måndag

Vaknade upp och var så glad för jag skulle tillbringa dagen med Malin och Benson idag. Bestämde att vi skulle åka till busfabriken i Helsingborg så att alla får leka av sig. Kändes så skönt att komma iväg på det för wilma är så grinig och hon har bara velat gosa eller bli buren hela morgonen. Så skulle bli perfekt att verkligen aktivera henna idag. Vi gör oss alla i ordning och dom var så vardagsfinklädda och Alicia med sina fina flätor. Kände att det skulle bli en bra dag! Tar oss ut till bilen och precis när jag ska låsa upp så kräker Alicia. Bara till att vända in igen och hon blev så besviken för jag hade ju berättat vart vi skulle. Jag är i alla fall glad för att vi inte hann hoppa in i bilen! Så nu isolerar vi oss igen och hoppas att det inte blir mer och att vi andra klarar oss! 
 

F R E D A G

 
jag är så glad att helgen är här! Det innebär att vi får tid tillsammans hela familjen! Inte mycket inbokat denna helgen men nu är barnen friska så vi kan hitta på saker i alla fall. Komma ut och träffa folk. Idag gav vi oss faktiskt ut och åkte till öppna förskolan. Det var inte igår kan jag säga. Nog för att det tog emot lite och jag är såklart rädd för att dom ska få någon sjukdom men jag kände att det positiva överväger det negativa denna gång så vi åkte. Alicia lämnade lite fredagschoklad till sköterskorna som var tagit hennes prover varje vecka nu senaste året och till sin bvc sköterska. Kändes konstigt att säga hejdå och att det förhoppningsvis dröjer innan vi är där igen, och då i andra ärenden än vad det varit nu! Sen fick barnen leka med vad dom ville. Blev pyssel, rutschkana, balansgång,fika, sång och dans. Mycket uppskattat hos barnen och mig såklart. Tjejerna var helt slut när vi åkte därifrån så även Alicia vilade middag idag. 
 
Wilma är inne i en lite mindre rolig fas just nu. Hon är otroligt klängig och gnällig mot mig. Ska hela tiden bäras på och vill mest bara sitta och mysa i soffan. Det är ju väldigt mysigt dock men i lagom mängd. Så fort jag ska gå och göra något här hemma så klänger hon på benen på mig. Får hon inte som hon vill så slänger hon sig på marken och surar eller blir ledsen. Minsta lilla blir hon ledsen för som jag säger till om. Det går ju över fort men det är otroligt krävande just nu. Är en sådan avlastning så fort någon kommer för då har hon inte riktigt fokus på mig. Tror att det är mycket för att hon varit sjuk också och inte kommit ut som hon brukar! 
Så nu ska dom aktiveras och tröttas ut i helgen. Får se om man själv kan samla lite energi. 
 
Jag kom iväg på träningen idag i alla fall. När ja kom ner så var passet inställt som jag skulle på. Men dom fixad fram en ledare och körde ett tabata pass lite spontant. Bra pass och lagom nu efter en vecka med en liteb förkylning. Kämpar fortfarande för att komma igång med kosten och träningen som innan. Det gick ju faktiskt väldigt bra då men jag har svårt att hitta motivationen. Nu har jag kört på bra sista veckan igen men jag ligger just nu nästan 3 kg + på vad jag vägde innan julen. Ska tillbaka för att sedan fortsätta ner därifrån, jag vill ju så gärna gå ner i vikt och känns mig nöjd i min kropp! Förstår inte varför det ska vara så otroligt svårt att hitta motivationen igen. Men jag ska kötta på och ni får se till så jag sköter mig! 
 
 
 
 
 
 

vilken dag!

Efter att jag skrivit inlägget igår så var jag helt färdig. La mig i sängen och kände hur tårarna börja komma. Antagligen för att jag är så himla trött... precis så började Alicia hosta mycket och blev ledsen. Robin hämtade henne och hon fick komma till oss. Dock fortsatte hon hosta tills hon kräkte. Så tagen var hon och jag tyckte så synd om henne! Wilma vaknade så hon och Robin sov på soffan tillsammans inatt så kunde jag och Alicia sova i sängen. I morse var hon ganska pigg och målade och lekte lite med lera. Kände att det skulle bli en mycket bättre dag idag! Sen hittade jag Alicia sittandes i soffan och bara tittade ut och såg jättetrött ut. Tempade henne och visst var febern tillbaka, 39.8. Där fick jag nog! Ringde vårdcentralen och fick en tid kl 15. Orkar inte gå och oroa mig utan att någon lyssnat på henne. Vill bara få utesluta lunginflammation och annat. Det var tack och lov bara virusinfektion men jag skulle ha koll så hon inte blev sämre. Hon fick hostmedicin så den har jag gett nu till natten så hoppas hon (och vi) får sova nu. 


