Nyårsafton

Kl är 6 och det är en timme kvar tills gästerna kommer.. Och min kropp lägger av.. Fötterna värker, vaden krampar och ryggen är en plåga! Då är jag glad att jag för en gångs skull är ute i god tid (tror jag) så att jag kan lägga mig ner och vila en stund. Skönt med en lugn nyår så slipper man all stress och hysteri som lätt uppstår annars.
Robins familj kommer på middag ikväll och alla hjälps vi åt med maten så det är väldigt skönt! Och nu kan man bog vara ganska så säker på att det blir en 2013 bebis i alla fall!:):) sen är det ju egentligen fritt fram att titta ut om man bortser från skolsakerna.

Nu ska ja tigga om en fem minutera massage sen sätta fart igen med de sista plocket:)

Gott nytt år på er <3

V.38

Har känts som en milstolpe under hela graviditeten på något sätt.. Att efter v.38 så är det ju verkligen inte långt kvar. Nu räknar det som en fullgången graviditet och det känns ju skönt:) bebisens väska blev i alla fall packad idag tillslut. Vad ja och älsklingen ska ha med oss har vi inte fått packat än men de finns ju förhoppningsvis dagar kvar att göra det på. Lite ombyten och sådär är ju bra att ha med. Om Robin kan stanna kvar och sova där med oss så hade det ju varit det bästa. Om det är fullbelagt så får papporna nämligen inte vara kvar under natten men vi får se hur det blir. Hade ju känts konstigt att bli lämnad ensam första natten med bebis. Fast ännu konstigare för pappans del som måste åka hem och lämna sitt nyfödda barn. Så håll tummarna att vi får var tillsammans alla tre de första dygnen!

Vi hade ju tänkt att åka till helsingborg när det är dax. Många som frågar om vi ha välja hbg eller Halmstad. För min del är det ingen tvekan. Har hört lite negativ om hbg men tror det beror väldigt mycket på vilken barnmorska man får. Folk verkar ha blivit rädda för att föda i hbg. Jag känner mig dock lite hemma på sjukhuset i hbg eftersom jag jobbat där.. Jag vet vilka en del narkosläkare är om epidiral skulle behövas. Skulle det verkligen bli komplikationer och hamna på IVA så känner jag ju personalen där också. Och det är ju det som är det mest skrämmande, att något skulle gå väldigt fel och man kanske hamnar där. Då hade det ju varit lite lugnande i alla fall och veta att man kan känna sig trygg där. Sen när man är redo för besök av familjen så är det ju närmre att åka till hbg än Halmstad. Och jobbar mamma den dagen det är dax så gör det ju inte så mycket för då är hon nära tillhands ju:) så där har ni våra skäl till varför vi valt som vi gjort och vi hoppas det blir bra:)

Annars så kämpar ja på här hemma. Som sagt så börjar ja bli rätt trött på det nu. Har börjat samla på mig en del vätska och känner att jag svullnat om händer, fötter, ansikte, armar,ben.. Ja säg var de inte har svullnat egentligen. Dock sover jag kanske bra på nätterna för kissar inte så mycket nu sista veckan. Så det får man ju vara glad för, det verkar vara ovanligt att man kan sova en hel natt utan att behöva gå på toa. Men hoppas inte ja samlar på mig mycket mer vätska nu för det börjar märkas på vikten också. Har nu snart gått upp tolv kilo.. Visst det är ganska bra men är ju seg o behöva gå upp mycket i slutet.

Nu ska det här pensionärsparet kolla klart på så ska det låta:) bjuder även på en bild på magen idag!

Blandade känslor

Ena stunden vill jag att han/hon ska komma ut precis när som helst. Men å andra sidan så har jag så mycket ja måste göra innan. Vill ju gärna gå över nyår, sen vill jag bli klar med min tenta som är på fredag, gärna de andra obligatoriska sakerna i skolan också som är sista den 16:e.. Sen en massa fixande hemma såklart. Men efter den 16:e får den komma precis när som. Då ska jag ta till alla knep för att den ska titta ut:):) men just nu är jag så trött på att vara gravid.. Har börjat känna av att ja faktiskt är gravid i nionde månaden nu och allt som hör till det. När jag sitter och pluggar om dagarna så har den en förmåga att trycka sig upp så högt det bara går.. Får ta till händerna och trycka ner flera gånger om dagen. Är så att magen därnere blir helt mjuk och stenhård där uppe. Blir ganska tungt att andas... Ja jag kan fortsätta med en massa krämpor men ja måste ju säga att trots alls så är det mysigt ändå. Njuter nu den sista tiden av att känna alla rörelser i magen och av magen. Den kommer man väll inte njuta av sen när den bara är dallrig!

