Freeedag!

Fredagen är kommen vilket gillas skarpt!:) vi började vår dag nere i hembygdsparken för den sista mammagruppträffen. Tog en liten promenad där, fikade och åt lunch. Är alltid kul att träffa andra mammor och prata massa bebisprat!:)
Därefter åkte vi hem och satte oss på altanen lite. Varmt och skönt väder vilket jag uppskattar mycket men tycker synd om mina små älsklingar som blir lite lidande. Mogge orkar inte mycket och flåsar hela tiden, trivs bra i skuggan. Och Alicia svettas även i bara blöjan. Nu har hon somnat gott i vagnen och jag sitter för att sola en stund, dock börjar jag känna lite regndroppar, va fan! Men de är nog bara något snabbt så jag kan nog sitta en stund till hoppas jag!

Helgen kommer nog bli lugn. Förra helgen va så intensiv så kan vara skönt för Robin att få varva ner lite nu, ta dagen som den kommer. Poolen är i alla fall uppvärmd så något dopp i den kommer det säkert att bli!:)

Utflykt

Blev ett besök på Ullared igår med Malin och malin. Mamma, pappa och johan va också där uppe;) alicia va jätteduktig, sov mycket och när hon var vaken satt hon i vagnen och tittade sig omkring. Sov i bilen upp och hem igen. Så duktig hon va!! Blev en del shopping för min del, hade mycket saker som jag behövde och det mesta var ju barnsaker, hundsaker och städartiklar. Blev inte så mycket shopping till mig själv men det gör inget.

Tror det ska vara fint väder idag, hade ju varit skönt! Vi ska snart gå upp ur sängen och göra oss redo för BVC. Dax att väga och mäta:)

Igårkväll hade jag mitt första "sammanbrott" eller vad man ska kalla det.. Jag var så trött efter Ullared och hade så ont i mina vader. Så när loppan skulle sova så krånglade det. Hon sov gott så länge hon fick va i min famn men så fort jag la henne i sin säng så vaknade hon... Så höll vi på i en och en halv timme. Normalt sätt hade jag orkat det men nu var jag helt slut, så tårarna rann och jag ville bara få sova lite. Halv ett väckte jag robin så fick han hjälpa mig lite. Tog då ner henne och sjöng där nere så jag kunde återhämta mig en stund. Sen åt hon lite och somnade i min famn igen, men då gick det äntligen att lägga henne i sin säng! Jag har inte haft den känslan innan att jag inte orkar, så jobbigt det måste vara för dom som ofta känner så!
Det bästa är när man vaknar och möts av hennes stora fina ögon som tittar på en, då blir man full med energi igen och man orkar ännu mer:)

Min första morsdag 

Första gången jag blir firad som mamma och det kändes riktigt bra! Efter att ha bytat blöjan på Alicia så låg vi och mös en stund. Sen tog Robin med henne upp och jag fick sova en stund till. Sen kommer han upp med frukost på sängen och har varit iväg och köpt fina blommor! Tack hjärtat;)
Tog en promenad ut till svärmor, åkte därefter till farmor.. Där kom Malin och anna förbi med blommor till mig, så himla gulligt! Sen åkte vi ut till morfar och mös lite där.. Kvällen blev lugn då både ja och Robin va helt slut.
Det va kul med morsdag även om vi inte brukar fira jättemycket, svårt att förstå att man är mamma fortfarande.

Idag har vi varit och hälsat på Robin på jobbet så hans Jobbkompisar fick träffa alicia. Om några timmar ska vi till läkaren med Alicia. Hennes feber är inte riktigt bra än så BVC sköterskan ville att en läkare skulle kolla på henne, hoppas allt ser bra ut.. Hon verkar må bra så jag är inte så orolig men är ju inte kul när febern inte riktigt vill försvinna.

Fredagsmys

Haft en riktig fredagkväll med taco idag. Alicia somnade vid halv nio ca och halv tio bar jag upp henne i sin säng för att få händerna fria lite. La mig i soffan med tidningen "vi föräldrar" och mös.. Älsklingen serverade lite glass.. Men fast man har det så bra så ligger man och tänker på Alicia och vill bara krama om henne igen.. Men snart vaknar hon nog snart så vi kan kramas,säkert när jag är som allra tröttast! :)
Hade gått ner det där sista halvkilot i morse så nu är jag nere där jag började graviditeten. Kändes bra inför helgen.. Och på helgen får jag unna mig saker så att det går lätt att va nyttig på vardagarna.

