Fantastiska dag

Tog en promenad till stan med mamma idag. Skönt att komma ut bland lite folk ibland:) vi tog en lunch på espresso house och gick sedan till banken för att starta ett fond sparande till Alicia. Därefter tog vi en lite längre promenad hem och jag satte mig ute i solen med lite vindruvor och en kopp te och myste med mogge och Alicia. Va så skönt så jag gick över till baksidan och mös ner mig i soffan ute och läste en bok i solen. Så skönt det va att kunna sitta ute utan att frysa.
Sen kom Robin hem och stumpan fick bada lite. Nu myser hon med oss i sin pyjamas.
Tänkte bjuda på lite bilder från senaste dagarna. Alicia har ju faktiskt börjat att le en del. Hennes leende gör en varm i hela kroppen!!:)

https://cdn3.cdnme.se/1201850/6-3/pic_512e4319e087c32ea8240f7e.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1201850/6-3/pic_512e431be087c32eaa0cbf1c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1201850/6-3/pic_512e431bddf2b3344845b192.jpg" class="image">

:)

Underbara tös! Fick sova bra inatt igen! Hon somnade vid åtta tiden, bar upp henne till sin säng vid tio och där sov hon till ett. Vaknade och åt lite snabbt och somnade om till halv sex. Låg vaken och mös lite innan Robin skulle till jobb och somnade om igen till nio. Är så skönt att få va pigg fast man har småbarn. Jag har verkligen tur som har en sådan lugn tjej.

Nu har hon somnat i min famn igen så ska snart bege oss ut på en promenad. Blir en lugn o skön dag idag också hoppas jag!

Måndag

Nu har helgen farit förbi sådär snabbt igen och måndagen är här. Jag ligger kvar i sängen med lilla Alicia och njuter av att inte ha något planerat idag. Vi kan göra precis vad vi vill och det är en sådan skön känsla att vakna till en sådan dag. Hon har sovit riktigt bra inatt så jag känner mig utvilad. Tösabiten blir fyra veckor idag! Ofattbart!!!

Helgen har bestått av kalas, träffat släkt och vänner, långa härliga promenader och en massa mys;)

Orättvist

Att livet kan vara så orättvist ibland. Idag gick en släkting till Robin bort i cancer. En ung man som fick lämna livet och familjen på tok för tidigt! Våra tankar är hos er <3

Fuck cancer!fuck cancer!fuck cancer!!!

1 månad

Idag är det en månad sen det var beräknat att vår bebis skulle komma. Herregud var tog den månaden vägen! Så fort det gick och det är nog bara början på vad det kommer göra framöver.

Dagen började med lite morgonmys. Alicia sov från 11 till tjugo i fyra i sin säng. Sen tog jag henne till oss, gav henne mat och somnade om. Fick mat vid sex tiden och sen sov vi till halv nio. Skönt att hon sover så bra och inte gnäller alls på nätterna. Vid tio tog vi oss ut på en promenad. Inte det lättaste med både vagn och hund när det är så halt ute. Mogge är väldigt duktig och drar inte när vi är ute men det är ändå obehagligt när man knappt kan gå så halt det är på sina ställen. Svårt att trötta ut honom också för han får gå snällt bredvid vagnen och inte springa av sig något. Men Robin får hjälpa till med det när han kommer hem, är lite lättare när man är två.

På eftermiddagen kom tre tjejer från klassen och hälsade på, supermysigt!:) blev en god fika och massa snack såklart. Saknar kompisarna från klassen, dock inte skolan. Va jättekul att ni tog er upp till Ängelholm tjejer!:) fick även fina kläder till Alicia från mitt favoritmärke newbie!:) dom har så ina kläder därifrån! Skulle nog kunna köpa allt!!
I morgon blir det ett besök på BVC. Ska bli kul och se hur mycket hon har gått upp denna veckan.

Tillbaka till vardagen

Fast alla dagar är ju mer eller mindre som helg för min del. Fördelen med helgen är att R är ledig med mig;) Nu ska vi krypa till sängs och jag ska mysa med Alicia lite till innan hon läggs i sin egen säng. Sen brukar hon vakna vid tre tiden och sen får hon sova hos oss resten av natten.. Det är ju bara så mysigt:)

Nu har både blivande gudmor och gudfar blivit tillfrågade och vi är nöjda med våra val! Vi har massvis med personer i vår omgivning som hade passat utmärkt till dessa roller men några ska väljas och vi vet att dessa personerna kommer att passa superbra och kommer finnas där för Alicia!