Men gud så nyfiken jag är på vilket kön det är! Tänker på det flera gånger om dagen nu men de hjälper ju inte hur mycket ja än funderar, ja får vänta på den stora överraskningen!:) gjorde ett test igår och där hade ja flest "tecken" på att det är en tjej. Men vissa saker är ju så löjliga så man kan ju inte gå efter sådant!

Nu har vi ätit lite och ska snart sätta på en film som vi hyrt! Poppar kanske lite popcorn till det och bara njuter av att det är lördag!

plugg o fixande

igår köpte vi oss en ny tvättmaskin. skönt att ha det avklarat. så idag har vi tvättat alla barnkläderna så kan vi packa väskan, bädda vagnen och sängen och lite sådant:) hade faktiskt en del barnkläder så det behöver vi inte köpa förrens den kommit ut och man kanske vill ha lite med tjejiga eller killiga kläder vilket det nu blir: ) på tal om det.. nu har ja gått över till tjej igen. helt sjukt hur det kan svänga.. man har verkligen ingen aning om vad som växer inom en.. alla i den äldre generationen tror på tjej. bland oss yngre så är det väldigt lika. om inte så länge till får vi veta. och ja hoppas att robin kan bestämma sig för ett killnamn nu snart ifall det blir det. annars får man ju hoppas att man ser vad som passar när man ses första gången :D

frukosten åt ja nere på stan med Emma och Malin idag. skönt att komma ifrån plugget lite. nu ska vi iväg till robins mormor på middag om någon timme sen får ja nog hålla lite fredagsmys.

Vardag

Då ska det vara vanlig vardag idag då. Själv märker ja ingen skillnad då man är hemma om dagarna. Och nu är ju Robin ledig med mig ett par veckor så det är superskönt!
Jag har massa plugg o stå i så jag känner mig fortfarande väldigt osocial. Man ska ju passa på o träffa alla som är hemma över julen också:):)

Julen har varit jättebra. Lugn o mysig med massa släktingar. Precis som det ska vara! Och en massa bra julklappar också såklart!

Idag ska vi nog ut en liten sväng på mellandagsrean. Dock inte väla för det pallar jag verkligen inte. Men vi får köpa det som fattas så man kan känna sig lite färdig snart. Snart är det dax att tvätta alla kläderna och packa väskan som ska med till bb. Den får nog stå packad till nyår så har man den klar om det mot all förmodan skulle starta tidigare.

Julledigt

Nu tar jag lite Julledigt ett par dagar:) ena tentan är avklarad och det kändes riktigt bra.. Så bara därför kuggar jag väll den då!! Men nu är den gjord och ja ska njuta av julen innan ja pluggar vidare till nästa tenta!

Efter tentan blev de fika hos Robins farmor sen tog vi med mogge på en lång strand och skogspromenad! Va underbart att kunna trötta ut honom ordentligt och han hade hela stranden för sig själv att springa fritt på. Är kul att se honom så glad och att jag hade en bra dag med ryggen så jag kunde vara med:) jojo visst de känns ju nu ikväll att ja ansträngt den och fogarna men det va det värt!

Kvällen spenderade vi hos svärmor med lite julmys. Fick gosat med lilla Phoenix och han är ju bara så söt! Kan inte sluta titta på honom. Sen satt han bra på min mage och kollade lite på tv:) längtar ju bara ännu mer till vår lille kommer <3

Fuck!

Som ni ser så blev föregående inlägg tomt! Hur irriterande är inte det när man skrivit ett låååångt inlägg precis!! Tog mig nog tio min och skriva det så det tänker jag inte göra om!!! Ååååå så gör man inte mot en gravid kvinna!!

Vad jag ville ha sagt är att det idag är en månad kvar till Bf!:) kan inte förstå det att om en månad ca så är vi föräldrar.. Vem kunde tro det när vi stod på fotbollsplanen på ip för nio år sedan och blev tillsammans!:) här sitter vi idag med ett väldigt bra liv tillsammans och jag är så glad för allt vi byggt upp tillsammans! <3

Ja nu va ju förra inlägget mycket bättre och längre och ja skrev om massa annat... Men nu tappade jag humöret så det får vara så för denna gången! :) Jag brukar alltid kopiera mina inlägg innan jag lägger ut det ifall det skulle krångla men just idag struntade jag i det, typiskt!