Idag tog jag en långpromenad med Alicia. Sträckte till ryggen när jag gjorde mina träningsövningar i morse och har haft ont som fan sedan dess så blev ingen promenad med mogge, vågade inte ifall han skulle dra till någongång så det kanske blev värre.. Kändes konstigt att va ute på promenad själv med vagnen och utan mogge, va väldigt tomt men samtidigt skönt att kunna gå i rask takt. Mötte upp Månsson på stationen och gick och handlade i stan. Mötte upp emma och traskade bort till Lundberg och åt fruktsallad, smarrigt!! Fick även träffa deras söta lilla valp Bella:) får nog växa till sig lite innan mogge får träffa henne.
Nu ska jag krypa ner i sängen efter en bra dag:) nattinatti!!

Godmorgon!

Här kör vi en tidig morgon igen. Klockan är nu åtta och vi ligger o myser i sängen. Brukar kunna sova längre men hon har blivit så suttig på morgonen så när jag ändrar läge och vill vända mig om så vaknar hon direkt..hon vill ligga tätt intill heeeela tiden, mysigt men inte särskilt skönt för nacke o rygg efter några timmar i samma läge. Tur hon sover i sin egen säng till första amningen:) så vill jag ha sovmorgon får jag ta o ligga still för då kan hon sova länge!

Vi får se vad dagen bjuder på, jag ser i alla fall att solen skiner ute så hoppas på okej väder så vi kan ta en skön promenad. Har ju börjat att vara duktig nu, på vardagarna i alla fall. Promenad varje dag, pass från boken när ja tänker på de (glömmer det lätt) och äter inget onyttigt. Hade ju vara ett kilo kvar av gravidkilona men istället för att gå ner det så gick ja upp... Kom ett dop emellan, Robin va ledig och massa andra bra ursäkter;) men nu har jag ett halvt kilo kvar och det ska fasiken ja gå ner nu!! Och sen en jäkla massa till! Fast i långsam takt, annars skiter ja i det ganska snabbt igen. Nu ska jag fortsätta pussa och mysa med min prinsessa <3

Bjuder även på lite bilder av morgonmyset!

Överraskning

Josse kom hem från Norge och överraskade mig bra igår. Skulle skypa men detta va ju så mycket bättre! Jättekul att få träffa dig gumman och du får gärna överraska mig många fler gånger! Vi hann ha en mysig liten stund och Lundberg var också med så Alicia fick massa mys!

Annars tog vi bara det lugnt igår, tog en promenad och städade lite, dock behöver jag städa idag också så som här ser ut.

Alicia lilla har fortfarande lite feber. Har legat på 38 grader i en vecka nu så blir de inte bättre om ett par dagar skulle vi åka till BVC. Men hon verkar ju må bra så jag är inte så oroligt men vill ju att hon ska bli helt bra nu!

Utbildning

Det här med skolan är ju någonting som snurrar i mitt huvud ofta.. En framtidsdröm är att bli sjuksköterska, tror jag.. Men hur kan jag säkert veta. Lektionerna tyckte ja va tråkiga som bara den, det va inte mycket som intresserade mig i skolan.. Samtidigt vet jag att det är annorlunda ute på arbetsplatserna men det är blandade känslor. Var nog bra att jag fick ett uppehåll nu och fundera ut vad jag verkligen vill. Har insett att det är ingen brådska med att bli färdig.. Jag är fortfarande ung, och utbildningen finns alltid kvar. Men tiden med Alicia bara springer iväg och jag vill inte gå miste om en sekund! Alla frågar och undrar när jag ska börja igen.. "ja du får ju bli färdig med utbildningen innan nästa barn" och liknande kommentarer jag hör ofta.. Och ja det va tanken men jag kan inte vara egoistisk och bara tänka på mina framtidsplaner. Jag måste sluta försöka planera livet så mycket för det kan helt plötsligt bara ändras helt har jag lärt mig. Jag tycker det är för tidigt att sätta Alicia på dagis i januari när hon bara är runt 1 år.. Börjar jag skolan och Robin är pappaledig så blir det lite svårt ekonomiskt. Man är ju ganska beroende av pengarna. Men jag vill att Robin ska vara pappaledig i några månader, tycker det är viktigt att han får en nära relation till Alicia, dock krävs det nog att jag jobbar om han ska vara hemma.
Ja ni det är inte lätt, men vi har ett tag till på oss att fundera ut hur vi gör. Varför kan dom bara inte starta en Ssk skola i ängelholm så jag inte behöver vara borta så mycket från min dotter!!

