Spjälsäng

Nu har vi varit och shoppat!:) så nu har jag monterat ihop sängen och bäddat den så klart. Går ju inte att hålla sig mer nu! Blev väldigt neutralt men så får det va! Tycker i alla fall det ser mysigt ut!:) fick även upp mobilen som vi fick av Månsson. Spelar så fint så:) älsklingen är iväg o jobbar lite den stackaren! Så han får se resultatet när han kommer hem!

La mig ner i sängen för att vila ryggen. Då blev det fart i magen. Nu har jag nog legat en kvart och bara kollat på när det rör sig i magen. Så mycket ha ja inte sett de förr. Väldigt coolt när hela magen rör sig jättemycket. Trodde faktiskt inte man såg de så mycket förrens mot slutet. Så här ligger ja o lyssnar På vaggvisa med tårarna i ögonen o kollar på sparkarna!:) helt okej lördag för min del!! <3

äntligen svar!

kommit hem från sjukgymnasten nu och fick ett svar på vad problemet med ryggen va. har tydligen smärta från SI-leden. är en led som man kan få ont i vid graviditet för att förbereda kroppen för förlossning. brukar dock ske i slutet men vissa får det tidigt och får stora problem med det. jag är i alla fall väldigt glad att få veta vad det är som gör så ont. bara det hjälper ju lite! dock va det ju kanske inte det roligaste det kunde vara men det brukar gå över efter förlossningen! fick hem en TENS- apparat som ja ska prova och se om det fungerar! tyvärr va det väldigt vanligt med sjukskrivning vid problem med den leden men de ska ja se till o slippa. ska klara av denna terminen också bannemig!! :)

Ikväll blir det bio med robin, mamma och pappa. ska se hypnotisören... har ju läst böckerna och tyckte dom va bra så hoppas även filmen är det. i morgon ska vi köpa spjälsäng:):) tror nog vi sätter upp den direkt och bäddar o så där. så börjar man längta ännu mer. känns kanske lite tidigt att göra det redan men annars kommer min hjärna inte förstå att det faktiskt snart bara är 15 veckor kvar. man måste ju hinna bli redo mentalt också!: )

Jäkla rygg!!

Så trött på den här ryggen nu alltså!! Har varit bra ett par dagar nu men det är ju bara för att jag suttit på röven och pluggat hela dagarna nästan. Bara någon liten promenad o matlagning är vad ja gjort men inte mer. Så idag ville ja va lite effektiv ju! Blev plugg fram till två.. Sen ut på en timmes promenad, tvätta en maskin tvätt, dammsuga och torka golv. Helt normala sysslor som man ska klara av tycker ja! Men icke.. Nu ligger ja i soffan med en jäkla ryggsmärta! Känner mig väldigt gnällig nu men men! Ska till sjukgymnasten i morgon så får vi se om det finns något att göra. Måste ju träna upp ryggmusklerna men de är ju inte så lätt när man får ont av det! Blir bara en ond cirkel..:/ men ja kan ju ligga här ett tag i alla fall o njuta av att jag gjort lite nytta:):)

Mysdag

Blev en mysig dag faktisk trots en del plugg. Regnade ju hela dagen och va ruggit så varför inte tända brasan och mysa ner sig. Så nu blev de datan i knät,mogge vid sidan lyssnandes på sprakandet från brasan!:) helt okej ändå. Nu har vi ätit bakad potatis med tonfiskröra och sallad! Vad hade ja gjort utan min röra:) den är ju så god:)

Barnmorskan

Har nu kommit hem efter ett besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut som tur är!:) fick lyssna på hjärtljuden. Super mysigt. Va på 150 slag. Vissa säger ju att man kan avgöra könet beroende på om de har hög eller låg frekvens. Men tror inte riktigt på det. Nu va bebis vaken och flyttade på sig så då bör ju pulsen vara en aning högre än när den sover. älsklingen va gullig o följde med. Ska tillbaka om fem veckor och göra glukosbelastning. Ja har redan gjort det en gång då jag har diabetes i släkten men då såg de bra ut. Men nu börjar de bli dax igen..:/ usch de är så segt. Ska dricka en kanna av en äcklig sockerblandning. Sen ska man sitta kvar där i två timmar och inte göra något. Dock bra tillfälle att plugga på:)

Idag är de riktigt tråkigt väder. Motivationen blir inte på topp då. Mogge är också trött idag så blir en innedag med plugg o mys!