1 månad

A good day

Dagen började med en skön fotbehandling på laxen spa. Inte helt fel nu när man börjar få lite svårt att själv ta hand om sina fötter:) mamma fick en ansiktsbehandling o massage. Därefter tog vi en lunch på torstens. Robin kunde inte följa med till barnmorskan idag så mamma fick följa med. Allt såg bra ut. Hjärtslag på 145 och den låg med huvudet ner så det va skönt!:) nästa gång jag ska dit den 3 januari så ska jag prova akupunktur. Ska bli väldigt skönt att få prova och se om de kan hjälpa lite mot smärtan! ;)

När hjärtat kommer hem tror jag vi åker och köper julgran!:) börjar ju faktiskt närma sig julafton och man vill ju hinna få lite julstämning innan:)

Grått

Vädret gick verkligen från att vara vitt och fint till grått och tråkigt.. För min del kan gärna snön komma igen för detta vädret tycker ja inte alls om. Fast de är ju skönt att slippa skrapa rutan och sådant men jag tycker det är så fint med snö!:)

Jag har varit hos emma och ätit frukost idag!:) mycket trevligt! Fick en söt liten dress till den lille också:):)

Nu blir det plugg sen ska vi till svärmor ikväll som fyller år:)

Faderskap

Nu har vi varit och skrivit på faderskapet så nu är det också gjort:) är en del saker som ska fixas men tror vi har koll på läget;)

Idag har ja haft en dag med noll energi. De kommer i perioder då jag verkligen inte orkar något. Är trött när jag vaknar och skulle kunna lägga mig igen. Men det hör väll till antar jag. Så plugget har gått så där. Är svårt och koncentrera sig ju. Försöker även hålla humöret uppe för Robin men ja blir lätt irriterad men jag försöker och inte visa det:)
Ska ut till min morfar som fyller 94 år idag! <3

Julklappsshopping

Och bara så där ändrades planerna för dagen. De va för halt för hjärtat och va ute och jobba så han kom hem igen!:) så då ändrade vi planerna.. Känns ju lite tråkigt om ja sitter och pluggar när vi väl är lediga tillsammans. Så det blir julklappsshopping på väla istället. Underbart en söndag innan jul säkert men så får det bli!

Jag vet att ja inte uppdaterar min shopping från Ullared än. Men jag hittade lite grann i alla fall:) det blev en babysitter, små saker som behöva som tvättservetter och blöjhink, sedan hade dom även det babyskyddet (bilbarnstol) som vi har kollat på innan. Så det köpte mamma och pappa till oss i julklapp vilket va en väldigt bra hjälp:) det blev en brio primo. Den verkar bra i alla fall och inte i den allt för dyraste prisklassen. Vi har även köpt en byrå till barnrummet som vi kanske monterar upp idag. Är ju snart dax att inreda det med tavlor, gardiner, hyllor och liknande men vill inte göra för mycket för då kommer ju allt vara i neutralt. Så det får vara lite kalt och vitt så länge!

Onödigt

Känns så tråkigt. Sitter här och ska plugga igen. Kuggade ju på min läkemedelstenta:/ så nu sitter jag här och ska börja räkna matte igen. Det är verkligen inte min starka sida och jag tycker inte det är kul alls! Dessutom är det mitt uppe i plugget till min andra tenta så det känns så onödigt att jag inte klarade den första tentan. Men bara att sätta sig o börja räkna och sen hoppas att de kommer o gå bra på lördag.

Söndag idag vilket innebär att vi går in i vecka 36:)

Igår hade vi julbak med kurtssons:) alltid trevligt när alla kan vara samlade och vi fick mysa med lilla Phoenix! Han är ju så söt och han får mig verkligen att längta efter vårt barn:)
På kvällen va min släkt samlad då vi firade mamma och morfar som fyller år:) idag är hjärtat iväg och jobbar så jag och mogge får mysa med varandra:)

Funderingar

Om någon frågar mig om ja har barn så blir frågan nej. Men samtidigt kan jag ligga och känna hur mitt barn har hicka i min mage, MITT barn! Det är ju helt sjukt! Jag har inget barn men ändå så finns det så nära mig hela tiden och jag kan känna när den rör sig och allt. Och idag är det endast 36 dagar kvar till Bf.
Som jag längtar efter vårt barn älskling <3

Torsdag

Jag förstår inte hur jag kan känna mig så stressad fast att jag är hemma om dagarna.. Men kan bero på att jag har två tentor att plugga till, en jäkla massa möten och ärenden ska fixat och en massa annat. Sen ska man försöka ha ett socialt liv på det också helst! Jäkla tur att jag inte har praktiken kan jag säga!

