hemma

Kom in och fick ett rum direkt, läkaren kom ganska snabbt och undersökte Alicia och prover togs. Sen fick vi sitta och gosa och kollade lite på Lejonkungen och hon blev tröttare och tröttare. Kom dit med en ganska pigg tjej som hoppade och hade sig trots feber men sen tog krafterna slut. Hon fick febernedsättande då hon blev lite för seg och en glass och det gjorde lite nytta. Hon somnade gott i bilen hem, helt slut lilla loppan. 
Antagligen en virusinfektion. Såg prickar i halsen på henne och trombocyterna är förhöjda. Så hem och kurera henne och hålla koll!! Blir en lugn dag med mys i morgon. 
Är ändå tacksam för att hon klarat sig hela sommaren från att åka in med feber. Nu drar smittorna igång igen och det tar emot.. vet inte vad som väntar denna höst och hur mycket hon kommer kunna vara på förskola. Jag hoppas hon kan va där mycket för hon tycker det är så kul! 
Ett inlägg om hur walk of hope gick kommer snart!! Så glad för att så många kom och taack till er alla♡

sjukan

Hon klarade inte sig från febern.. så här sitter vi i Helsingborg med 39 grader och väntar på läkaren! 

såklart

Wilma 39.3 i temp.. håll tummarna att hon inte blir värre och att Alicia inte får feber.. !!

fredag!

Barnen vilar middag och jag andas ut en stund. Dom är så intensiva nu båda två så jag är verkligen helt slut på dagarna. Wilma har ju växt till sig och kan nu ta för sig med och busa med Alicia. Och detta har Alicia kommit på så det är bus hela tiden...ofta härliga skratt som värmer så gott.. dock händer det titt som tätt att det avslutas med gråt för att Alicia puttat wilma eller wilma har bitit Alicia. Tycker det är så svårt hur man ska lära dom att det inte är okej mer än att säga ifrån... om och om igen! Någongång snappar de kanske upp tjatet för det känns som att det är det enda jag gör om dagarna just nu. Tjatar och tjatar om att ta det försiktigt. 

Jaja nu ska jag försöka få städat lite här hemma. Har verkligen inte prioriterat på sistonde så behöver komma ikapp lite nu! När Robin kommer hem blir det ännu mer planerande inför söndag. Såg ni att hd skrivit om walk of hope nu också?:) 
Har fått bilderna nu som vi tog för ett tag sedan. Visar fler sen!:)

vänner!

Mina vänner.. dom är helt otroliga! Först vill jag tacka er alla som har delat, bidragit, stöttat och hört av er till oss om walk of hope. Mycket skriveri om detta nu men det tar mycket plats i mitt liv just nu. Idag fick jag höra av mamma att det stod på reklamskylten vid motorvägen om Walk of hope. Det är ganska stort tycker jag! 

Sen har jag två fina vänner som hjälp mig lite extra mycket med planering. Malin L har på eget initiativ hört av sig till sponsorer till fikat och fixat fram tre bra sponsorer!:) så nu slipper ni fika på mina bullar! Sen hjälper hon och hennes snälla mamma till att sälja fikan och fixar med allt som har med det att göra!!♡ en enormt lättnad för mig så tack snälla ni!!

Sen räddade Benson mig idag! Fick spel på att göra Svarsformulär till tipsrundan och det blev aldrig rätt!! Vips så låg 300 st i brevlådan!!♡ 

Nu har jag klippt till alla och jag kan fixa lite annat ikväll. Var hos mamma innan ikväll och hon erbjöd sig att ha Wilma inatt. Var för trött för att kunna tacka nej till det erbjudandet så hon är där nu. Så kan jag och Alicia ha en lugn förmiddag i morgon innan hon ska till förskolan. 
riktigt trött var jag innan vilket syns tydligt men ja bjuder på denna bild för det var så mysigt!

kortisondagar

Det är sådan skillnad på Alicia från behandling till behandling. Hon får alltid samma dos och med samma mellanrum... Alltid kortison fem dagar efter behandlingen och hon reagerar så olika alltid. Ibland märks knappt något på henne och ibland blir det som denna gången. Nu är hon tydligt påverkad av kortisonet och dess biverkningar. Hon är speedad för att nästa stund vara trött, humörsvängningar, svårt att somna. Hon blir inte riktigt sig själv och man vet aldrig när eller för vad hon bryter ihop. Men idag är sista dagen så jag hoppas det snart blir lite lättare dagar igen. Men hon har i alla fall varit pigg denna gång. Inte kommit till ro för att vila så fick va vaken hela dagen igår. Och somnade inte förrens halv tio.. men det är också jobbigt när hon vägrar somna fast hon är så trött!

