morsdag!

Skrev precis ett inlägg jag var nöjd med och många känslor kom fram!såklart försvann allt..  Nu blev jag mest irriterad men vill ändå skriva lite! :)
Jag fick en jättebra morsdag och jag har fått en symaskin av mina älskade barn (Robin). Malin skickade blombud och jag blev verkligen rörd! Mina älskade syskon kom med blommor och triss! Pappa bjöd på brunch på golfklubben och jag fick två baktidningar av benson! 
Tusen tack till er alla som även tänkte på mig idag! Morsdag är ingen speciellt stor dag för mig då vi aldrig firat den riktigt men ni gjorde detta till en jättebra dag med mycket kärlek..ven mycket mat och gott så vi hoppade kvällsmaten för det fick inte plats mer. 

Sen har mina tankar gått till er nära/bekanta som försöker få barn. En sådan här dag kan inte vara lätt för er och jag hoppas att även ni blir firade nästa morsdag! Jag kan inte förstå vad det är ni går igenom men jag kan tänka mig att det måste vara jobbigt! Jag ser er kämpa och följer er i er kamp, varje familj på olika sätt. Kan faktiskt få dåligt samvete över att vi fick barn så snabbt när jag vet hur många har det. Dock kan man ju inte styra över detta...är otroligt tacksam  för vad vi har. Nu vågar jag knappt skriva mer om detta ämne då det är så laddat och jag kan tänka mig att man kanske läser det på ett annat sätt när man är den som kämpar! Skickar en stor kram till er♡

lyx

Ikväll lyxar vi till det med lite ost, kex och vitt vin. Inte ätit detta på väldigt länge och det är väldigt sällan vi dricker vin tillsammans men så mysigt det är. Att få känna lite lyx bara vi två. Att sen wilma vaknade efter en liten stund och ville vara med och äta rån är ju en annan sak:) Robin försöker nu få henne att somna om och jag börjar känna hur ögonen blir tröttare och tröttare! 

fotografering

Nu har vi varit hos fotografen och nu väntar jag spänt på att få se bilderna! Det betydde så mycket för mig att vinna denna fotografering.. hade inte unnat hos detta annars men jag kommer ju alltid minnas denna tidpunkten i vårt liv och då är det så kul att ha lite fina bilder. Nu har vi inte fått se dom än men jag anar att det kommer bli svårt att välja ut vilka man vill ha sen. Och för vår lilla plånbok så kommer det svida att beställa bilder men det får det vara värt. 

Tjejerna sover och jag funderar på att göra detsamma. Inget kul på tvn och jag orkar inte starta något annat att se på. Alicia har blivit riktigt kvällspigg nu och det är ganska jobbigt faktiskt. Speciellt när wilma är så himla morgonpigg. Man får aldrig en stund att slappna av. Hoppas hon snart kan somna tidigare på kvällen. Kanske skulle korta ner sov tiden på dagen men hon behöver nog den ändå. Hon är helt slut annars och det blir bara gnäll hela eftermiddagen och kvällen. Får se hur vi gör!:)

Ni lyfter upp mig ♡

Det är ju inte länge man kan bryta ihop.. alla ni är väldens bästa på att peppa och stötta. Så många fina sms, samtal, kommentarer och liknande jag fått! Det värmer ska ni veta och jag älskar er! Var skönt att få bryta ihop och bara låta tårarna rinna. Var ute och gick och bara grät.. aldrig hänt innan ! (Yes det var där ingen kunde se mig!) 😊 
känner mig starkare igen och man laddar verkligen om batterierna. Men är säker på att det inte är sista gången känslorna kommer ikapp mig..! 
I morgon ska alicia få komma till förskolan äntligen och jag tänkte ta en tur på stan till wilma. Så kommer jag ut lite men är ändå tillräckligt nära för att kunna hämta alicia om det är något. 

Stod och tvättade bort sminket  (för en gångs skull) innan när jag hör tydliga fotsteg på övervåningen. Var säker på att det var Robin som va uppe och la wilma i sin säng.. men han hade varit där nere hela tiden. Varken mogge eller katten va uppe. Alicia går inte i sömnen och vi kollade till henne och hon låg lugnt och sov. Nu vill jag gärna tro att det var min mormor eller morfar som var uppe och kollade till alicia och jag hoppas det var så! Inte hört sådant innan men jag tror ju lite på sådant.. :) 

ilska...