Stor tjej

Lilla stumpan är mindre än tre veckor gammal och är redan stor tycker jag. Vi va på BVC i torsdags och hon hade då gått upp 450 g på en vecka så nu väger hon 4450 g. Vilken chock jag fick men så skönt att veta att då funkar allt med maten och att hon får i sig som hon ska.
Igår vände hon även sig själv från mage till rygg för första gången. Tycker det är väldigt tidigt men vi har filmbevis på det;) hon börjar följa med mer med blicken och är väldigt stark i nacken och benen redan. Det går så fort redan tycker jag!!

Igår va vi hos alicias farmor och såg på melodifestivalen:) idag ska vi till min farmor på middag och gå tipsrunda.

Alla hjärtans dag

På förmiddagen kom Maria och gustav förbi på ett besök! Trevligt!!!:) sedan tog jag en promenad till BVC. Känner mig som när man va liten och gick med sin dockvagn när jag är ute och går nu. Kan bara inte förstå att det är mitt barn som ligger i vagnen nu och inte en docka.
Hon hade verkligen växt. Nu väger lilla tösen 4450 g och har därmed gått upp 440 g på en vecka. Herregud. Jag har nog dundermat till henne. Men väldigt skönt att veta att hon får i sig tillräckligt med mat och att man slipper ersättning. Hon fick mycket beröm och dom tyckte hon var väldigt med i blicken redan.

Brossan kom sen på besök och sedan även mamma. Vi fick lite avlastning då hon va gullig och tog mogge på en promenad och hade hand om alicia så vi kunde få äta tillsammans i lugn och ro för en gångs skull!;) lilla stumpan har varit ganska ledsen ikväll så när hon väl slocknade i min famn så fick hon ligga kvar där och mysa. Nu har jag lagt henne i sängen så får vi se hur länge till hon sover och hur många timmars sömn det blir inatt. Är väldigt tacksam för att hon sover så pass bra som hon gör!

Förlossningsberättelse

Natten till måndagen den 28 januari vaknade jag till vid tre tiden. Hade lite ont bak i ryggen men inte mer än att jag kunde somna om igen. Vaknade vid nio tiden och hade då en liten blödning. Tänkte att nu händer det nog något inom en veckas tid i alla fall så jag kanske slipper igångsättning. Hade fortfarande som lite mensvärk bak i ryggen men inget som gjorde vidare jätteont. Älsklingen gick till jobbet och va beredd med telefonen. Jag tog mogge och gick ut på en promenad i hopp om att det skulle sätta igång ännu mer. kom hem och försökte vila lite vilket självklart inte gick. Det onda ökade lite men fortfarande inte så farligt. Sa inget till Robin utan jag satt och väntade till han kom hem. Vid tre tiden hade värkarna ökat och jag hade då klockat dom ett tag. De gick från oregelbundna till regelbundna med tio minuters mellanrum. Tänkte att nu är de bara en timme till Robin kommer så det är inte lönt att ringa hem honom. Smärtan ökade och en del värkar andades jag igenom lite lätt... När Robin kom hem va de lite tätare och jag tog en dusch så man hade det gjort. Robin hjälpte mig att klocka värkarna men jag trodde fortfarande inte att det verkligen va dax. Va så säker på att det bara var falska värkar. Vid fem bad jag Robin att laga mat ifall vi skulle behöva åka in. Tio minuter senare ber jag honom att skynda sig med maten och äta upp medan jag står i badrummet och andas genom värkarna. Vid halv sex tiden kommer värkarna med 3-4 minuters mellanrum och jag ringer förlossningen som säger åt mig att komma in när jag inte står ut mer hemma.. Robin fick bråttom att packa ihop det sista och vi åker in. I bilen tycker jag fortfarande inte att det gör så ont som alla säger och är därför säker på att dom kommer skicka hem mig igen. Det va ju inte dax nu väll?

Vi kommer in till förlossningen vid sju tiden och jag får lägga mig med CTG i en halvtimme. Under tiden som jag ligger där börjar jag få frossa och frysa extremt mycket. Barnmorskan kommer in vid halv åtta och då är jag öppen tre cm så vi fick ett rum och jag inser att jag inte kommer bli hemskickad. Säger till Robin att nu har vi en lång väg kvar för att tre cm inte är mycket och det kan ta lång tid.
Vi kommer till vårt rum och jag får ligga i ca 40 min till med CTG då bebisens hjärtfrekvens är lite för hög. Under dessa 40 min ligger jag och skakar så som jag fryser och mår riktigt kasst. Andas igenom värkarna som nu är väldigt täta. Säger att jag mår riktigt dåligt och mår illa och barnmorskan tror jag fått något virus då det går mycket skit nu. Jag ber om två panodil i alla fall och de fick jag. Börjar få panik och kan inte ligga still längre. Ber dom plocka bort ctgn vilket dom motvilligt gör för att jag måste på toaletten. Det känns ju som jag ska skita på mig och orden maginfluensa dyker upp i huvudet på mig. Jag va ju bara öppen tre cm och då ska det inte kännas så. Nu har jag så ont att jag knappt kan ta mig från toaletten och det är ingen paus mellan värkarna. Personalen har insett att jag inte kan ligga ner mer och jag får in ett gåbord som jag kan stå mot och återigen kopplade dom upp CTG.
Nu va det snart personalbyte och jag blev tillfrågad vad jag ville ha för smärtlindring när det blev dax. Tänkte att om det gör så ont nu hur ska det då bli sen?? Så jag svarar ge mig allt ni har.. "okej då säger jag det till nattpersonalen" svarar hon och går.