Idag sitter jag med lite planering till walk of hope. Bara en vecka kvar nu ju!:) i eftermiddag ska vi på kalas till barnens kusin wilmer som fyller 1 år!:) 

Inatt kunde vi sova i vårt sovrum igen. Nästan helt klara nu och jag är nöjd. Ska bara köpa lite ny inredning och sådär. Faktiskt första gången på länge som jag vaknade och va pigg och kunde gå upp utan problem. Tror det hade mycket att göra med att det blev så ljust i rummet. Kanske inte optimalt om man har svårt för att somna på kvällen men de problemen lider inte jag av så jag har gärna det ljus så jag kanske kan komma upp på morgonen!:)

igår kväll var vi hos Lina och Andreas och barnens andra kusin Elvira. Barnen leker så lugnt och fint tillsammans och det blir mycket kramar. Fler än jag som tycker wilma och Elvira är lite lika?:) 

Tog dessa bilderna i helgen på tjejerna och jag tycker wilma plötsligt ser så stor ut!! 12 dagar kvar tills hon fyller 1 år!!

lokaltidningen

Igår kom lokaltidningen ängelholm ut och vi var med i en artikel där. Hon hade skrivit så bra om resan vi varit med om med Alicias sjukdom och om walk of hope. Så mycket positiv respons vi fått på detta! Fler har anmält sig, sponsorer har självmant hört av sig och ni är många som hört av sig till oss med fina ord som värmer!jag har egentligen svårt för att få så mycket uppmärksamhet och synas i tidningar och sådär. Men för en sådan här sak gick bra;) det som började med ett litet inlägg på Facebook för att få med några vänner att gå blev ganska stort. Jag har ingen aning om hur många som kommer, jag vet inte alls hur jag ska förbereda allt och hur mycket jag ska baka, hur många tipslappar jag ska göra eller liknande. Men det är kul, en utmaning och skulle det ta slut får vi lösa det med! Det är skönt att skingra tankarna en stund och ha något att fokusera på. För nu börjar det bli lite stressigt och jag måste sätta fart med planerandet;);) 
Jag är i alla fall väldigt glad för priserna vi kommer att ha. Är riktigt bra priser tycker jag och jag skulle vilja vinna alla själv! 


Idag sov Alicia till halv nio och vaknade sen med en bra energi, pigg och glad! Vi sitter ändå och tar det lugnt i soffan just nu och hon kollar på Emil i Lönneberga och jag får planerat lite;) wilma sover gott i min famn. Gäller att njuta av dessa stunderna för snart är det nog full fart igen. Malin L kommer hit om ett par timmar och ska göra oss sällskap!♡

14:e behandlingen

Sitter i bilen på väg hem från Lund nu. Alicia har precis fått sin 14:e behandling med cellgifter. Allt gick bra, dock var hon lite mer ledsen idag än vanligt men var närmre lunchtid så hon var nog ganska trött också. Hon har sådan koll på läget där. Direkt när hon va färdig så smög hon bort till rummet där alla presenter ligger i som man får efter varje gång... hittade ett kinderägg direkt och var överlycklig;) så kändes det som att allt hon precis var med om var borta och det va bara fokus på ägget! Idag var wilma hemma hos mina föräldrar så vi hade det ganska lugnt där nere. Är ganska skönt när man pratar med läkaren att kunna lyssna på vad dom säger. Va inga större nyheter idag, nästa gång vi ska ner så är det dax för röntgen igen för att se hur det läker och minskar. Alltid lika nervöst! Gud vad jag hoppas att vi aldrig mer ser röken av denna sjukdom efter hon är färdig med sin behandling. 
Nu ska jag hem och måla klart det sista i sovrummet och sedan är det klart för att läggas golv!;)

så va dagen kommen..

