bilder


Jag glömde ju bilderna till förra inlägget! Wilma som fått lite jordgubbar! 🙈

lilla födelsedagsgrisen ♡

1 år!

Idag fyller lilla Elvira 1 år! Vår älskade guddotter! Herregud vad detta året går fort. Va ju precis som lina var höggravid och gick och väntade och väntade och jag kollade mobilen stup i kvarten! Sen fick vi beskedet att en liten tjej fötts och tårarna rann! Och nu är hon 1 år och full med bus;) stort grattis till dig tjejen💕

Det får mig att tänka på att vår lilla tjej faktiskt ganska snart också fyller 1 år. Det är skrämmande hur snabbt tiden kan gå men det har ju varit ett intensivt år och speciellt sista halvåret. Vi ska bara ha lite sommar nu först och sen fyller hon! Och jag njuter av att inte vara gravid denna sommaren (fast det hade ju varit en bra sommar o tajma in med tanke på vädret). Förra sommaren var det ju riktigt varmt och jag svettades och svettades.. nu hoppas jag att vi snart kan göra premiär på stranden. Inte för att jag vill visa mig där men jag minns hur kul det var med alicia förra sommaren. Nu är hon ett år äldre och jag är säker på att både hon och Wilma kommer att älska det!

Nu ska vi se på fotbollen och i morgon bär det av mot Lund. 

måndag

Här hemma har vi en riktigt lugn dag än så länge. Mycket mys i soffan vilket inte gör mig något då jag va uppe en del med wilma inatt. Robin brukar ta henne rätt mycket så tänkte att han skulle få sova en hel natt.. suck.. Hon är helt hopplös just nu. Vaknade vid kvart över 1. Ner och fick ny blöja och lite välling för att ha goda förutsättningar för att somna om... slumrar men kommer aldrig helt till ro vilket gör att jag inte kan lägga mig. Tog lång tid innan jag faktiskt kunde somna och även så sov jag oroligt. Men Robin fick sova i alla fall!;) gäller att hjälpas åt så går det. 
Vi var ute en runda på lekplatsen med Olivia, phoenix och memphis i förmiddags. Sen kommer ett barn som jag ser är helt prickig i ansiktet. Vågade inte chansa på om de va vattenkoppor och smittade så vi gick... tog en liten promenad och barnen sprang omkring. Dom är för söta tillsammans alltså!!

Jag har ingen energi att göra något.. finns massa jag skulle göra egentligen. Handla, förbereda maten, gå med mogge, städa... ja mycket. Men jag tror jag gosar med Alicia tills wilma vaknat så får jag göra ett ryck sen! 
Ska iväg och titta på en cykelvagn idag. Är den bra så köper vi nog den.. så skönt att kunna cykla med båda barnen när man är själv. Vill ju inte alltid ta bilen när det är fint väder om man inte har tid att gå. 

Alicia har haft ett par riktigt bra dagar i helgen. Hon har varit så pigg och glad. Riktigt kul att se! Nu är det behandling på onsdag igen så jag hoppas att biverkningarna blir så minimala som möjligt! Förövrigt hennes sista dag på dagis i morgon innan hon går på lite sommarledighet;)

framsteg

Här hemma händer det saker. Wilma har börjat att ta sina första steg.. Igår och idag har det varit runt 8 steg och hon blir bättre och bättre snabbt;) min lilla lilla tjej, sjukt att hon redan kan gå lite! 
Alicia har ju börjat sitta på pottan. Hon har varit rädd för den i ett år ju ca och vägrat att ens sätta sig ner på den. Men tillslut släppte det häromdagen och idag kissade hon även på den! Så glad och stolt man kan bli för en sådan sak:)

Idag har jag haft en riktigt seg dag.. Wilma har varit ganska trött och grinig och svårt road. Vill vara nära hela tiden. Vet att det är den åldern just nu men jag känner inte igen min glada tjej. Krävande är det men jag hoppas det går över snabbt! 
Fick i alla fall träffa fina vänner idag. Malin har kommit hem från Stockholm ett tag så.blev en fika med henne och hennes syster Anna och Malin L!;) 

midsommar

Så har vi firat alicias tredje och wilmas första midsommar. Blev en jättebra dag med Robins familj;) kul med alla barnen och även kul när barnen somnat att sitta uppe och spela spel och bara snacka;) var hemma vid ett och idag har jag varit trött!! I morgon har vi en lite lugnare dag så då ska jag försöka vila lite för annars sitter tröttheten bara i flera dagar och det är inte lätt att vila när Robin jobbar. 

wilma i samma klänning alicia hade på sin första midsommar!♡

full fart

Senaste dagarna har bara sprungit iväg!! Är fortfarande väldigt glad över de bra beskeden vi fick i fredags!! Alicia har mått bra efter sin behandling. Tyckte faktiskt inte att jag märkte så mycket denna gången på henne. Lite mindre aptit kanske men det har hon ju ganska ofta. 