När dörren stängs så blir det ett väldigt tryck där nere som inte går att stå emot och jag bara måste krysta. Robin är nu på toa och när han kommer så säger jag "antingen bajsar jag på mig nu eller så är det krystvärkar". Efter ett par till så ringer vi på klockan och bm kommer in. Förklarar att jag måste krysta och hon ser chockad ut! "ja för en del går det ju snabbt, du kanske är en av de få. Lägg dig ner så ska vi kolla". Lägga mig ner? Hur fan då? Jag kan knappt röra mig. Sliter bort ctgn och får hjälp i säng. Konstaterar att jag är fullt öppen och ett huvud är på väg, bara till att börja krysta... Mitt i personalbytet och fyra andra som föder barn. Tillslut hittar hon någon som kan avlösa henne och vi sätter fart. Jag ber dom hålla koll på Robin som har lätt för att svimma men han stod lugnt vid min sida och stöttade mig!

Jag befinner mig nog i en väldig chock och hänger inte alls med i vad som händer.. Tänker bara att shit vad det går fort jag nu kommer jag säkert spricka en massa (vilket jag inte gjorde). Får tillslut lustgasen framkastad och hinner använda den för att skrika i. Känner mig så frustrerad så det va skönt att få skrika ut lite! Dock tycker jag inte att lustgasen hjälpte alls mot smärtan så jag andas sidan om den och skriker i masken bara. Efter en stund av en jäkla smärta och kämpande fick jag 21.53 upp världens finaste bebis på magen!! Känslan är som alla säger helt obeskrivbar och man kan inte förstå det. Tittar på hjärtat bredvid som står med tårar i ögonen och ser jättelycklig ut! Frågar vad det blev och vi får själva titta efter. En flicka, världens finaste flicka!

Först nu hinner Robin få upp kameran och vi får en stund själva med henne. Så mysigt att få sitta tillsammans med familjen och bara njuta och försöka förstå vad som har hänt. Vi får in fika, jag får ta en dusch, Robin klär henne och sedan får vi komma till vårt rum.
Först har vi ringt familjerna och berättat och kan ju säga att min familj blev väldigt chockade när de gått så fort!:)

Robin va helt underbar under hela tiden och ett väldigt bra stöd! Kan inte vara lätt att va den som sitter sidan om och bara stötta! Skönt att det gick fort men jag hade gärna haft lite mer tid för att hänga med, få paus mellan värkarna och kunna förbereda sig lite.. Hade ju inte varit fel att hinna få lite mer smärtlindring än två panodil heller men nu har jag gått igenom det och det gör ont som fan men det är inte värre än att man tar sig igenom det. Och så värt det när man får sitt barn!

Kan fortfarande inte förstå det och nu är lilla Alicia 17 dagar gammal och ligger här och sover på min bröstkorg! Den kärleken jag känner för denna lilla tjej är helt otrolig! Älskar dig så mycket <3

Onsdag

Andra dagen hemma själv och den har gått finfint!:) började med en timmes promenad med vagn och mogge. Han är duktig när man går men det är lite svårare när man har vagnen också och man har inte samma kontroll på honom. Så det är ju väldig tur att han inte drar eller bryr sig om andra hundar när man är ute.
Tycker det är så skönt att vara ute och gå nu när inte magen är i vägen och man känner sig lite lättare. Har dock problem med fogarna fortfarande så ryggen gör ont men hoppas det går över snart.
Fick en härlig överraskning av Maria som kommer och hälsar på i morgon!:D Sen ska vi även till BVC så får vi se om hon växer som hon ska vilket jag tror:)

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli nio för då börjar grey's anatomy igen!!:):)

Livet som mammaå

Börjar få lite ordning på dagarna nu tycker jag, i morgon ändras väll allt då Robin börjar jobba igen. Riktigt tråkigt för vi har haft så bra dagar tillsammans nu. Dock bra att jobba in i en vardag för att se hur det kommer vara framöver.