Ja alla dessa möten... Det är försäkringskassan, barnmorskan, familjerätten, försäkringsbolaget, skolsaker ska fixat och ringas om, klipptid och spatid( även om detta är bra saker som verkligen behövs). Men ja känner att ja har en del inbokat för tillfället. Ska bli skönt när allt är fixat och klart så man bara kan njuta!
Och vet ni, det är ju faktiskt jul snart! Insåg att det är ju faktiskt nästa måndag! Helt sjuuukt! Tiden springer ifrån mig men de gör inte så mycket att den går fort för ju fortare den går ju fortare får ja träffa min bebis:)

Ska bjuda på en magbild idag. Får verkligen hela tiden höra "du är ju inte så stor", "oj vilken liten mage du har" och liknande. Igår va de en som frågade om ja à säker på att det inte bara är luft. Ehh ja jag är rätt säker på det:)
Jag tycker i alla fall att den har växt och ändrat form lite. Ska bli spännande att se vad det är, vad tror ni kille eller tjej?:)

Här är en bild som visar skillnaden från vecka 31 och vecka 35.

Vinter

Har varit ute på en mysig promenad med älskade mogge i snön. Vintern är härlig när snön ligger på marken och solen skiner.. En aning kallt men riktigt fint ute. Mogge älskar snön och springer för fullt vilket är härligt att se. Han har blivit piggare igen men fortsätter att vara riktigt gosig så det är skönt:) nedan kommer lite vinterbilder:)

Ullared

Ja en sådan chock va! Men idag är de Ullared som står på schemat.. Ja bli spännande och se hur de går. Har nog aldrig haft ångest för att åka dit men de har ja faktiskt denna gången. Men ja har kollat upp och man kan låna rullstol ifall ryggen skulle lägga av eller foglossningen bli allt för jävlig.;)

Uppdatering med vad ja shoppat kommer sen!;)

V.35

Nu fungerar appen igen:) helgen har varit väldigt lugn. Låg nerbäddad hela fredagen och nådde riktigt dåligt. Va piggare på lördagen så vi hälsade på Robins morfar sen spenderade vi kvällen hos familjen. Söndagen blev också riktigt lugn. Mogge har inte varit sig själv i helgen. Har varit hängig och väldigt gosig.så de blir ett veterinärbesök i eftermiddag då jag är rädd att han har ont. Han ser så ledsen ut hela tiden och de ska inte en tio månaders valp göra direkt. Så nu ska vi vila o gosa lite innan de är dax att åka dit. Håll tummarna för att de inte är något o att de inte blir allt för dyrt:)

Nu har vi gått in i vecka 35 och man känner hela tiden hur de närmar sig mer och mer... Har börjat få sammandragningar under natten och drömmer en del om att förlossningen startar och att det är dax. Så kroppen förbereder sig väll lite mentalt för vad som komma skall!:)

Lyx

Har problem med bloggappen så uppdateringen blir kanske lite så där. Mobilen dör snart så får bli ett snabbt inlägg. Har en lugn och skön andra advent med älsklingen. Just nu sitter jag i fotbad och hjärtat fixar kvällsfika:) riktig lyx.

Natt

Härligt när man vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Tror ja börjar förstå varför ja inte haft någon energi. Ja börjar nog bli sjuker faktiskt. Förkyld och ja hoppas inte de blir mer än så. Men känns konstig i hela kroppen och inte alls kul.. Så nu ligger jag vaken och kollar sex and the city i sängen. Funderar på att gå ner och göra mig en kopp te och lite c-vitamin för att kanske må bättre när jag vaknar sen.. Om ja nu lyckas somna om någon gång.
Lille sparkar runt i magen i alla fall så jag har ju lite sällskap. Mina två killar sover så gott så:)

Noll energi

Vet inte vad det är med mig idag. Känner mig helt tom.. Har ingen energi, orkar inte göra något. Och om jag gör något så påminner kroppen mig snabbt om smärtan igen och ja blir orkeslös igen. Va ute med mogge en sväng. Han fick springa fritt på ängen så ja kunde lunka i min takt vilket va skönt. Ändå har ja ont nu och är helt slut.. Borde åka och handla för ja har inget att äta.. Men orkar inte. Och utan mat kommer ja ju inte få någon energi direkt. Och plugget har bara inte blivit av än. Men ska ta tag i det snart också.. Kanske en powernap kan behövas eller något. Sorry de va värst vad deppigt de blev här men de bara är en sådan dag och dom får man ha ibland också.