I lördags var vi på bröllop. Min kusin gifte sig och dom var så fina och det var ett jättefint bröllop. Kommer nog aldrig glömma när Daniel överraskar Cecilia i kyrkan och sjunger "you raise me up".. och han gör det riktigt bra med en kör som gör att det blir väldigt mäktigt. Tusen tack för ett jättefint bröllop!! En aning sugen blev man ju nu på att själv gifta sig faktiskt. Drömde att Robin friade till mig sen och på ett väldigt romantiskt sätt dessutom. Va tvungen att känna på fingret när ja vaknade men där va tomt än haha! Men jag känner ingen stress.. gifter gärna mig när barnen är lite större och framför allt när vi är klara med behandlingar och allt därtill. 

Barnen sov hos deras farmor och det hade gått bra. Dom hade hållit henne vaken en del dock haha. Första gången wilma sov borta och det va skönt att få sova ostört. Dock va jag mycket mer trött än annars men så somnade jag inte förrens 3 heller och det händer ju aldrig Annars. 
Idag har vi varit och kollat på bilderna som vi tog för några veckor sedan! Superfina!!! Det är ju så svårt att välja bort bilder på sina barn men vi kanske beställer fler med tiden! 
Beställde 4 förstoringar och ett fotoalbum :):)
nu har Robin precis nattat alicia uppe i sin säng. Det har han inte kunnat sen hon blev sjuk så jag är glad! Skönt att få lite avlastning på den biten för jag tycker det är ganska segt att sitta i ett mörkt rum varje kväll och natta. Blir så trött själv ju! Men det är ju mysigt också men så skönt att han kunde! 

Yes!

Läkaren ringde... röntgen såg bra ut och det läkte på fint! Den lättnaden när de säger att allt såg bra ut är obeskrivlig. Förändringen i skallbenet hade minskat från 2 cm till 1 nu och de kunde de en bra läkningsprocess. Tumören i höften hade ändrats och det var nu mer skelett än innan och såg mindre ut. För att få exakta mått på den måste vi nog göra en MR men jag är nöjd med att veta att det går på rätt håll och att all medicin och cellgifter vi ger henne ger resultat! Vill inte tänka på vad som hänt om vi inte upptäckt detta och hon inte fått denna medicin!

Idag har vi haft en bra dag. Myst ute i solen hos lina K och Elvira med Lina W och rut;) ikväll vad vi på middag hos mina föräldrar. I morgon väntar bröllop för kusin så jag ska gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. Känns otroligt bra att jag inte valt vad jag ska ha på mig än!

milen

Idag gick jag ut på promenad. Började med att ha 3 km som mål då benet inte alls kändes bra. Men efter 2 km började det bli bättre så jag fortsatte att gå. Slutade med att jag hade gått 1 mil när jag kom hem !;) skönt att ha det gjort och benet känns okej faktiskt. 

Va nere på stan och köpte nya träningsbyxor idag. De hade ju även en del rea så blev lite kläder till wilma;) även två andra söta tjejer fick vars en tröja. Skulle kunna köpa så mycket mer;) 
Nu har jag nattat alicia och robin wilma. Så skönt att alicia nu somnar i sin säng och jag sitter bredvid och läser en bok och sjunger. Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dax och lägga sig

Trötta tjejer

Idag har jag två ganska trötta tjejer här hemma. Wilma lite hängig av sin förkylning och alicia efter behandlingen. Så vi har tillbringat förmiddagen i soffan och vilat och alicia tittar på Emil. Skönt att faktiskt ha anledningar till att bara få sitta och mysa utan känna sig stressad över allt annat som ska göras. 

Det har gått bra med kost och träning dessa dagar. minus 1.5 kilo på tre dagar och jag anar att det är mycket vätska som försvinner nu bara. Blev dock ingen träning igår för jag va helt slut och har ganska ont i mitt ben. Trodde det kanske skulle bli bättre om jag vilade igår men det känns lika mycket idag. Ska i alla fall köpa mig nya träningsskor och träningskläder! Var riktigt längesen så det behövs! 

Behandling nr 11?