Allt har gått bra idag. Alicia va jätteduktig och det gick snabbt och smidigt... charmar personalen och visar sin allra bästa sida. Vaknade och var pigg och fick en glass! Kom hem snabbt igen. 
Ändå sitter jag här med en fruktansvärd ilska i hela kroppen. Jag vill slå sönder något, jag vill skrika och svära! Det är väll detta som kallas att bryta ihop kanske. En liten sak fick bägaren att rinna över. Måste hålla mig undan från Robin så jag inte säger något jag inte menar egentligen för han får just nu ta all skit. Vi bråkar aldrig men idag är det nära. 
Jag är så sur på att alla andras liv fortsätter som vanligt. Jag sitter fast här hemma och vågar inte hitta på saker på dagarna. Gör jag det så är det planering som gäller och att försöka göra det när det passar bäst i behandlingen och hur mycket folk det är på stället vi ska till. Det går aldrig att vara spontan och bara åka känns det som. Jag har inte trott att det påverkar mig så mycket mer just idag är jag så less på att ha det så! Att vara låst hemma och seriöst så är de roligaste familjeutflykten vi gör till sjukhuset. Nästan enda gången vi kommer iväg alla utan att tänka på smitta och risker är då. Och hur jävla kul är det att åka till lund för att se sitt barn få insprutningjdjd (är något fel på Mob så kan inte radera ordet) insprutat cellgifter.. är det verkligen en så mysig utflykt.. 
just idag är jag bitter.. jag kan va glad om jag lyckas få städa lite eller något.. måste snart ta på mig mitt dagliga leende och låtsats att allt är bra igen.  Men det är det ta mig fan inte!!!Ursäkta mitt språk men det går som sagt inte att radera orden som kommer ut när jag skriver! (Kanske ett tecken att det behöver få komma ut ibland?)

Så hur gör jag nu då? Hur ska jag kunna gå in och va glad mot barnen och orka resten av dagen? Får bita ihop, tror jag är van vid det nu föritden.. 

godnatt

Jag går och lägger mig med en klump i magen inför morgondagen... vet att det kommer gå bra och att det bara är en lätt saknar ska göra. Men det är ändå jobbigt och det ska bli så skönt när det är över! 
Godnatt!

Just det

Jag har glömt att berätta att på torsdag ska vi iväg på familjefotografering. Jag var med och tävlade om en gratis fotografering hos Mats landerberg och i söndags ringde han upp mig och berättade att vi vunnit. Så redan på torsdag är det dax. Jag måste börja välja ut outfits till oss alla. Tjejerna är problemet att välja ut något av allt fint de har. Hur ska man kunna välja ens.. men vars en vanlig vit klänning vill jag nog att de ska ha. Sen hade det varit fint om vi också kan ha något vitt fint på oss.. så jag får nog ta och leta och eventuellt köpa något nytt. 
Jag ser väldigt mycket framemot detta. Tycker han tar så fina bilder och vi har ju ingen bra bild på hela familjen. 

Idag ska jag iväg på mammaträning på friskis och sen har jag inget mer planerat. I morgon ska alicia sövas för att rensa öronen. Ännu en sövning och det tar emot även om det är för en enkel sak och en lätt narkos.. känslan när hon somnar och man måste lämna henne i händerna hos någon okänd är ändå jobbig.. jag önskar att vi slapp göra detta men det ska bli skönt när det äntligen är gjort!!

måndag

Båda tjejerna sover och jag njuter va en lugn stund för mig själv. Får se hur länge det dröjer tills det är full fart igen:) 
Vi har haft en lugn och skön helg. Inte hittat på så mycket utan mest varit hemma och fixat och umgåtts. Fick sytt en liten halsduk till alicia i alla fall :) symaskinen har börjat att hoppa och jag kan absolut inget om maskiner så jag vet inte vad jag ska göra åt det. Men undertråden trasslar ihop sig hela tiden så det tog lite tid innan den blev klar. Jag får nog ta och köpa mig en egen maskin men det är ju inte så billigt. 
tycker ju det är roligt att sy och jag önskar att jag hade mer tid till att göra det för att kunna lära mig lite. Men som sagt en maskin kan va bra att börja med. Just nu lånar jag farmors gamla Huskvarna och den är ju bra men har väldigt många år på nacken och jag förstår inte den riktigt. 

bilderna är från i fredags morse när vi låg kvar i sängen en stund:) alicia brukar oftast skutta ner så fort hon vaknar för att leka på sitt rum så det var mysigt att även hon låg kvar lite.

mello

Gör som så många andra och kollar slutresultatet av mello nu. Ögonen trillar och jag kämpar så för att hålla mig vaken. Tror det blir Ryssland som tar hem det i år. 

Har idag varit på väla en sväng med syrran. Insåg att jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att handla kläder till mig själv. Har absolut inget intresse av det och hittar aldrig något fint. Det är så tråkigt för jag skulle verkligen behöva förnya min tråkiga garderob men näää så tråkigt! Kläder till tjejerna kan jag dock handla hur mycket som helst! Där måste jag stoppa mig själv. Så jag kom därifrån tomhänt än en gång. 