Precis när jag ringt vårdcentralen så kom pappa och hälsade på. Jag passade på att gå med Mogge då jag inte hunnit komma ut med honom än. Två meter utanför dörren sätter han sig ner och bara tittar på mig. Han har under en veckas tid hostat och nyst och haft massa konstiga saker för sig. Jag lyckades få han att följa med några meter men han la sig igen. Så började det rinna något ur näsan på han och han var allmänt konstig. Jag släppte honom på en äng här vid oss där han brukar springa som en tok men nu satte han sig bara igen. Så där fick jag också ta ett beslut.  Ha is i magen och vänta lite till och riskera att behöva åka in över helgen eller passa på direkt. Ringde veterinären och de ville att jag skulle komma direkt. Som tur va kunde pappa ha tjejerna så jag kunde åka. In på isolering och ta prover och röntgen. Han var så duktig så:) dom hittade inget på lungröntgen så det var skönt. Trodde det kunde vara början på kennelhosta så han fick antibiotika så ska vi börja med det och hoppas han piggar på sig.
När jag kom hem efter läkarbesöken var jag helt färdig. Ville bara lägga mig i soffan och vila. Men jag drog i väg och tränade istället! Så stolt att jag kom iväg efter en sådan dag. Har ätit som jag tänkt mig också så ikväll unnade jag mig en glass! Jag är helt slutkörd efter denna veckan. Vet inte vad det är som har tagit så hårt på mig men något är det. Tur det är helg så Robin är hemma. Nu hoppas jag bara att vi kan samla massa energi så jag klarar nästa vecka också. 
När vi la wilma så tyckte både jag och Robin att hon kändes lite varm och hon har hostat lite nu ikväll. Risken är väldigt stor att det är wilmas tur att åka på detta nu. Ja det är ju sådana tider nu så bara att vänja sig!

Nästa inlägg hoppas jag att jag kan vara lite positivare i så ni slipper mitt gnäll! Sov gott!






tid

Vi fick ju äntligen veta att Alicia är färdigbehandlad. Ni är så många som har hejat på henne och stöttat oss i denna resa! Vet inte hur jag ska kunna tacka er alla. Både nära och folk som inte alls är så nära har hört av sig och det värmer verkligen. Nu ska vi försöka smälta detta och låta känslorna sjunka in. Jag trodde att jag skulle känna en helt enorm glädje den dag jag fick detta beskedet. Den glädjen kände jag när vi var nere i Lund för sista behandlingen. Då var jag så glad och lättad. Tyvärr infinner inte sig den känslan riktigt än. Det är den jäkla oron som tar över igen. Den tar över allt ibland. Det tar tid att tränga undan den och när jag väl lyckats göra det så kommer oro för något annat. Nu kan jag inte släppa att tumören i höften inte har förändrats på dessa senaste fem månaderna. Varför?? Trots behandling så ändrades den inte. Hur ska den kunna läka nu utan behandling... dom säger att nu har den fått en kick och att kroppen kommer självläka nu. Men samtidigt så svarar dom aldrig på frågor jag har som inte är positiva. Då får man enbart som svar att det tar vi då i så fall. Och ja jag förstår dom men det är frustrerande. Vet inte hur jag ska kunna kontrollera känslorna nu till nästa röntgen. Ha varit väldigt lugn och räknat med att så länge hon är under behandling så minskar den i alla fall lite. 
Nu är det så nya känslor så jag ska låta det ta tid och låta allt falla på plats så tänker jag säkert mer logiskt sen!

röntgensvar!

