och sedan lite godis som Snacks. 
 
I går på morgonen visade vågen -8 kg. Så skönt att ha klarat av att ha gått ner det på fem veckor. Gick ju dock upp mer än 1 kg igår men det försvinner väll snabbt igen hoppas jag. 
Blev även en joggingtur på söndagseftermiddagen som gick bra:) 

Wilma är fortfarande lite förkyld men är nog bra snart igen och Alicia är bra igen;) 
Får se vad måndagen har att bjuda på!
Älskar denna bilden som jag lyckades ta på tjejerna här utanför oss♡

dax igen

Några dagar efter behandling och vad brukar ske då? Jo förkylningen knackar på.. Båda tjejerna har rinnig näsa nu. Ingen feber eller sådär men man vet ju aldrig hur förkylningen utvecklar sig på Alicia. Så hoppas den försvinner lika snabbt som den kom. Tycker bara att det är så typiskt.. går alltid typ 5 dagar sen börjar näsan rinna. Och då har Alicia inte varit på förskola de dagarna så det är ju inte därifrån hon får det. 

Wilma har nu sovit i 2.5 timme i vagnen.. händer inte allt för ofta så hon behöver det säkert. Jag sitter i soffan och vågar inte påbörja något för då väcker jag säkert bara henne. Så njuter av att för en gångs skull få sitta nerbäddad i soffan och läsa tidningar och se på tv på dagtid. 

Igår var vi på föräldramöte på förskolan.. vårt allra första. Kändes så vuxet haha! Men gud så nöjd jag är med förskolan som Alicia går på. Hon har väldens bästa pedagoger och barnen där är för gulliga. Är alltid lugn och skön stämning när man kommer dit. Är så kul att se hur bra Alicia trivs där och hon lär sig så mycket. Bara senaste månaderna har hennes sång och dans utvecklats otroligt mycket och det är en helt annan tjej vi har här hemma. Innan sjöng hon inte alls men nu är det nya låtar hela tiden. 
Här är hon i sin Elsa klänning som hon älskar:)

pippi kommer till stan

Idag har varit en helt fantastisk dag för Alicia tror jag. Vi var iväg med Benson och kollade på pippi teater/musikal. Var lite orolig att hon inte skulle ha tålamod och sitta still i över två timmar men det var inga problem alls. Pippi fångade henne och hon satt helt inne i det och tuggade på fingrarna;) men det bästa var när vi kom ut och allt var färdigt. Då va pippi och några av de andra där ute så man fick krama och prata med dom! Hon var ganska reserverad men fick såklart en kram av pippi och det berättar hon om och om igen nu här hemma;) 
Lyckades inte få en bra bild på henne och pippi men jag har filmat det i alla fall;) 

Sen fick Alicia även en Elsa klänning i morse av sin farmor. Och gissa om vi har fått se Elsa dansen och höra sången idag. För er som inte hänger med vem Elsa är så är det Alicias andra stora idol från Frost. Hon kan hela dansen nu till en låt och tyckte det va jättekul att ha klänningen på sig och uppträda. Men akta dig för att kalla henne Alicia när hon har den på sig. Hon lyssnar endast till Elsa!;);) 
Hon är så full av bus och tokigheter! 

Min andra lilla loppa fick vara hemma med pappa när vi var iväg. Kände att hon va för liten och inte hade ut så mycket av att följa med. Så hon och Robin hade busat massor här hemma istället:)

I morgon ska vi ha en väldigt lugn dag hemma. Inga planer direkt utan anpassa efter barnens humör och hur pigga dom är. Alicia har varit väldigt trött idag och hade det inte varit att det va så roliga saker vi gjort så hade hon nog varit mycket tröttare. Så hon får vila upp sig i morgon! 

resultat

Snart fyra veckor med kosten och minus 10 cm runt magen. Känns skönt att bli av med de och mer ska det bli!!!;) vilken skillnad det är när man håller ett måttband runt magen och lägger till tio cm.. kändes rätt härligt att se det! 
Nu har vi lördagsmys till pippi innan Alicia somnar!;) 
Vi passade Elvira en stund i eftermiddag! Söta tjejkusinerna som är fulla med bus♡

lekplatsen

Sitter på lekplatsen och kollar på när Alicia leker med ett par tjejer i området. 9 och 6 år gamla. Dom tar så bra hand om Alicia och Alicia tycker detta är toppen! Det är så kul att se när dom leker så fint! Varit här i 1.5 timme nu;) dom pussar och kramar henne hela tiden! Hon börjar bli stor min lilla tjej. Skaffar egna vänner och leker själv!

16:e behandlingen

Igår var vi nere i Lund för behandling igen. Vi kom fram till att vi nu bara har sex behandlingar kvar om allt går som det ska. Allt gick bra igår i alla fall. Mycket bättre än senast. Hon var lite ledsen men bara en liten stund och det gick över fort. Idag har hon varit lite påverkad av kortisonet som hon ska ha i fem dagar nu. Svårt att komma till ro. Halv elva somnade hon nu ikväll. Vi bäddade ner oss i vår säng och kolla på tv så somnade hon. Wilma sover hos mormor och morfar ikväll. Vi var där och åt så fick hon vara kvar för hon sov ju ändå så gott där redan,) så lite sovmorgon får vi nog antagligen då jag tror Alicia kommer sova en stund. 

Idag hade jag min sista dag då jag bara äter protein. Har haft dessa dagarna två gånger i veckan nu och en dag går bra men andra brukar jag vara väldigt trött på. Men nu slipper jag dessa dagar och på måndag får jag börja salta maten igen. Varit helt utan salt i en månad nu ju. Nästa lördag får jag äta vad jag vill!:):) 
Nu ska jag gosa ner mig med min loppa som sover gott intill mig. 
RSS 2.0