Robins semester är över vilket innebär att det är även min. Är så stor skillnad på att vara hemma båda. Men som alla andra säger så ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Jag älskar vår vardag och trivs så bra med den. Det innebär att allt är som det ska och alla mår bra i stort sätt! Ska bli kul att Alicia får börja förskolan igen, hon längtar så. 
Nu går jag och lägger mig så jag har lite energi att hänga på mina små busar!! 
Btw har jag sagt att Alicia nu är helt blöjfri på dagen. Helt plötsligt blev hon så mycket äldre! Mycket har hänt med båda tjejerna på dessa fem veckor Robin haft semester! Båda pratar mer och bättre, wilma går stabilt och springer nästan ibland, har börjat klättra.. ja det går så snabbt så jag hänger inte med!! 

fredag!

Idag blev det några timmar inne för att spika klart panelen vi ska ha i sovrummet. Nu är den äntligen på plats och snart är det klart för att börja målas! Ska välja nytt golv också i dagarna. Men i helgen ska vi verkligen försöka njuta av dagarna också och jag tror det ska bli ganska varmt? Inte många planer för helgen och det är så det ska vara! 
Jag har anmält mig till ett kostprogram på hälsocoacherna... ska bli spännande att testa på. De hade "gratis" coachning och att man endast betalar för sina kosttillskott i 90 dagar. Jag har varit ganska skeptisk till sådant innan men va fanken... kanske detta som funkar bäst för mig. Så det kan vara värt att prova. Så när jag drar igång med detta så får ni inte frestas med god fika eller locka mig till att synda! 😊

Hemma

Vi är hemma igen och har fått krama om lilla wilma! Hon verkar ha haft det jättebra och bröt ihop en stund när vi hade kommit hem. Vet inte om det kom ikapp henne att vi varit borta kanske men hon somnade gott tillslut och ikväll har det varit bra igen. 
Vi hade en bra förmiddag på Ronneby också. Vi fick sova länge inatt. Somnade lite över tio med Alicia tätt intill oss och sov till lite över 8. Både jag och Robin vaknade innan Alicia och det är så skönt när det händer!! Vi gick sedan ner och åt en god frukost och sen var det dax för ännu mer badande! Åkte massor och lekte. Lagom till middag åkte vi hem och har haft en lugnt em/kväll hemma! 
Jag uppskattade verkligen att komma iväg med bara Alicia, jag tror faktiskt att även hon gjorde det. Hon kändes lugnare och mer fokuserad på oss. Jag kan inte förstå att hon har blivit så stor!!!hon kan så mycket helt plötsligt, kläcker ur sig de roligaste kommentarerna och har ett väldigt knasigt kroppsspråk ibland!! 
Nu har Robin bara några dagar kvar på semestern så nu ska vi försöka ta det lite lugnt och njuta av dessa dagarna! Ska även försöka få gjort lite mer i sovrummet så vi kan få slippa sova i allrummet där uppe!:) men det är inte så lätt med båda barnen, de vill väldigt gärna vara med och "hjälpa till". 

På måndag har jag och Robin bestämt att vi tillsammans ska vara nyttiga och hälsosammare. Ska ut och jogga tillsammans, styrketräna och äta bra mat. Verkligen peppa varandra och det ska bli så skönt att få sällskap!!sen har vi tiden emot oss, det är så mycket annat som ska göras också men vi känner båda att vi behöver detta nu! Mycket för att få mer energi och självförtroende mer än att vara snygg. Kroppen börjar återhämta sig från förkylningen igen så tror det blir lagom att dra igång hårt på måndag:)