Så fick jag tag på läkaren och fick röntgensvaret. Förändringen i skallbenet hade läkt bra och var nästan helt borta. Skönt! Förändringen som Alicia har i höften var dock oförändrad sedan september. Vi hade ju såklart räknat med att den skulle ha läkt lite mer dessa fem månader men nu får vi hoppas att den självläker till nästa röntgen! Läkarna skulle ha en tumörkonferans där dom skulle ta upp hur vi gör med uppföljningen nu. Tanken var att vi ska göra en vanlig slätröntgen var tredje månad tills allt är borta men nu fick de fundera om det behöver ändras på något sätt. 

I alla fall så sätter vi ut all behandling och Alicia är nu färdigbehandlad!! Så skönt! 
Detta firar vi med 39 graders feber och rejäl hosta. 

uppdatering

Läkaren ringde aldrig idag så har inte fått.några svar än. Ska ringa upp i morgon och kolla, går ju på helspänn hela tiden. Är ett väldigt avgörande samtal vi väntar på.. 
Alicia blev bättre under dagen. Fortfarande inte frisk men febern har hållit sig runt 38 och hon har haft energi till att pyssla och leka lite. Kom ut en liten sväng också men inte så länge. Hostan är jobbig och nu ligger jag bredvid henne i vår säng och hör hur hon rosslar. Hoppas hon är bättre i morgon:) jag är helt slut så nu ska jag också försöka sova lite!

feber och hosta

Ja det blev värre under natten. Kände att hon var jättevarm och hon vaknade jätteofta och hostade rejält. Fick dricka vatten några gånger men hon hade så ont i halsen. Hörde hur det rosslade och hur ansträngd andningen var. Det var så jobbigt att ligga och höra detta och jag sov väldigt dåligt. Hade det varit för några dagar sedan så hade vi fått åka in direkt. Nu ska jag samla mig och ha is i magen. Grejen är inte att jag är orolig för att hon är sjuk, det är barn titt som tätt. Jag blir orolig för att det var bara några timmar efter vi fått höra att vi inte behöver åka in om hon får feber. Hur vet man var gränsen går? Hon är ju fortfarande nedsatt i sitt immunförsvar och känsligare. Oroar mig för lunginflammation och sådant, att värdena är sämre utan att jag har koll på det. Jag måste släppa på min kontroll, men hur gör man det när man har haft sådan bra hjälp under ett års tid. Minsta lilla har vi bara kunnat åka in, få eget rum direkt, träffat läkaren snabbt och få svar och komma hem igen. Då kan jag slappna av för jag vet att hon blinvit undersökt och att värdena var okej. Nu har jag ingen aning. Och jag vet inte ens om hon borde bli kollad när hon är så rosslig. 
Nu på morgonen har hon feber men inte så varm som i natt. Hon är ändå lite pigg och fått i sig frukost så nu känns det okej. Men i natt va det jobbigt! Hur ställer man om sig direkt på att man ska klara sig själv och att det är okej att hon är sjuk när det varit så noga att hon inte ska vara sjuk och när hon varit det har vi fått hjälp direkt. 
Men absolut det är skönt att kunna ha en dag hemma och slippa åka in, tror bara jag kan njuta av det lite mer om några veckor när hon återhämtat sig lite mer. Är för tidigt och svårt att ställa om sig på bara några timmar!
Jag hoppas läkaren ringer på förmiddagen så kan jag bli lite lugnare!:)

röntgen och slutprover!

Denna lilla tjej har varit så otroligt duktig idag! Jag blir så stolt! Låg helt still på röntgen och var inte ledsen, gjorde som dom sa och det gick lätt och smidigt. Om ni minns det så hade hon wn riktig panikattack senaste röntgen och jag var helt färdig och tagen efteråt så det var så skönt att hon inte tyckte det va lika jobbigt denna gången. Efter att ha väntat kvar där i 1.5 timme för att bilderna skulle bli godkända så traskade vi upp till avdelning 64 (onkologen). Vad dax för prover och de testade även njurfunktion så inte njurarna tagit för mycket stryk under året med cellgifter. Hon hoppade upp och skulle ligga själv. Låg still igen och var jätteduktig. Väldigt koncentrerad på vad sköterskan gjorde dock. 
De sprutade in kontrast och så skulle vi ta ett nytt prov efter tre timmar och sedan efter en timme igen. Så det blev en lång dag idag. Vi pratade med läkaren och sedan åkte vi till Nova och åt lite lunch och tittade lite. Frågade henne om vi skulle köpa lite nya kläder eller något åt henne. "Nej tack" fick jag som svar haha. Sedan var det bara att åka tillbaka igen för att ta ett nytt prov. Därefter pysslade Alicia lite på avdelningen. Dom hade massor av saker framme och hon fick måla nyckelringar och göra ett armband. Tårta var där också och den åt hon glatt av! 
Sen var det dax för sista sticket och därefter fick vi åka hem! Vi har inte fått svar på röntgen eller njurproverna än. Hennes blodvärde var bra i alla fall. Förra veckan hade hennes vita varit låga så det var skönt att de hade stigit igen. 