Eller är det nr 10? Jag måste nog räkna efter vilken behandling det var idag. Börjar röra ihop det faktiskt. I alla fall så har allt gått bra idag! Alicia sprang in med pigga och glada steg till sjukhuset. Hon är alltid så glad när vi ska dit. Får sin nål och dropp med cytostatika i och sen kan hon traska omkring och leka. Träffar läkaren och allt ser bra ut. Hennes prover hade varit bra och var inte därför de ville ha nya akut. Sköterskan visste inte riktigt varför man ringt och bett om detta men allt var bra i alla fall:)

Sen var det dax för röntgen också och det gick bra. Hon var ganska ledsen men låg still. 
Nu väntar ett par dagar av nervös väntan på svar. Som jag skrivit innan så bara räknar jag med att det ska visa goda resultat men man vet ju aldrig. Chocken har varit där förr efter röntgen så jag väntar mig aldrig helt goda svar längre. Men jag hoppas!!! 
Idag fick wilma vara hos min mamma och pappa när vi var nere i Lund. Var skönt att kunna ha fokus helt på alicia och bara vara med henne. När vi var klara på sjukhuset så åka vi till staffanstorp och hämtade vår bil som vi lämnat in på lagning. Så nu ska den funka bra igen och allt gick på garantin så det var skönt! 

Ni som följer mig på instagram har kanske redan läst att alla barn under behandling ska få göra en aktivitet/resa under sommaren till ett värde av 5000 kr. Vi hade ju redan tänkt åka till Astrid Lindgrens värld i sommar men visst vi har tänkt att det kommer att svida i vår budget men vi vill så gärna upp dit och se alicia där! Så nu kan vi utan problem göra detta!! Guld värt! Detta gör att vi kan unna oss något annat och ytterligare en rolig aktivitet under sommaren kanske. Så tusen tack till barncancerfonden södra för detta generösa erbjudande!

tisdag

I natt har wilma inte sovit så gott. Varit orolig och vaknat ofta. Vi hjälptes åt så det var skönt att jag inte behövde ta hela natten själv. 
Hon har varit trött idag så är kanske lite förkylning som spökar. 
Vi gick upp och lämnade alicia på dagis. Sen tog jag och mamma en promenad på ca 7 km. Nu somnade wilma om igen så sitter och myser med henne. 
De ringde från Lund och bad oss åka och ta ett blodprov på alicia och skicka in akut. De ville ha nya prover inför i morgon annars ville de inte starta behandlingen. Visst det fixar vi tänkte jag bara. Men sen kommer tankarna.. varför vill de ha det?Har aldrig hänt innan... vi tog ju prover i fredags men de ville ha nya igen.. var det något fel på de andra proverna ? Jag glömde såklart att fråga när dom ringde. Så nu oroar jag mig . I onödan hoppas jag! Bara till att åka och hämta alicia och ta oss till sjukhuset för att kunna skicka iväg de. Dom ville ju ha de så snabbt som möjligt också.. åh att jag inte frågade! 
Kan jag inte sluta oroa mig så ringer jag nog och frågar. 



dag 1

Gått bra med kost och träning idag:) skönt att börja med en bra dag i alla fall!:) tig en promenad på 7 km. Har råkat gå med i en utmaning att jag ska gå 20 mil på fem veckor. Vi får se hur många mil det blir haha!

Wilma har blivit lite förkyld. Hoppas det är något som försvinner snabbt och att alicia klarar sig! Hon har behandling på onsdag så vi vill inte att hon blir sjuk nu inte!! 

Nu kör vi...

I morgon tar jag tag i min feta, trötta kropp. Att se sig själv på bilder nu är riktigt hemskt. Såg en bild och jag började nästan gråta! Gör allt jag kan för att undvika kameran för jag blir bara deprimerad. Vill inte fotas under tiden jag leker med barnen för att jag ser fet ut. Så nu ska jag ändra på det. Jag vill se ut så som jag känner mig. Känner mig inte alls lika stor som jag är så när man ser sig i spegeln eller något så känns det bara så fel. Jag kommer att äta mycket bättre och röra mig mycket mer. Tyvärr har jag fått ont i knäna..var efter en löpningsrunda och det har inte riktigt släppt. Funderar på att bara kötta på ändå och skita i att det gör ont men det kanske bara straffar sig sen. Eller så blir det bättre när jag gått ner lite. Tror det kan ha med amningen att göra. Finns något som heter amningsreumatism och jag har känt av det i lederna ibland. Händerna har nog varit värst men känns likadant i knäna nu så det är säkert det. Fördelen i så fall är ju att det försvinner:)
Jag kommer att äta av allt. Men  med måtta. Speciella tillfällen får man äta något men det räcker ju med något litet och se till att jag tränar också. 
Är mest orolig för de dagarna man är så trött och man bara vill ha något gott när barnen somnat. Eller tillfällen då man snabbt behöver energi. Får kanske lära mig dricka kaffe ändå haha! Nä men detta blir bra! Jag ska fixa detta. Första målet är att gå ner tio kilo.. dessa tio kilo jag lagt på mig sedan alicia blev sjuk. Helt sjukt att jag gått upp så mycket sedan dess men läget är som det är. Har 1000 olika bortförklaringar men det är slut med det nu. 
Så hoppas jag får energi nu när jag tränar mer!:) 

