älskade lilla loppan..

nu har alicia varit sjuk i sex dagar. har haft hög feber och varit jätteledsen. nu verkar febern ha släppt och hon är piggare. dock har hon fått utslag och idag hade de spridit sig över hela ryggen och magen så vi ska till bvc sen och kolla upp det. kliar så på henne och det är så jobbigt att se ens barn må dåligt. man är så otroligt hjälplös och man släpper verkligen allt annat för att finnas där för henne och göra det bästa man kan. men det tar på krafterna.. idag känner jag mig som en riktigt slutkörd mamma men de dagarna ska man ha ibland också. vi har i alla fall varit på lekplatsen och lekt lite idag och sedan en kort promenad med mogge och nu sover hon en stund.
efter bvc ska vi upp till farmor som fyller år idag! ♡

skärtorsdag

påsken är kommen och ikväll har vi haft familjen (förutom johan som inte kunde) på middag. får ju så ofta mat hos mamma och pappa så känns bra att få bjuda igen någon gång!
Alicia har gått och blivit förkyld samtidigt som hon har tänder på gång, ingen rolig kombination kan jag säga! men nu är robin ledig några dagar med oss så det är skönt att hjälpas åt när det är lite gnälligt. man känner sig ganska hjälplös tillslut... och ändå är hon säkert inte så gnällig utan bara jag som är van vid en glad unge jämt!
igår var jag ute i trädgården och rensade i rabatten lite medan loppan sov.. kan säga att min rygg var inte rolig alls på kvällen. grät av smärta och fick stödja mig på robin för att kunna gå men tillslut hamnade jag i säng och somnade gått.. i en timme sen vaknade alicia och va snorig och hade lite jobbigt och kom inte till ro. så i två timmar försökte jag få henne att somna innan jag tillslut lyckades. och då va ryggen ännu värre! idag tog jag min första citodon, orkar inte en sådan kväll till. men känner mig mest tung i huvudet och smärtan är kvar. fast hade kanske haft ännu ondare utan tabletten antagligen! så nu ska jag gå och lägga mig medan den verkar. i morgon är det långfredag och då ska vi först på påsklunch hos kajsa och marcus och sedan på födelsedagsmiddag hos Maria på kvällen! hoppas alicia mår bättre till i morgon och att denna natten blir bättre!

är förresten halvvägs i graviditeten idag, känns som att tiden går sakta just nu men fram till nu tycker jag den har gått fort faktiskt. och sommaren brukar ju springa iväg supersnabbt och sen har vi vår bebis här!:)

tisdag

började dagen med att tvätta lite och sedan cyklade vi bort till mamma och pappa en sväng. lite lunch i magen och en promenad senare så sover Alicia gott i vagnen och jag vilar lite framför tvn.
hon brukar sova mellan 1-2.5 timmar på dagen och det är så skön egentid. antingen passar jag på att sova själv eller städar, plockar, äter lunch i lugn och ro eller bara ser på tv. men sover hon för länge blir jag snabbt rastlös för det är så mycket tråkigare utan henne. idag får hon dock gärna sova en stund för tänderna spökar så allt är upp och ner just nu och mycket gnälligare. hoppas dom snart spruckit igenom och hon blir samma glada tjej som vanligt:)
ikväll ska vi iväg till malin och träffa henne och emma och äta lite mat:)

utökar familjen!

så har det blivit officiellt, i september blir vi fyra i familjen! det känns helt sjukt att min lilla tjej som vi precis fick ska bli storasyster!! att man ska älska ett barn till lika oändligt som man älskar Alicia, är det ens möjligt! men jag är så jäkla lycklig... jag älskar mitt liv och är så tacksam över att vi så lätt kunnat bli gravida två gånger på kort tid, att vi fick en helt underbar dotter som förgyller mina dagar och får mig att le gång på gång, är också väldigt tacksam för att jag har Robin som är en så underbar pappa. nu låter det kanske som att jag förskönar allt för att det ska låta bra men jag har det verkligen så bra! visst att vissa nätter sover man inte utmärkt och vissa dagar vill man bara gå och lägga sig och orkar inte riktigt men på något sätt får man energi att orka vidare eller så kommer någon snäll person och avlöser en så man kan få en halvtimme i soffan:)

nu var det väldigt längesen jag aktivt bloggade men jag kände att det inte var kul att skriva när jag inte kunde berätta om vår vardag fullt ut innan vi blev offentliga. nu tänkte jag försöka vara mer aktiv igen och skriva och lägga upp bilder om vår vardag, alicia och om graviditeten. så här kommer en sammanfattning av graviditeten än så länge!

det hela började med att jag slutade med mina p-piller för att jag mådde dåligt av dom. hade inte bestämt vad jag skulle ha istället och vi hade inte riktigt pratat om när vi skulle försöka på ett syskon till Alicia. tanken var att jag skulle börja skolan i augusti och sen ta det som det kommer. eventuellt försöka under sommaren/hösten och se om det tog sig. så började jag omedvetet i december att prata väldigt mycket om namn till nästa barn och liknande saker.. tankarna var mycket på graviditet, förlossning och barn. en söndag satt vi hemma och jag hade ett test liggandes hemma.. hmm kanske skulle gå och kolla i smyg ifall ifall.. bara en känsla, mådde inte dåligt eller något.. och hoppsan...det visade två streck! med ett leende berättade jag för robin och jag behöver nog inte säga att han blev glad! detta var den 29/12-2013! vi hade ett spännande år framför oss! jag mådde ganska bra i början, väääldigt trött konstant dock. var även småillamående när jag inte hade ätit på ett tag men det får man räkna med. redan vid vecka 8 blev det bättre och därifrån mådde jag bara bättre och bättre. dock började ryggen att låsa sig och hade enormt ont igen. hade ju detta förra graviditeten också men fick aldrig veta exakt vad det var. nu tog jag tag i det direkt och det visade sig vara graviditets ischias! joo tack för den! men med lite akupunktur har det blivit lite bättre men så fort jag överanstränger mig, typ en promenad på 4 km, så är det kört igen och jag kan inte resa mig själv eller vända mig i soffan.. så detta får jag dras med men jag är glad att man mår bra för övrigt.

sen måste jag ju få säga att jag är glad för att jag har många att dela denna graviditeten med. för er som missat det så ska ju hela syskonligan Kurtsson få barn detta året. En liten kille har redan kommit och vi har tre barn kvar och vi är sist ut. kajsa ska ha bara ett par veckor innan oss:) så kaos kommer det bli på släktträffarna senare haha!:)

jag skulle kunna skriva massor men nu är ni nog trötta på att läsa mitt babbel och jag måste ju ha lite att skriva om fler gånger! så nu säger jag godnatt och kryper till sängs med min kära sambo!:)
RSS 2.0