När vi var på röntgen så märkte vi att hon började bli lite hes men det var inte så farligt. När vi sen väl var hemma så slog det till mer och nu är hon rätt avstängd i andningen, hes och har jobbig hosta. Så typiskt. Kunde vi inte fått en enda dag ens att njuta. Men vi måste inte kasta oss in i bilen och åka in i alla fall. Nu har vi bäddat ner henne i vår säng så jag har koll inatt och i morgon ringer förhoppningsvis läkaren med röntgensvaret så då kan jag passa på att fråga om vi får vara kvar hemma. Tror ju faktiskt det men eftersom vita var lite låga förra veckan kanske de vill ha ett blodprov till. Vi får se helt enkelt. 
Hon var ganska nöjd över sin lunch kan jag säga;)









fredag!

För ett par dagar sedan så sa Alicia att hon hade ont i ryggen. Reagerade såklart men försökte finna en förklaring till det. Hon hade inte slagit sig och såg inget märke men tänkte att det var nog bara tillfälligt. I morse när hon åt frukost så klagade hon igen på smärta i ryggen och har gjort några gånger nu på morgonen. Jag ser fortfarande inget märke och nu är det svårt att inte vara orolig. Har klämt och känt igenom henne men känner inget konstigt tack och lov. Men jag vet inte.. logiskt så borde det inte vara något. Cellgifterna verkar ju än och det ska inte komma på några andra ställen då. Hon kanske bara har fått för sig att hon har ont? Åh jag blir knäpp! Ska jag ringa Lund, vi ska ju ner på röntgen på måndag och då hade dom lika bra kunnat röntga ryggen också bara för att vara på säkra sidan. Men jag känner mig faktiskt som en riktigt nojig mamma om jag ringer och be dom röntga ryggen för att hon sagt att hon haft ont några gånger. Ska ha lite is i magen under dagen och se hur vi gör. Hon är ju pigg och rör sig som vanligt i alla fall. 

I går skulle vi ha varit nere i Lund för behandling om vi hade fortsatt. Va så skönt att kunna vara hemma och ha en bra dag istället!! 
Idag ska mina föräldrar passa barnen lite så ska jag med mina syskon till Ikea/Väla en sväng. Lyx att kunna gå i lugn och ro;) 
lilla mogge får också vara med på bild ibland♡

ett vanligt liv

På måndag har vi fått tid till röntgen. Har inte reflekterat så mycket över det men nu kommer känslorna och tankarna ikapp lite. Jag antar och hoppas så mycket att det ska läka som man förväntar sig... men tänk om det inte är så! Det är ju ingen självklarhet. Och även om allt ser bra ut så gör det mig nervös. I nästa vecka kan vi få samtalet där någon säger att det ser bra ut och behandlingen sätts ut. Det bästa man kan få höra verkligen, men sen då? Sen ska hon följas upp var tredje månad med röntgen men annars ingenting. Annars kan vi leva på som vanligt igen och behöver inte oroa oss för de saker som vi gör nu. Men vårt liv kommer aldrig bli som vanligt igen! Vi har gått igenom detta nu och det har satt sina spår i oss alla på olika sätt. Jag måste lära mig att leva med ständig oro.. jag är ständigt orolig nu och jag kan bara tänka mig hur det kommer vara sen när hon inte får behandling och det inte finns något som hämmar cellerna att dela sig fel! Det kan ju dyka upp varsomhelst, närsomhelst. Eller aldrig. Jag vet.. jag ska leva i nuet, ta varje dag som den kommer, njuta medan barnen mår bra, inte tänka framåt. Jag försöker verkligen men jag är ingen robot som kan styra sina känslor och tankar. Jag är JÄTTEOROLIG och kommer för alltid att vara det! Jag kommer aldrig mer vara en person som tänker "det händer inte mig".. för jag har nu upplevt att det gör det. Alicia var en av tio ca som drabbades det året av denna ovanliga sjukdom! Så allt kan hända. 
Jag tror inte att jag visar min oro och ångest utåt så mycket men den finns här. Minsta lilla som Alicia gör annorlunda reagerar jag på. Har hon ont någonstan utan att ha slagit sig så får jag en klump i magen direkt och får lite panik. 
Jag känner mig konstant slutkörd och har ingen energi egentligen. Tror oron äter upp mig lite men jag hoppas att dett blir bättre när vi kan börja "leva som vanligt" igen och inte isolera oss. Nu väljer jag noga vad vi vågar göra och vilka dagar och tillfällen. Nu vill jag bara att Alicia ska hålla sig frisk till måndag så vi kan åka ner till Lund men sen kommer jag inte tänka på smittorisken längre. Blir hon sjuk så får vi ta det då men jag måste börja komma ut på aktiviteter med barnen. Öppna förskolan har jag inte vågat sätta min fot på under lång tid men nästa vecka tänkte jag ge mig ut med Wilma. 