Svensson

Idag gör jag nog som alla andra gör (förutom idioterna som springer göteborgsvarvet) och ligger och njuter av solen, ser lite hockey, grillar ikväll och kollar melodifestivalen ikväll. Så gör nog 80% av alla svenskarna idag.. :) och däremellan myser jag med vår dotter! Är nu hemma hos föräldrarna på deras altan och solar, dom åker till Turkiet idag.. Lyx! Mogge har fått ett jättestort märgben och är överlycklig, ligger nu och pustar ut i solen.
Idag åkte ja o handlade utan Alicia för första gången.. Har inte kunnat lämna henne för en sådan sak innan men hon sov hela tiden så det gick ju bra:)

Har ju även varit lite action i ängelholm idag med skottlossning och butiksrån.. Hoppas dom får tag på idioterna!
Nu ska ja njuta av solen liiiite till:)

Torsdag

Dagen har tillbringats mycket ute i solen. Tog fram sittdelen till vagnen så Alicia kunde sitta med i skuggan!:) hon satt jättebra i den så det va skönt. Kan man använda den ibland när man är skälv och har mogge för då är det svårt att bära henne när hon vill vara med och se sig omkring, hon är ju lite nyfiken av sig och vill inte missa någonting.
När Robin slutat jobbet tog vi alla en promenad och gick då förbi föräldrarnas hus och blev bjuden på mat så det var ju perfekt!
Nu sitter Robin och sjunger för Alicia mellan perioderna i hockeyn så hoppas vi att hon somnar snart.
Snart helg och det gillar vi för då är Robin hemma med oss och Månsson kommer hem så blir att kolla melodifestivalen på lördagkväll. Som jag har saknat dig gumman fast de inte var såå längesedan vi sågs:)

Host host...

Här hemma hostar vi och nyser fortfarande.. Jag är lite piggare idag och inte så ont i halsen. Stumpan har fortfarande feber och hosta men verkar inte så påverkad av det, hon är glad och mysig ändå!:)
Vi tog oss ut på en lite promenad idag i alla fall så mogge fick springa av sig lite. Alicia sover gott i vagnen ute på altanen fortfarande och jag får då en liten stund för mig själv.. Men orkar inte vara duktig och städa så jag ser lite på tvn.
När älsklingen kommer hem så ska jag ta en lång skön dusch så piggnar man nog till lite extra:)

Sjukstuga

Här hemma har vi drabbats av förkylning.. Lilla loppan har feber, näsan rinner och hon har hosta. Ja själv mår inte heller så bra men man tänker bara på henne och vill att hon ska bli frisk. Kände lite igår men inte så mycket, sen slog det på inatt... Regnet öser ner där ute och vi ligger nerbäddade i soffan med täcket och hon sover gott äntligen. Mogge får sig också en vilodag helt enkelt, orken finns inte för att ta en långpromenad idag.
Lilla hjärtat, vad det värker i hjärtat när du inte är riktigt frisk <3

Fredag

Efter en timme somnade jag om inatt och när loppan va pigg o vaken vid åtta tiden märktes de att jag va vaken inatt lite. Älsklingen va gullig och steg upp och tog hand om mogge och Alicia så jag kunde ligga kvar och sova en stund till. Så skönt det va! Sen kom han och la henne hos mig när jag var vaken och det vanliga morgonmyset kunde börja:)

Spenderade några timmar på stan idag. Blev såklart lite shopping till stumpan. va ju 25% rabattt på kappahl och dom har ju mitt favorit barnklädesmärke, Newbie! Hade kunnat köpa allt! Mötte upp Kajsa och tog en fika på Torstens. Alicia sov i 4 timmar på eftermiddagen, sen va hon så pigg så hon va vaken tills de var dax att somna för natten. Då var hon nog lite övertrött och då somnar hon aldrig utan en del gnäll. Efter att ha burit runt på henne och sjungit lite somnade hon och sover nu gott.
Även mogge börjar komma till ro men de va ju någon jävla idiot som tyckte de var lämpligt att smälla smällare eller liknande så han är rätt orolig och kollar ofta i fönstren.
Nu kryper nog en trött mamma och pappa till sängs och laddar för ännu en dag tillsammans full med mys <3

Var tar tiden vägen?

Hjälp min unge växer ifrån mig.. Hon va ju bara ett litet spädbarn nyss och nu händer det saker! Har hela tiden tyckt att hon är tidig med allt och är väldigt mycket med i blicken.. Sa dom redan på bb och BVC säger de också. Vilket så klart är kul.. Men det går så snabbt!