framme

Så har vi kommit fram till Ronneby och kl är nu nio på kvällen. Vilken fantastiskt dag vi har haft! Alicia har haft så roligt och skrattat mycket. Åkte alla vattenruschkanorna och tyckte det var skoj och ville åka igen. Tog en glass paus och sedan ner och bada mer. Till slut blev läpparna blå och hon började skaka.. ville absolut bada mer ändå men vi bestämde oss för att gå in och bada på spa avdelningen. Badade bubbelpool och hon satt och gosade och höll om mig hela tiden, så mysigt. Lekte lugnt och fint där inne i poolen och försökte simma lite:) badade i bubbelpool ute också och sedan var vi ganska nöjda!;) gick upp på rummet där vin,frukt och choklad väntade;) gissa en som sken upp när hon såg det!;) 
Nu har vi varit nere och ätit god mat och Alicia åt och satt fint vid bordet. Fick spring i benen ett par gånger men satte sig snabb igen så ingen fara. Vi fick faktiskt njuta av maten!;) 
Sedan  gick vi till en spel hörna och spelade massa olika saker. Fick köra bilar, banka på grodor, Air hockey mm. Träffade tre lite äldre tjejer som lekte så fint med Alicia och tog bra hand om henne! Värmer så i hjärtat att se henne så glad och full med energi!
Nu har vi bäddat ner oss i sängen med en film och lite barnvänliga chips! Så glad att vi åkte hit och i morgon har vi några timmar också som vi kan bada och busa på innan vi åker hem igen:) 
men jag saknar min lilla tjej så mycket! Tur det finns snapchat och facetime!!♡

Ronneby brunn

På onsdag åker jag, Robin och Alicia till Ronneby för att bo på hotell och bada och leka! Vi valde att Wilma får stanna hemma och mysa hos mormor och morfar för att vi ska kunna koppla av lite och bara ha fokus på Alicia. Att vi båda kan leka med henne och göra vad hon vill. Vi ska bo i juniorsvit och det ska bli så skönt att sova på hotell.. för att inte tala om hotellfrukost!;) vi är nu inne på sista semesterveckan så vi ville komma iväg på något skoj och avkopplande. 
Känns bra att wilma får vara själv med min mamma och pappa lite också. Blir första gången hon ska sova där så bra att hon får all fokus hon också. Men Robin har lite dåligt samvete för att hon inte får följa med men jag tror säkert att vi hittar på något skoj med bara henne någon gång sen!:) 

ny mobil

Nu hoppas jag uppdateringarna blir lite bättre. Min mobil valde att lägga av så fick bli en ny. Så nu har jag samsung s6 och är nöjd än så länge. Den hade gärna fått vara lite mindre dock för min del men jag gillar den ändå:) 

Idag har vi inte så mycket på schemat. Vi har ju börjat renovera vårt sovrum så blir nog att fixa en del där och såklart vara ute en del!nu har jag dock fastnat i soffan med en väldigt mysig wilma och pippi på två.  Alicia ville kolla men hon sprang upp till Robin och skulle kolla hur det går för han när han spikar upp panel, så här sitter jag och kollar pippi:)

Måndag

Nu är dagarna med kortison över som hon ska ha efter behandlingen, skönt att slippa det i ett par veckor nu. Alicia har mått ganska bra. Är mycket tröttare nu för tiden och jag tror behandlingarna börjar ta på hennes krafter. Är ju inte så konstigt heller. Förmiddagarna vill hon gärna gosa mycket och vi sitter i soffan och kille tv ett bra tag innan hon kommer igång. Försöker locka med saker att göra men oftast vill hon inte. Sen under dagen tycker jag ändå att hon piggnar till och orkar leka och busa men det är just morgonen som jag märker av att hon är tröttare. Vi har alla blivit förkylda här hemma och Wilma har nog drabbats mest. Så hon är också lite tröttare än vanligt. 
vi har börjat renovera vårt sovrum nu och det ska bli så skönt att få ett fint rum!:) ska ha vit panel i tak och ena väggen... Jag får ta bilder när det är klart! Skulle vilja byta ut golvet också men då vill vi gärna ha samma golv på hela ovanvåningen och de pengarna vill vi inte lägga just nu så det får vänta. Så idag får det bli lite renovering och njuta av vädret för det ska ju bli bra idag! 
RSS 2.0