Tänkte faktiskt skriva "sorry för negativt inlägg" men nä jag tänker inte be om ursäkt för det. Det är så det är och jag antar att du som läser vill höra sanningen och inte bara att allt är så bra nu när det närmar sig slutet av denna resan. Men måste säga tack till er som läser! Det betyder mycket att ni följer oss och finns här!
lilla loppan på dansen i söndags♡

sista?

Förhoppningsvis var vi för sista gången och tog stick i fingret idag för att kolla hennes värden. Även om det faktiskt för det mesta går väldigt bra så ska det bli skönt att varje vecka behöva stressa ner innan eller efter förskolan. 

Tidigt i morse knackade det på dörren. Så står mamma där:) hade fått komma hem från jobb då där var gott om personal så hon åkte till oss. Var gullig och tog mogge på en promenad, följde med oss och tog proverna, handlade och så var vi på drakens lekland. Perfekt aktivitet en regnig och grå måndag morgon. Hon kom verkligen och räddade min dag! Mycket bus blev det på leklandet och wilma blev en fläskläpp rikare. 
Gjorde fina fynd på ÖoB:)

Sen kom Johan och sedan även denise och jag lyckades faktiskt få vila i soffan en stund. Sen kom mamma igen och vi åt lite mat och kollade lite Johan glans. En månad som var helt oplanerad men som blev så bra! Tack min fina familj♡ underbart att få samla lite energi!

en bra lördag!

Robin hade inbokat en röglematch med firman idag med lite skoj innan matchen. Så jag kände också för att göra något skoj. Så jag och Alicia åkte ner till stan och åt lunch med Johan och sedan kollade vi på bio. Riktig mysdag! Var första gången Alicia var på bio så visste inte riktigt om hon skulle ha ro i kroppen att sitta still men jo då. Vi såg Alvin och gänget och det var kanske egentligen för lite äldre barn. Hon fastnade nog inte så mycket för filmen egentligen men med lite popcorn och en klubba så satt hon still i alla fall. Något jag absolut kommer göra fler gånger. Så kul att få lite egentid med henne också. Kände att wilma var lite liten än så hon fick tillbringa några timmar hos mamma och pappa vilket hon nog inte hade något emot. 

Suddiga och dåliga bilder men hon är inte så lätt att fota den lilla damen. 
I morgon ska vi på dans.Robin ska följa med för första gången;)är så kul att se henne dansa omkring och ha skoj!  
Verkar förrsten som att hon klarat sig undan vattkopporna. Nu har vi fått tid för röntgen den 15/2. Så snart kan vi förhoppningsvis andas ut lite och inte oroa oss för feber och vattkoppor! Nu sover tjejerna och vi ska slå oss ner och se lite serier:)

trött

Både igår och idag har jag varit enormt trött. Fastnar i soffan så fort jag får tillfälle och det är svårt att komma upp. I morse vaknade jag med förkylning och det bättrar väll bara på tröttheten! Så nu när Alicia varit på förskola och wilma sover så har jag bara chillat och tittat serier. Vädret hjälper inte heller till men vi får ha ett par trötta och lugna dagar helt enkelt och hoppas på att lite energi hittar hit till oss snart! 

RSS 2.0