Måste ju även tillägga att nu längtar ja till Olivia o Calle blir föräldrar o robin blir morbror:) hoppas inte väntan blir allt för lång för er<3

V.23+0

Då går vi in i vecka 24 idag! Enbart 16 veckor kvar nu! Känns helt sjukt! Men tycker magen växer på nu o det börjar bli mer av en kula faktiskt! Jag känner mig enbart väldigt stor och tjock dock men det är ju värt de! Nu ligger vågen på +4 kilo.. Helt okej ändå för att vara i v.24 tycker jag. På onsdag är det besök hos barnmorskan så då får vi se hur jag ligger till med allt. Lite roligt att de blir lite mer kontroller och så nu:)

Idag blev de pannkaksfrukost med Josse, Malin och emma:) därefter blev de söndagsmiddag hos farmor. Nu har de blivit lite plugg o lite städ.. Ska äta lite kvällsmat snart så får vi se om det blir något mer plugg ikväll eller om ja sparar det till i morgon då jag ska sitta hela dagen med böckerna:/

Ullared

De va inte så farligt med folk som jag hade föreställt mig faktiskt! Men visst de va ju en hel del ändå! Men vi hade det roligt trots de! Är nöjd med shoppingen! Är ju några kronor fattigare men de får jag leva med. Va ju saker som måste handlas, i alla fall en del av det:) så nu har vi kunnat bocka av lite mer saker från vår lista. Skönt! Är ju så mysigt o köpa massa saker till den lilla! Blev ju en del shopping till vår andra bebis också:) lille mogge! Så även han är nöjd! Och Robin tyckte nog de va lite kul trots allt:):)
Får lägga ut bilder sen på våra fynd! Är även glad för hittade en vinterjacka för 99:- som ja kan ha en växande mage i:) så det va ju perfekt!!

Fredag!

Och helgen kan börja!:) fredagen började med en mysig frukost hos Malin med mina fina tjejer:) sen blev de en sväng till Friskis med syrran! Får ju försöka röra fläsket lite grann!:) ikväll är syrran o hennes kille här så har vi ätit taco o sett en film. Nu blir de snart bingen så man orkar med shoppingen i morgon!:):)

Urk

Tog tåget i morse.. Va förseningar så fick ta tre olika tåg ner till Malmö. Mådde lite små illa som jag gjort några dagar nu på morgonen:/ men ja steg av tåget och går en bit.. Så börjar de bli lite röda sträck på tåget. Fortsätter o kolla utan att tänka så mycket på det. De röda blir tydligare och snart ser jag att det är helt rött längst fram.. Av blod! Ööö!! Kunde ändå inte sluta o kolla så när ja kommer fram så ser jag någon köttbit sitta kvar bland allt blodet.. Fy fan alltså de va ingen trevlig syn! Så illamåendet blev ju inte mycket bättre där inte! Måste ju varit något djur som dom kört på men inte trevligt direkt!

Ryggen är dock bättre idag. Nu är den lika dåligt som den är varje dag så de står ja ut med.. På lördag ska ja till Ullared så då får vi se vad den går för!:)
Känner att de är lika bra att passa på att shoppa loss nu medan jag orkar.. Rätt skönt att ha köpt en del. Dock är det ju inte en höjdare att va där på en lördag men eftersom de är bebissaker vi ska handla så vill jag gärna att Robin följer med:) så det blir en tripp med älsklingen, syrran och Benson!:) har eventuellt en plats kvar i bilen om någon är sugen på att hänga på. Är så glad att du ville med gumman (Benson):) inte varje dag man ses ju!

hormoner!!

