stolt

måste ju få skryta lite om min lilla älskling mogge. va ju med i en tävling som han vann förra året, "ängelholms sötaste hund". när vi nu var med i år igen och inte hört något om hur det gått så trodde vi att det inte gått så bra. nu fick vi reda på att han kom tvåa och att det inte hade skiljt många röster. irriterande och vara så nära men samtidigt kul att det gick så bra. så tack till alla er som röstade:):)
idag har vi varit ute och gått i regnet, jag riktigt njöt när det öste ner och regnet bara rann ner för ansiktet. förr var man alltid ute i regn men nu var det många år sedan. man undviker det alltid men nu ska jag nog dra ut mogge även om det regnar. alicia fick dock va hemma med pappa Robin, är ju lite onödigt att dra ut henne i regnet!


midsommarhelgen

har haft en bra midsommar trots all sorg. vi var hos mamma o pappa på dagen och fixade mer kransarna, fick några utbrott och tröttnade ganska snabbt när jag märkte att dom inte blev som jag ville. mamma hjälpte till och tillslut fick vi våra kransar:) åkte och lämnade mogge som skulle få vara hos robins mamma och åkte därefter till månssons. va god tårta, mat och lekar. alicia va pigg och glad hela dagen och hon kämpade med att vara vaken till elva så då tackade vi för oss så ungdomarna kunde starta festen ordentligt.











resten av helgen var vi med släkt på båda våra sidor och bara mös lilla familjen. orken är inte riktigt där till att hitta på en massa, tankarna går ofta till morfar och jag har legat vaken ett antal timmar dessa nätterna. samtidigt har man en känsla av lättnad. han har det bra nu och det gick snabbt i slutet. han fick vara samma gamla goa glada gubbe in i det sista vilket känns bra! Men gud som jag saknar dig redan morfar!!!!!!!! <3

Denna dagen har tillbringats i hembygdsparken med malin och benson. ikväll var vi hos svärmor och hälsade på. Olivia,calle och phoenix är ju i Ängelholm igen:)





älskade fina morfar <3

igår somnade min fantastiska morfar in. denna dagen har jag fasat så för då jag vet hur tomt det kommer att bli utan honom. han är verkligen en inspirationskälla och en person att se upp till! starkare människa än han får man leta efter. jag är så tacksam över att han hann och bli gammelmorfar och fick träffa alicia mycket. han var nog världens stoltaste gammelmorfar och ville så gärna få se henne ta sina första steg. så när alicia börjar gå vet jag att morfar kommer vara där och hålla henne i handen.
nu är min fina mormor och morfar tillsammans i himlen igen och har det bra.


men gud så ont det kan göra att sakna någon, det värker i hela kroppen av sorgsen och saknad redan.
jag kommer sakna att läsa morfars statusuppdateringar på Facebook. han skulle fylla 95 år i år och han hade facebook och han läste min blogg!:)
ja gud vad du är saknar morfar!jag älskar dig så mycket och tack för alla häftiga livshistorier du har berättat! har varit intressant att lyssna på dina äventyr! nu är du nog pigg igen och är ute och joggar dina rundor som du brukade göra innan. ge mormor den största kramen någonsin och kom gärna och spöka lite för mig!

ny mobil

äntligen har jag en ny mobil. bilderna blev så dåliga med den andra mobilen. nu har jag samsung galaxy s4 och är riktigt nöjd hittills:) tog en bild på alicia innan som jag inte kan sluta kolla på! så jäkla söt tjej vi har!!!!;)



Tankar om förlossningen

Det här med förlossningen har jag börjat fundera på en del.. Jag har så konstiga känslor över min förlossning, kände mig lite lurad på den. Den förlossningen jag hade sett framför mig fick jag inte alls. Och klart blir det aldrig som man tänkt sig men allt gick så fort för min del. Det enda kravet jag hade var att jag skulle få reda på allt, ville bli uppdaterad om exakt vilket skede jag befann mig i. Att då gå från att få information att man va öppen tre centimeter till att vara fullt öppen blir som en stor chock. Vi var inte alls beredda på detta. Att inse att man inte hunnit reflektera över att vi skulle få en bebis just då, inte hinna ta en enda bild, inget bad, ingen smärtlindring...Bara en panikkänsla av att inte ha någon koll. Samtidigt är man lyckligast i världen och så tacksam över att ha älsklingen vid sin sida!