Alicia har mått bra dessa dagarna efter behandlingen. Inte särskilt trött tycker jag och det är så skönt. 
Wilma hon traskar på här hemma med sin gåvagn. Lärt sig klättra i trappor. Flyttar sig ganska snabbt längst med möbler. Lilla tös vad snabbt det går!!
Nu vaknade Robin till så nu har jag lite sällskap igen!:)

fredag

Förlåt för dålig uppdatering här. Sen vi kom hem från Stockholm har vi försökt att ha lite lugnare dagar. Kände att tempot varit ganska högt för alicia sista tiden så ville låta henne varva ner och bara vara hemma lite. I onsdags var det dax för behandling nr 10 och allt gick bra. Blir förvånad varje gång över hur duktig hon är fast att hon är så liten. Nästa gång är det dax för röntgen igen och jag börjar bli nervös. Jag är ganska säker på att det ser bra ut både i höften och skallbenet men man vet ju aldrig och om det inte ser bra ut så kommer jag nog bli knäckt! 
Sitter i soffan och gosar med tjejerna. Wilma va trött och har nu somnat om. Vi ska iväg till Lina och Rut för att äta lite frallor så jag får sätta fart nu;) 
Sen kommer mamma och pappa hem idag. Har varit i Turkiet i en vecka. Alicia tjatar om att hon ska få träffa som idag!:) 

Stockholm

Vi kom iväg till Stockholm tillslut och har haft fantastiska dagar där. Vi har gått på junibacken, skansen, gröna lund, åkt alla transportmedel man kan typ... Varit intensivt men väldigt kul. Alicia har haft jättekul och det var det viktigaste. Fått tillbringa tid tillsammans med malin och Linus och det har varit så mysigt att bara få vara tillsammans. När vi kom hem så frågade jag alicia vad som varit roligast.. Hon funderade en liten stund och sen svarar hon Malin!:) 
Fick även träffat mina kusiner över en lunch, mycket trevligt! Blev dock inte mycket till shopping men kanske var lika bra det.drt enda jag köpte var lite tyg haha! 

Nu är vi hemma igen och ska bara ha en lugn dag. 
För 9 år sedan var jag och Robin i Stockholm och tog bilden till vänster. Nu stod vi där 9 år senare på samma bro!♡ tänk så mycket vi gått igenom tillsammans sedan dess. Vad jag älskar dig hjärtat!

alltid något..

Idag var tanken att vi skulle åka upp till Stockholm. Träffa min bästa kompis, kusiner och göra massa kul med barnen. I natt vaknade wilma med hög feber. Så här står vi nu med ett svårt val igen.. Alicia hade ju feber för några dagar sen och jag misstänker att det är samma som wilma nu har fått. Men jag kan ju inte vara säker och jag vill absolut inte att hon ska bli smittad av något annat nu innan nästa behandling.  Så här sitter jag hos mamma med wilma för att undvika att alicia smittas. Dock har alicia en förkylning själv. 
Är det samma som alicia hade så går nog febern ner snart igen och övergår till förkylning. Så frågan är om man ska chansa på att åka upp och att vi ändå kan göra alla saker. Junibacken hade vi tänkt gå på och jag vill så gärna se alicias glädje när vi är där.. kan bara tänka mig hur kul hon hade tyckt det var! Men om wilma inte mår bra på flera dagar och vi inte kommer ut på något så är det inte så skoj. 

Varför finns det inget facit med olika scenario för vad som kan hända och svar på hur man ska agera efter det?! 
Igår stod vi och valde hur vi skulle göra med dagis. de ringde och sa att ett barn på en annan avdelning hade haft vattenkoppor. Vet inte än om det går på dagiset så vi valde att hålla alicia hemma tills vi vet. Det kan vara farligt om man får vattenkoppor när man går på cytostatika så där ville vi inte chansa.  

Nu sover wilma och jag ska se hur hon verkar må när hon vaknar så får vi ta ett beslut efter det! Som vanligt så skriver jag, håll era tummar!!

på helspänn

Vi slapp åka in igår och inatt. Istället vaknade Alicia med en rejäl förkylning. Hes, kraftig hosta och snorig. Så det är väll därifrån febern kommer. Tempen har varit på 37.6 så ingen feber idag i alla fall! Är bara hemma och tar det lugnt idag. Snabb uppdatering men nu vet ni läget här hemma;)

igen..