jag har haft en bra dag idag! :) lugn och skön.. men så händer något litet som kan göra att ja bryter ihop.. detta hände nu..
jag valde att stanna hemma idag för att plugga.. det har jag fått gjort en del på så det är skönt.. va sedan ute med lundberg o Mogge på en promenad i skogen.. åkte inom och handlade och bakade en kladdkaka till älsklingen! :) satte mig och beställde skolböcker.. kostade bara 2300 kr än så länge.. va ganske där humöret gick ner lite men hade fortfarande en bra dag! älskling kom hem o vi fikade o hade det bra!::)

får sedan reda på att vi fått reda på praktikplatserna och ser att ja ska vara på ett vårdboende i limhamn. detta innebär att ja måste först ta det tidigaste pågatåget som går ca tio i fem från ängelholm.. det tar en och en halv timme och därefter måste ja ta två bussar för att komma till limhamn som tar en halvtimme... suck! antar att man börjar runt sju på vårdboende där nere också och det blir väldigt ont om tid.. men att köra är ju inget alternativ då det kostar för mycket... så där blev ja ju lagom irriterad men hoppas på att det går att byta med någon eller lösa på något sätt: )

när jag sedan ska luta mig fram så hugger det till i ryggen som bara den.. får hjälp av robin att lägga mig ner och försöker samla mig.. tårarna börja komma och kan inte hjälpa att ja är ledsen.. så lille mogge skulle va gullig o krypa upp i soffan hos mig.. när han då välter ut ett glas saft över datan med svansen.. där ligger ja med min onda rygg och har svårt o rädda datan och där va det nog för mig! hahaha! nu blev detta ju bra och datan klarade sig men ändå.. undrar om detta är hormonerna som gör att jag inte klara av sådant här längre!!

så nu har jag fått gnälla av mig lite !! :D

Måndag

Haft en pluggdag vilket va nödvändigt! Är långt ifrån klar men en bit på vägen i alla fall! Mogge har varit så trött hela dagen så det har passat bra. Nu kommer snart älsklingen hem så ska vi ut på långpromenad:)
Blev en god lunch idag! Tonfiskröra med tomat & avokado!:) bra för den lilla hoppas jag!:)

tjej eller kille?

börjar faktiskt bli lite nyfiken nu! vad är det för en liten krabat som gömmer sig inne i mig? robins mormor brukar kolla om de blir en tjej eller kille genom att hålla en nål över armen.. hon har haft rätt väldigt många gånger så självklart ville vi också testa detta... det snurrade på för fullt så enligt det ska vi få en tjej men är ju inte alls säkert att de stämmer. men roligt att kolla :)
vi hoppas ju lite grann på tjej för vi har så mycket lättare för tjejnamn än killnamn.. jag har några men robin sågar alla killnamn som ja nämner. haha.. inte lätt det där!

idag låg ja och kände hur det sparkade.. la fjärrkontrollen på magen och kollade hur den rörde sig. va rätt roligt faktiskt :)

Chill

Har precis kollat på film! Va längesen vi såg film mitt på dagen!:) men det är ju inte helt fel faktiskt! Såg kvateret skatan åker till Laholm.. Dom är ju alltid roliga:) inte helt fel sällskap hade man heller! Hunden, katten och älsklingen vid min sida samtidigt som den lilla sparkar i magen! Hela familjen samlad alltså <3
Nu ska ja göra mig klar för festen!

Köpenhamn

Va över en sväng till emma igår i Köpenhamn!:) alltid lika roligt att få träffas. Även om vi alla va extremt trötta! Vi åt pölse och hamburgare och snackade en massa!

Nu har jag fått sova ut och dagen består inte av så mycket planer. Plugga ska ja göra i alla fall. Sen är det 25 års fest ikväll! :)

Skolkis dag 2

Ja även idag va jag hemma! Blev en sväng ut till morfar med mamma och Denise!:) Han är ju bara för go min morfar! En riktig förebild!!

Har sedan varit på stan med älsklingen en sväng, myspys!:) nu har jag tagit en lång dusch medan Robin lagade mat.) ja har det väldigt bra jag:) hihi!

Igår märkte ja av hormonerna lite grann! Va en riktigt seg dag i skolan så va lite irriterad över det. Sen när man sitter en och en halv timme på de jäkla obekväma pågatågen så hinner man tycka rätt synd om sig själv.. Va så trött men kunde ändå inte somna.. Så när ja väl kom hem va ja irriterad men ja hade verkligen ingen anledning! Haha!