När man ligger och har denna smärtan är det enda man tänker på att man snart ska få träffa denna lilla varelse som har legat och sparkat i magen i flera månader... Vad ska det bli och hur kommer han/hon se ut? Och känslan när man fick träffa henne var den bästa i världen!! Så jäkla häftigt hur lycklig man kan vara! Men det där om att all smärta släpper va inte sant för min del! Jag hade fortfarande ont men det va ju inget man brydde sig om direkt. Man stängde av och bara log och tittade på sin lilla bebis!

Jag minns när vi morgonen efter satt och åt frukost tillsammans och pratade lite om förlossningen och om smärtan. Jag rös i hela kroppen när jag tänkte på detta.. Så fruktansvärt ont jag hade haft. Idag ser jag fram emot att föda barn igen, tycker inte att det va så farligt! Det är helt sjukt att kroppen fungerar så, att man verkligen glömmer hur ont det gjorde. Idag kan jag sitta och säga att det va inte så farligt! Hade jag hört mig själv den morgonen när vi åt frukost hade jag inte trott jag va klok! Klart som fan det gjorde ont!!
Nu har en del som man vet vilka det är fått barn eller ska ha barn snart och jag kan känna mig lite avundsjuk på detta, att dom ska få vara med om en förlossning! Jag vill också, men samtidigt inte. I bakhuvudet vet jag hur ont det gjorde, men det va så häftigt, roligt, mysigt och det bästa man kan vara med om.
Jag har ingen stark längtan efter att vara gravid igen, inte heller efter ett barn till än. Jag är så nöjd och njuter så av att få vara med Alicia och bara mysa med henne. Men just förlossningen saknar jag, sjukt va? Men vilken tur att jag känner så för då blir det ju förhoppningsvis syskon till Alicia i alla fall!
Tänkte mest att det kunde va kul att skriva av sig om detta och gå tillbaka sen och se hur man kände nu, snart fem månader efter att man fött barn. Jag är så glad att jag utan smärtlindring ändå kan känna så här. Hoppas det håller i sig och att jag får en lika bra förlossning nästa gång även om den gärna får innehålla lite pauser mellan värkarna och ta lite längre tid så man hänger med:)

Tänk att det är snart fem månader sedan du kom till oss snäckan, fem månader sedan du låg i min famn för första gången och jag och Robin blev världens stoltaste föräldrar!!

Hjärtat <3

Älskade lilla tjej som jag älskar dig. Kan fortfarande komma på mig själv med tårar i ögonen när jag tittar på henne. Har aldrig känt mig så stolt som jag gör över minsta lilla nya sak du gör, och jag antar att detta bara är början! Är så roligt att få följa dig i din utveckling och se hur din personlighet blir starkare och starkare! Världens goaste lilla unge!!

Soligt

Underbar dag och jag har varit helt ledig. Så självklart blev det några timmar ute i solen. Ikväll har syskonen mina varit här och ätit och det blev att jag gjorde årets första raberberpaj, mumsigt. Satt även en stund i poolen. Det är så skönt när man kryper ner i det 40 grader varma vattnet;):) nu dör snart mobilen så jag ska krypa ner och få några timmars sömn innan jag kan mysa med min prinsessa igen!:)

Måndag

Långhelgen är förbi och det gick snabbt. Försvann två dagar då jag inte va kry men jag är så tacksam för att Robin varit hemma med mig. I helgen har det annars blivit att träffa familjerna en del. Jag, Robin och Alicia va på väla i lördags men blev inte mycket shopping. Tog en mysig fika tillsammans och det va mysigt att få gå själva och prata och bara va tillsammans:) älskar när Robin är ledig och vi får vara alla tre! Blev även ett dopp i poolen på kvällen. Alicia tyckte det va kul!:)

Idag har jag hunnit rensa lite ogräs i trädgården. Ska snart ner till stan en sväng med Malin. Är sugen på en god glass så det kanske det blir i solen.

Vi ska göra om på vår framsida, dock vet vi inte om vi gör det i år eller nästa. Kostar ju en del. Men vi är så sugna på att riva bort den fula häcken och lägga ny sten... Känner jag mig själv så blir det gjort i år;) vet inte om jag kan hålla mig nu när man vet ungefär hur man vill ha det!

Äntligen!:)

Wow jag får behålla maten!!! Otroligt och vilken skön känsla det är:) har kunnat vara hos familjen och äta grillat ikväll, najs ;) tog en lång skön dusch och nu känner jag mig mycket bättre. Så nu kan jag börja njuta igen!:):)

Hoppas!