Så sitter vi här igen. En febrig tös ligger och sover i min famn. Tempen växlar mellan  38 och 38.4 och vid 38.5 ska vi åka in. Varit på helspänn några timmar men den har inte stigit mer i alla fall så vi valde att avvakta och låta barnen få sova. Hoppas nu verkligen inte att hon vaknar om några timmar med ännu högre feber och att vi även denna natt måste åka in...

Tidigare idag var jag på möhippa för min kusin! Så skoj! Hade varit roligt att vara med hela dagen men fick åka hemåt igen. Hoppas ni hade skoj i alla fall!♡ 

Första hela dagen

Allt hade gått jättebra på förskolan! Fick inget samtal så halv två hämtade jag hem henne igen. Då sov hon gott så lyfte över henne till vår vagn och sen somnade hon om där efter ett tag. Totalt sov hon i tre timmar men det kunde hon nog behöva. Försökte väcka några gånger men hon var helt färdig men tillslut gick det. 
Hade ätit två portioner mat!! Inte likt henne men så bra!!:) 
Nu sitter vi och äter äpple och väntar på att Robin ska komma hem!;)

håll tummarna

Jag lämnade alicia på dagis vid nio i morse. Hon vaknade redan fem så hon var trött men vi bestämde oss för att göra ett försök. Åkte och handlade och sen har jag mest väntat på att de ska ringa. Kl är nu tjugo i 12 och de har inte ringt än vilket ju innebär att det går bra! Wilma har sovit i min famn i över en timme nu. Så skönt för vi får sällan de tillfällena tillsammans. Skulle städat egentligen men det får jag ta i eftermiddag. Kanske att Alicia orkar äta lunch där också..;) så nu hoppas vi att hon håller sig frisk och inte blir dålig till nästa behandling!

Igår var jag iväg på spinning.. kändes så skönt (förutom i slutet då ja gull på o dö) att äntligen va igång. Varit många förkylningar som avlöst varandra men det hoppas vi slippa nu så jag kan träna igen. Ska vara mer nyttig och röra mig mer nu i förhoppning om att få mer energi. Är så trött alltid och nu måste jag ta tag i detta! Sen behöver jag verkligen gå ner i vikt och bli starkare i kroppen också. Men det känns inte lika viktigt som att orka med dagarna!
Kom hem till denna glada tjej efter träningen!:)

sömnbrist

Det där med sömnen är så viktigt. Idag vaknade wilma innan kl 6 och jag var så trött. Men gick upp och en stund senare kom alicia och robin upp. Tycker det varit lite gnälligt från alicias håll idag och jag har verkligen inte orkat.. höll på att bryta ihop. Och jag är säker på att det har att göra med att jag är så trött... alltid!det hade varit skönt att få känna sig pigg och orka med en hel dag utan problem någon gång. Men så är det väll med två små:) 

Robin snappade i alla fall upp att ja inte va på humör så nu är han på lekplatsen med barnen. Hinner inte riktigt sova innan det är dax för att barnen ska äta. Sen ska vi ut till Robins mamma och träffa alla syskon och kusiner. Så jag tar en promenad ut med barnen och hoppas på att jag piggnar till!:) 

upp och ner

Nu går Alicia på kortison i fem dagar efter cytostatikan. Från början har läkarna sagt att en vanlig biverkning är humörsvängningar. När hon gick på kortison i 6 veckor varje dag så märkte jag lite svängningar men inte så farligt. Hon var väldigt känslig och även fortsatt att vara det. Men denna behandlingen så har vi märkt en stor skillnad. I gårkväll var hon speedad samtidigt som hon var väldigt trött. Var jätteglad och asgarvade för att nästa sekund gråta. Det bara svängde direkt och för ingenting. Så har jag aldrig sett henne och det kändes helt sjukt. Måste vara jobbigt för henne själv! 
Idag har det varit lite bättre men hon har varit ganska trött och klängig. Orkat leka 5-15 min sen frågar hon efter nappen och vill upp till mig. Så har varit en lugn dag med lugnt tempo. Lite städ, lekplatsen, benson kom och var med oss och ikväll var Denise här. 
Nu är antibiotikan slut i alla fall och nu ska hon ha kortison i två dagar till sen hoppas jag det blir lugnt och medicin och feberfritt till nästa behandling. Hoppas hon kan vara mer på förskolan nästa vecka så hon kommer in i det mer. Vi får ta varje dag som den kommer. 
Jag har precis nattat alicia. Hon somnar så bra i sin nya säng själv. Sitter bredvid och sjunger och klappar på henne lite. Läser en bok och sen sover hon gott :) 

Wilma har sin tredje tand på g nu. Varit lite gnällig idag och det är jag ju inte van vid när det gäller henne. Hoppas den spricker igenom helt nu!:) 
Godnatt!
RSS 2.0