I morgon ska ja till emma i Köpenhamn efter skolan!! Längtar!! <3

Skolkis

Idag tog ja en dag för mig själv o va hemma från skolan! Det va ett bra beslut för de va riktigt skönt!
Lärarna lägger ju ut så bra power point innan föreläsningen så man ser vad man ska gå igenom, sen har man ju tusen böcker man kan läsa i sen också. Det är ju rätt lätta saker att läsa sig till. Idag va det urinvägsinfektion ex så det får ja läsa om i böckerna!:)
På tal om böcker! Har ju inte köpt några än.. Så ja satte mig ner idag o kolla priser. Ett par köper ja via blocket men resten måste ja köpa nya då de ite finns på blocket! Segt! Så för fyra böcker ger ja över 2000 kr:/ inte så skoj men ja får sälja dom sen när jag inte behöver dom mer. Så fattiglapp är jag nu!
Ikväll drar ja till Josse för lite kvällsfika med tjejerna <3

Godkänd!

Nu kan jag kyssa den jäkla celltentamen i röven! Nu är den avklarad!:) så skönt!! Nu har jag en omtentamen att göra kvar.
Det va den tentan som ja hade i början av graviditeten så den pluggade jag aldrig till. Men det är dax att börja plugga till den nu så man kan kyssa den i röven också!!:)

Godmorgon

Hmm var kan bebis ligga? Fick en chock när ja kolla magen nu på morgonen. En aning sne kanske! Haha!

Va glad o nöjd, för vet du vad...?

Helgen drar mot sitt slut och vi har söndags chill i soffan!:) mätta och belåtna är vi då vi först varit på söndags middag hos min farmor för att sedan bege oss till Robins farmor på fika. Så nu är vi helt slut! I förmiddags va vi på promenad i hembygdsparken:)

Gårdagen va också väldigt lugn. Vi röjde lite här hemma sedan va vi på stranden med mogge och alfons så dom fick springa av sig! Blev en dusch för mogge när vi kom hem vilket inte va populärt alls! Haha!!
På kvällen hade vi god mat och kolla film! I fredags va Månsson här o åt mat och kolla film också! Älskar chillhelger! Man behöver verkligen dom!:)

I morgon är det skola igen men ja har sovmorgon så ska njuta av det:)

20+4

Mer än halva tiden har passerat och ja har inte förstått det än! Om mindre än fem månader är ja och Robin föräldrar och ska ta hand om en liten bebis.
Detta innebär en del fixande och handlande kan jag meddela! Så idag satte ja mig ner och började skriva en shoppinglista. Så man kan börja beta av lite sakta men säkert så inte allt kommer i slutet. Nu har ja lite mer koll på vad som ska handlas men Gud vad mycket det är. Har kollat runt på internet och skrivit inköpslista, en del är säkert onödiga saker men sådant får ja ta reda på sedan!

Jag har lite svårt att förstå att vem som helst kan bli föräldrar. Man behöver ingen utbildning alls! Jag läser till sjuksköterska för att kunna vårda andra människor som ja inte har någon relation till. Detta tar minst 3 år och är väldigt tufft att läsa till... Men för att ta hand om det ja kommer älska mest av allt i hela världen behövs ingen utbildning eller göra något prov. Klart man klarar det.. Man får ju gå på sunt förnuft och ringa mamma o pappa dygnet runt med frågor men ändå!:) inte alla som har så bra föräldrar eller ens ett sunt förnuft!

Tog i alla fall en bild i morse. Börjar känna mig så himla tjock o stor nu.. Men det är kanske bara ja som tycker. Så här får ni faktiskt en magbild! Mest så ja själv ska kunna jämnföra sen men ni kanske är precis som jag, tycker det är spännande att kolla andras magbilder:) haha. Fortfarande inte gått upp tre kilo än så det är skönt! Blodtrycket behöver ja inte heller oroa mig för att det är för högt. Va 98/58 så det är gott om marginal till för högt:)

Nu är min lilla vovve rastlös och begärt en promenad;)