Ny dag och nu hoppas jag verkligen att detta är över!!! Men det trodde jag i går också så jag testade att äta lite, men de kom upp igen.. Bara att försöka så smått igen o hoppas det går bättre nu. Börjar känna mig helt tom inombords, ihålig. Har nu gått ner tre kilo så inte konstigt att man har noll energi. Älsklingen är underbar och tar hand om Alicia!
Nu vill jag vara ute i det fina vädret, äta glass i solen, leka med min dotter och träffa min familj och mina fina vänner!!!

Bitter

Idag är jag bitter. Har sett fram emot studenten länge nu. Tycker det är en sådan mysig och rolig dag. Dessutom är det ju perfekt väder. Men jag ligger fortfarande inne och är sjuk. Spydde i morse också för att göra det hela bättre. Robin har kommit hem från jobbet nu så det är skönt att jag har avlastning.

Stort grattis till alla studenterna,njut!!:)

Skit...

Jäkla skit, vill inte vara sjuk nu! Jag vill till Malins födelsedagsfirande ikväll och självklart på studenten i morgon! Inget kul att ligga inne med 38,8 graders feber när det är fint väder ute heller! Alicia har varit jättelugn idag så det är skönt. Sovit mycket och varit nöjd med att ligga på golvet o sprattla! Ska dock bli väääldigt skönt när Robin kommer så han kan leka med henne och gosa med mogge.
Natten var ganska jobbig. Stumpan vaknade vid ett och fick mat. Skulle sedan ligga tätt intill och så låg vi i två timmar men jag kunde inte sova, svettades och frös och va tvungen att få sträcka på mig. Robin testade att lägga henne i sängen men det ville hon inte. Så bestämde mig för att sova på soffan och ha henne i vagnen för det brukar fungera men inte!! Så vid fyra tiden gav jag upp och tog två panodil så febern fick ner så sov vi tätt intill och Alicia blev nöjd igen. Gick upp vid nio och åt lite fil. Vid tio kröp vi ner i sängen igen och sov till tolv! Guld värt!
Magen känns bättre men å andra sidan äter jag inget i stort sätt, känns intr bra bra när man ammar Alicia men kan intr göra så mycket, försöker få i mig lite näring för hennes skull. Får väll hoppas att detta är bra för viktnedgången i alla fall!:)

Magsjuk

Har nu blivit drabbad av någon magsjuka... Blää! Har sluppit spy i alla fall vilket jag är otroligt tacksam för. Vaknade kl fem inatt och mådde illa, ont i magen och fick springa på toa flera gånger.. Trodde det var kycköingrullen som jag åt igår kväll som spökade men nu håller det i sig än så är nog något annat. Förmiddagen var jobbig då Alicia passande nog bestämde sig för att skrika i två timmar, inget fungerade i stort sätt och blev hon lugn så var det så korta stunder. Somnade tillslut under tiden hon var ledsen och sov en och en halv timme. Därefter var hon pigg och glad och hon hade skött magen ordentligt så var säkert det som gjorde ont på henne. Också lite magdålig kanske. Jag mådde också bättre och trodde allt var över. Där fick jag!!

Vid fem tiden somnade Alicia igen tätt intill mig så jag blev liggandes med henne i soffan. Och börjar få frossa, inte ofta man fryser när man har henne nära sig. Tvungen att kolla tempen och jovisst då har febern slagit på också. 38.3 låg den på och ja proppade i mig två pabodil för att orka ta hand om Alicia. Familjen var här och grillade men jag låg halvdäckad i soffan och fick bara i mig lite mat (dom kommer ut direkt igen). Men det är så skönt med sin familj, man kan va precis som man vill utan någon press att vara social. Perfekt också för då kunde dom ta hand om alicia lite;)

Nu har jag bäddat ner mig i sängen och hoppas verkligen på att bli frisk till i morgon! Har saker jag vill göra då! Dessutom vill jag inte att robin ska va tvungen att vara hemma från jobbet men orkar man inte ta hand om både Alicia och mogge så finns risken att det får bli så. Men vi håller tummarna att det sker lite underverk under natten!
Nu har ja fått gnälla av mig lite också, man blir ju faktiskt väldigt gnällig när man mår dåligt!

Nattinatti

Kärlek!

Du förgyller alla mina dagar och gör dom så mycket bättre <3

RSS 2.0