Klockan är nu fem på morgonen och jag är klarvaken. Vaknade för en timme sedan och då låg Alicia kvar i sin säng och sov sött.. Vaknar tjugo minuter senare av ett svagt ljud i rummet. Kollar direkt mot alicias säng igen och möts av en annan syn än vad ja är van vid. Hon brukar alltid ligga på rygg och titta upp i taket och sparka av sig täcket när hon vaknar. Nu ligger hon på Magen med huvudet vridet mot mig och ler som bara den. Hon har vänt sig själv och är så nöjd. Att mötas av denna glada solstråle som ligger och kollar på en i halvmörkret värmde mitt hjärta så mycket att jag inte kan somna om.

Så ja nu kan hon vända sig från rygg till mage också. Hon har även gjort det på dagarna nu i ett par dagar så vi har fått se det själva, är häftigt hur dom utvecklas och lär sig nya saker. Sökte lite på nätet om när saker sker i de olika månaderna för jag har verkligen noll koll på det där.. Och jo hon är tidig! Hon är nu i det stadiet som fem,sex månaders bebisar är i och hon är lite mer än tre månader.
Nu menar jag inte att skryta om mitt barn när jag skriver detta utan gör de mest för att själv kunna läsa senare och för att uppdatera er om vad som händer hos oss, vet att många som bor en bit bort är intresserade av hur Alicia har det:) de säger ju att barn som är tidiga i det motoriska kan bli senare i talet sen, vi får vänta och se;)

Nähä om man skulle försöka och ta o somna om då alla andra sussar gott i rummet;)

Kvalitetstid

Dessa dagarna som Robin är ledig ska ja verkligen passa på att njuta av, bara göra precis vad vi känner för:)
Igår va vi på Robins farmors begravning. Fint men självklart sorligt. Mamma och pappa passade Alicia och Phoenix och det hade gått bra. Va inte lika nervös denna gången att lämna bort henne, det är ju bara en snabb promenad;) hon va vaken under hela mottagningen efteråt och va jätteglad och go:) hon är inte grinig alls ofta nu och det gillar vi, det måste ju betyda att hon mår bra och är nöjd!
Har börjar sjunga för henne, så mysigt att se Robin sitta med sångboken och hon är koncentrerad och ler, ännu mysigare är det när hon somnar till det:)
Idag sov hon till halv fem innan första amningen, nu ligger hon och halvsover och suttar och kan nog inte bestämma sig för om hon ska vakna eller ej.
Jag ligger i alla fall och myser och kan nog ligga såhär för alltid och bara kolla på henne!

Sooool!!

Perfekt väder för att bara va ute och sola! Inte gjort något idag mer än att umgås med Malin och sola. Okej en sväng med mogge har de blivit. Ikväll kommer familjen och grillar och badar:) älsklingen kommer snart hem och är då ledig fem dagar! Underbart!!!!

Kär på nytt <3

Jag trodde inte att efter snart tio års förhållande att man kunde bli kär på nytt, i en annan person än Robin! Men joo! Jag är kär i min dotter! Vet inte hur jag annars skulle beskriva känslan men det är som när man är nykär.. Man bara ler, struntar i allt annat, bara tänker på den personen och kan inte sluta titta in i dom blåa fina ögonen! Hon är mitt allt och gör mig verkligen lycklig! Det är en obeskrivlig kärlek man får till sitt barn, men alla ni som har barn vet vad jag menar.

Jag älskar dig min lilla skrutt <3

Sommaren är räddad:)

Sol och en bra helg!

Dålig uppdatering men har njutit för fullt av det fina vädret! Träffat farmor och morfar idag oxh även solat så klart;) ska nu natta stumpan så får skriva mer sen! Ett härligt inköp har gjorts i helgen men de får ni se sen:)

Första maj!

Maj är kommen, underbart! Brukar vara så fint i maj och man uppskattar varje solig dag så mycket. Vi har spenderat dagen ute hos Robins morfar i deras kolonistuga. Fick en god lunch med tre rätters meny och sedan fika på det ute i solen:) åkte därefter till svärmor och träffade syskonen och Robins kusin. Alicia fick ett fint barnkammar- halsband!:) kvällen blev lugn med besök av syster. Nu ska jag krypa ner i min sköna Goa säng!:)
Måste ju även berätta hur gullig älsklingen va i morse... Han va snäll och tog ner Alicia så jag fick sova en stund till.. Sen kommer han upp, lägger henne intill mig och har gjort frukost på sängen! Han är ju bara för underbar! Bättre kille kan man ju inte ha:)

RSS 2.0