Boring

Ja skolan är spännande men ibland blir det vääääldigt segt! När man lika gärna kunnat stanna hemma och läsa materialet som dom lagt ut! För väldigt ofta berättar dom rakt av från det!
Snart ska ja träffa emma o Malin för en lunch nere i Malmö:) emma e så gullig o tar sig från Köpenhamn!! Gjorde verkligen min dag!!:)

Godnatt

Kryper ner i sängen till mitt goa duntäcke! Måste ju va den bästa stunden på dagen! Haha!
Kort dag i skolan, hade föreläsning om pneumoni och tuberkulos. Äntligen börjar lite mer intressanta saker.
Har hälsat på brossan som flyttade till lägenhet idag! Sen blev de pizza o mys med familjen!
Hahaha tryckte upp mina strumpor i syrrans huvud så hon började gråta! Shit ja kan fortfarande skratta åt det alltså!! Jaja jag vet! Supermogen är jag! Men än så länge är jag också bara ett barn och inte mamma så de gäller att tramsa av sig nu!:) haha!

Fick även inkopplat fibern idag. Gött nu har vi bra bild på tvn igen. Håller på o stänger ner vårt analoga nätverk så det har inte varit på topp. Bara internet kvar nu också att fixa!!:)

Sov gott <3

Sött & salt!

Ja Gud vad godis sugen ja blev. Ja fick en godis av en tjej i klassen idag. Sen dess har ja inte kunnat sluta tänka på godis! Ja som aldrig får sug efter det. Äter mest när det ändå finns för att de är gott!! Men det blev en tur inom affären o handla när ja kom hem!:) så äntligen är suget stillat!!:D både ja o Robin hade dock problem med korten på netto när vi skulle betala. Så Lundberg va en räddare i nöden o kom o betalade:) en aning pinsamt att inte kunna betala för mat på under 200 på netto! Haha!!

sparkar

älskar att vakna upp på morgonen och känna hur det buffar i magen. det är även det sista ja känner innan ja somnar. supermysigt är det! man blir varm i kroppen varje gång!!
va på väla i lördags och shoppade. kände att ja bara använder mina shorts nu mer och det börjar bli lite kallt. älsklingen har ju en förmåga att tvätta mina byxor ofta så dom hinner aldrig töja ut sig riktigt bra så dom sitter skönt över bulan!:) så därför shoppade ja mina första mammabyxor. och gud sååå skönt det va!! haha!! kanske mindre snyggt men det skiter ja i. blev ett par jeans, ett par vanliga svarta och ett par leggins. så nu kan ja mysa rundor i mina slappebyxor! blev även en ny bh så den börja bli för liten. så nu får ja hålla hårt i pengarna som är kvar men ja behövde verkligen dessa sakerna.

vet inte om ja skrivit det men vi köpte ju nya madrasser till sängen för någon vecka sedan. och ja tycker faktiskt att ryggen varit lite bättre än så länge. har inte haft så ont denna veckan. även om den är långt från bra än men det kan ja leva med.

nu ska vi ha lite kvällsfika med bullarna ja bakade i veckan! :)

Trött trött och trött

Somna inte förrens vid tolvtiden igår. Vaknade av min underbara hund som kissade och bajsade inne vid kvart i fyra!! Han är ju rumsren!! Så irriterande att han inte kan väcka en! Han gör aldrig det mitt i natten, men morgonen är han jätteduktig på att säga till att han måste ut. Robin va så gullig och tog hand om de medan ja kvävdes i doften.. När man väl somnat till så ringer larmet och det är dax att gå upp igen! Så ja kommer nog va en aning seg i eftermiddag.

Sitter nu på tåget till malmö. En måndag morgon, underbart med allt folk. Fick stå till helsingborg. Kanske är man så stor snart att folk erbjuder en sittplats:) haha!

Merly och jag

Har ni sett filmen så vet ni va ja menar. Har ni inte.. Spar den till en dag då ni vill gråta ut lite.. Om ni är djurvänner! Trodde ja satt o kolla på en lättsam film innan de va dax att sova! Åh nää.. Nu ligger man här och är tvungen att sova men tårarna rinner ju än! Kände ingen mig så i filmen och vet hur den känslan är tyvärr:/ nu får ja skärpa till mig och Nanna lite. Har ju faktiskt skola i morgon att gå upp till! Natti natti.

RSS 2.0