Torsdag

I går va vi på besök hos barnmorskan och gjorde de vanliga kontrollerna. Allt såg fint ut vilket känns bra. Man bara antar att allt ska se bra ut när man går dit. Men tänk om det inte skulle göra det en dag.. Så jobbigt de skulle va. Är tacksam för varje besök där allt ser bra ut. Hon kunde känna att huvudet låg neråt redan vilket jag anat då det sparkar mest uppe i magen.

Vi va även på försäkringskassan för att prata lite. Mest bara för att bli lite mer kloka på hur det fungerar och vad man måste veta. Det är ju lite krångligt med alla dagar och hur man för göra eller inte göra. Men nu känns de lite bättre och man lär sig nog med tiden. Tror dock inte jag kommer få ut så mycket så får väll leva lite snålt men de ska nog gå:)

Nu springer min lilla fjant av sig ute i snön på tomten och ja har ätit frukost. Ska ha en väldigt lugn dag idag dock med massa plugg. Men ryggen måste jag vila upp nu annars blir det rullstol snart känns de som!

Smärta

Håller tummarna för att natten kan göra underverk med rygg och foglossning för idag har inte varit en bra dag. Tack till syrran som masserat o pysslat om mig idag:)

Ett stort grattis till mamma också på din dag <3

Godnatt!!

Väntan

Har nu början känna en enorm längtan efter att få träffa mitt barn. Hur ska jag kunna vänta så länge till.. Vill ju bara få gosa och pussa på mitt lilla hjärtegull. Tänk att få ligga med sitt barn på magen och mysa.. Att bara sitta och titta när den sover.. Få trösta när den är ledsen.. Ge mat när den är hungrig! Som jag längtar men snart är den dagen här och som jag ska njuta av varje minut. Vi är så nära varandra men ändå så långt bort. Jag känner av rörelserna hela dagarn, känner när den har hicka, den sparkar mot Robins kind när han lägger huvudet på magen.. Men ändå känner vi inte varandra än. Jag ska njuta varje dag den vill ligga kvar i magen och gosa till sig för ja vet att den har det bra där.. Men jag ska ändå gå och vänta och längta tills jag får pussa på min lilla bebis <3

:)

Snön faller och jag njuter av en dag för mig själv. Har varit ute med mogge på promenad så han fick springa av sig i snön, har varit och lämnat av lite bakelser o tårta på Robins jobb, varit nere på försäkringskassan. Nu ligger jag med riskudde på ryggen för att lindra smärtan lite. Får be älsklingen om massage sen så kanske den kan bli lite bättre snart;)

Igår testade jag att lägga mig på mage och det gick faktiskt fortfarande. Trodde inte ja kunde de längre men jo då!:) sen låg ja ju inte så länge men va skönt o kunna ett par minuter i alla fall!

Nedan kommer en bild med några av alla saker vi fick i lördags!:) återigen tack!!

Baby shower!

Igår va det baby shower. Vill tacka alla som varit delaktig och hjälp till för att få det så bra. Både jag och Robin uppskattar det supermycket och det va kul att så många ville komma. Fick jättefina presenter till den lille. Hade en mysig eftermiddag med god fika och roliga lekar. Va kul och få se Robin klä av, sätta på blöja och ta på kläder på en docka!:) fick även se honom byta blöja på lilla Phoenix vilket han gjorde galant!

Nu har jag och älsklingen haft lite adventsfika på lite av alla rester vi har kvar. Va gott med en kopp varm glögg efter att ha gått på julskyltningen och frusit ett tag. Va mysigt med lite snö nere på julskyltningen idag!:)

Idag går vi in i vecka 34 vilket innebär bara sju veckor kvar.. Plus minus ett par kanske! Jag räknar ju starkt med att gå över tiden men man vet ju aldrig;)

RSS 2.0