Idag har jag inte fått något gjort alls. Brukar i alla fall kunna lägga ifrån mig henne några timmar om dagen för att ta en dusch och fixa lite här hemma. Men icke idag. Älsklingen har försökt att hjälpa mig och ta henne en stund men de har inte gått. Varit väldigt mammig vilket såklart har varit mysigt för min del. Nu känner jag att jag hade velat ta en dusch så vi får se om det finns tillfälle för det ikväll. Man känner sig ju ständigt nerkräkt tycker jag. Ändå är man lyckligare än någonsin! Jag tycker verkligen att vi fått den finaste tjejen i världen och hon är så lugn och snäll! Vi får sova bra om nätterna och framförallt robin som kan få sova en hel natt utan att vakna.

Nu ska vi njuta av sista kvällen på vår gemensamma ledighet:)

Kusinträff

Igår fick kusinerna träffas för första gången! Kul och se hur mycket som skiljer på 4 månader bara. Kajsa och Marcus hade lagat tacos så vi hade en bra fredagskväll hos dom.

Idag ska vi träffa Månsson och Emelie sen ikväll blir det kusinträff igen till melodifestivalen!:)

Tack

Ett enormt stort tack för alla gratulationer, presenter och allt som lilla Alicia fått! Ni har alla köpt så fina saker som hon kommer vara jättesöt i:) även ett stort tack till er alla för att ni respekterat att begränsa besöken och låta oss få ta det i lugn och ro. Har varit välbehövligt och vi ser fram emot att få besök av er som inte hunnit vara här än!:) man är fortfarande i sin egen bubbla och hjärnan hänger inte riktigt med.. Man har ingen aning om vilken dag det är och vad som händer i världen. Kommer nog bli annorlunda när Robin börjar jobba på tisdag. Då är jag tvungen att klara av allt själv ju! En utmaning men det ska bli spännande och jag är glad för att jag får tillbringa dagarna med min lilla sessa:)

Idag kom fina Malin Lundberg och lagade lunch till mig och Robin. Riktig lyx! Tack min underbara vän <3

Lugn och ro

Har verkligen haft en lugn och skön dag. Gått i morgonrock nästan hela dagen, tittat film, myst massor med Alicia och lagat mat tillsammans med älsklingen. Nu ska vi snart äta och sen lär det ju bli fotboll. Det kommer jag nog inte undan idag:)
I morgon kommer dom från BVC på hembesök och det ska bli spännande att se hur mycket hon har gått upp:)

Sång

Ni som känner mig vet att jag aldrig sjunger.. Jag har dock en låt som jag kan nynna på ibland för Robin. En moraträsk låt tror ja det är. Den går "hänger hakan på dig ner, kan du ta den och vifta med, kan du knyta en rosett kan du slå en knut så lätt..." och vidare.. Jag hatar min sångröst så därför sjunger jag aldrig. Men nu låg Alicia i min famn och va pigg och tittade sig omkring. Hon började bli lite orolig så jag sjöng den för henne för skojs skull. Hon blev helt lugn direkt.. Fortsatte att sjunga och till min stora förvåning så somnade hon! What!! Jag sjöng precis min dotter till sömns. Trodde jag aldrig skulle hända. Som den lipsill jag är så kom ett par tårar! En härlig känsla när man kan lugna sitt barn (även med min hemska sång)!

8 dagar

Idag är Alicia 8 dagar gammal, tiden har gått väldigt fort redan. Allt går superbra här hemma och hon är en väldigt snäll bebis. Skriker inte mycket alls. Jag ska sätta mig ner en dag och skriva om dagen då hon kom till världen. Men det får vänta lite till..
Jag mår bra efter förlossningen.. Känner mig pigg och har inte så ont. Haft feber några dagar nu bara men det är för att mjölken kommit igång. Tycker det är skönt att man kan röra sig bättre nu och att inte ha en stor kula på magen som är i vägen. Att gå en promenad är numer underbart igen. Har nu gått ner 10 kilo och har endast 3,5 kilo kvar till startvikten. Känns okej. Men det ska inte sluta där. Sen kan jag fortsätta att försöka gå ner ännu mer. Det blev lixom en liten paus i det hela.. Men det kommer det med hoppas jag:) nu ska vi mysa lite till. Hon sitter nu hos Robin och har suttit i ett par timmar och bara tittat sig omkring:)

Igår fick Alicia träffa sin gammelmorfar, fick en bild på fyra generationer:)

Kärlek

Att man kan älska någon så enormt mycket efter så kort tid! Du är det vackraste jag sett min lilla tjej <3

RSS 2.0