Nu ska jag krypa ner i en renbäddad säng nyduschad. En underbar känsla tycker jag!

familjedag med barncancerfonden

Idag var vi i helsingborg på sindpärlan för en familjedag med barncancerfonden och Gustavs vänner. Jättebra anordnat och alicia hade jätteroligt. Fanns hur mycket som helst att göra. Massa olika Hoppborgar, åka och titta på Porschebilar, polisbil och motorcykel, brandbil, traktor, skjuta med pil och båge, pyssla massa olika saker, få ansiktsmålning, bli sminkad och få håruppsättning. Mat och fika fanns det hur mycket som helst av! Så skönt att kunna göra dessa saker utan en massa kö och många andra barn. Alicia kunde ha hoppborgen för sig själv nästan. Många saker var hon för liten för men hon hade roligt ändå. Så roligt att folk ställer upp frivilligt för att glädja alla dessa barn! Nu sover alicia och är nog ganska slut! Det är i alla fall jag:)
här är några saker som vi fick med oss hem. Nöjd och tacksam familj som haft några väldigt mysiga timmar tillsammans!

Det där med att sy

För er som har missat det så har jag fått upp ett intresse för att sy. Det började under graviditeten med wilma. Innan dess har jag knappt ägt nål och tråd och hatade allt som hade med det att göra. Nu tycker jag det är jättekul!
fick en maskin i morsdagspresent av Robin. Har ju lånat farmors gamla vilket faktiskt är bra men jag får ju se till och ha en egen. Så tyckte jag kunde börja med en enkel billig nu i början för att lära mig lite grunder och för att se om intresset finns kvar. 
Båda barnen somnade vid tjugo i 8 och har sovit hela kvällen. Ska sy en snuttefilt var till barnen med pillband. Men jag får inte rätt på maskinen! Vet inte vad som är fel... antingen är det fel på maskinen eller så har jag missat något! Så typiskt när jag hade en hel kväll för att sy och så krånglar det så! Vet inte hur jag ska få rätt på det heller för jag tycker att jag provat allt. Tror jag får ta hit benson, hon är grym på att fixa saker!! 

Idag har jag fått träffa Malin Lundberg och erica:) irre är nere och hälsar på och är alltid lika kul när hon kommer ner och man får ses lite. Får se om vi hinner ses en runda i morgon igen! :) 
I morgon är det även vägning och mätning av wilma. Tror på bra siffror denna gången. Hon äter bra nu. Sen är hon ju väldigt aktiv och rör sig hela tiden. Hon har kommit in i en fas nu där hon är ganska "gnällig" Kräver mycket närhet och blir inte allt för glad när jag går ifrån henne. Hon har nog upptäckt att folk lämnar henne för det handlar inte bara om mig. Mormor är också populär att klänga på :) dock innebär det ju en massa mys och det är ju aldrig fel. 

Alicia har varit på förskola idag och jag hoppas hon kan vara där även i morgon och torsdag. Hon tycker ju att det är så roligt och hon behöver det verkligen. Idag hade hon inte velat vila middag. Trodde hon skulle somna direkt när vi kom hem men icke. Så hon fick kämpa och hålla sig uppe till kvällen. Tjugo över sju smet jag ut från hennes rum. Somnade snabbt och gott i sin nya säng medan jag satt bredvid och läste en bok. Är så skönt att natta henne på det sättet och nu hoppas jag bara att hon låter Robin få natta någon kväll också. Nu går det bra en stund men sen kommer hon nog på att det är jag som "ska" göra det så hon springer och hämtar mig. 
Sitter i sängen nu och lyssnar till något konstigt ljud som hörs i huset. Tror det slutat nu och jag är för feg för att gå och kolla och robin sover. Tror jag gör detsamma så behöver jag inte oroa mig!


RSS 2.0