graviditetstankar

Nu har jag 6 dagar kvar tills bebis är beräknad. herregud vad det gått fort denna gången, kan inte förstå att vi snart är en familj på fyra och att jag snart är tvåbarnsmamma:) men gud så skönt det ska bli att inte vara gravid längre. Det jag tycker är mysigt med att vara gravid är att känna sparkarna och veta att man bär sitt barn.. men resten, ja det kan jag vara utan! är inte alls en av dom som tycker det är underbart att vara gravid tyvärr. Jag vill få tillbaka min kropp och kunna röra mig utan att det spänner och gör ont hela tiden. Har tyvärr drabbats av mycket smärta denna gången. ryggen låser sig ofta och jag blir stående på samma ställe och benen lyder inte alls. Är inte så kul när detta händer och man är hemma själv med alicia kan jag säga. Nu vill jag inte gnälla av mig en massa men jag vet att jag kommer glömma detta sen hur ont jag faktiskt hade därför vill jag skriva ner det. Man känner sig verkligen som en stor fet valross konstant dessutom. Men jag är otroligt tacksam att allt annat gått bra så här långt och bebis verkar må bra:)

nu försöker jag att verkligen njuta av sista tiden vi har med alicia när jag kan lägga allt fokus på henne. bara att lägga sig ner och vila middag tillsammans, sitta och titta på pippi bara vi! vem vet när vi kan göra det ostört nästa gång. Jag har väldigt blandade känslor för att hon ska få syskon. jag vet att det är det finaste jag kan ge henne och jag är otroligt glad över att kunna få barn tätt och att dom kommer säkert ha jätteroligt för det mesta:) men så kommer skuldkänslorna ikapp och jag kan få ångest. känns som att jag sviker henne på något sätt. Att lämna bort henne för att åka och få ett barn till.. komma hem med en ny bebis och inte alls kunna ge henne all uppmärksamhet. allt kommer att förändras på något sätt och hon är för liten för att förstå. Men så ser jag hur hon är med sina kusiner och då går det bra. Hon klappar gärna och kommer och hjälper till och vill ge napp och ta hand om dom. Jag tror verkligen att hon kommer bli en underbar storasyster!! men är nog situationerna när jag är ensam med båda och båda kräver att få va i famnen eller bli tröstade som jag fasar för. Men så längtar jag så otroligt mycket också för det ska bli så mysigt! jobbigt när det är så blandade känslor och jag hoppas att jag oroar mig i onödan!:)

vi har ju hantverkare hemma och fixar efter vattenläckan vi fick för ett par månader sedan så här är en massa byggröra hemma som jag vill bli av med innan bebis kommer. Så fort jag fått städat undan så kommer jag nog börja längta riktigt mycket och känna mig mer redo!:) men den kan ju faktiskt komma precis när som vilket är spännande, tror ju dock stenhårt på att jag kommer gå över flera dagar. Men är så spänd på att veta vad det är för en liten som ligger och boxar där inne i magen. är det en lillasyster eller en lillebror tro?:):)
RSS 2.0