glädje

För fyra månader sedan hade alicia väldigt ont. Hon gick knappt och jag sa att den dagen jag får se henne springa igen så kommer jag gråta av glädje. Då visste jag inte att det var en tumör som gjorde att hon inte sprang men jag visste att något var fel. 
Alicia började springa snabbare än vad jag trodde och nu springer hon och leker helt obehindrat. Många gånger gråter jag av glädje när jag ser henne full med energi och bus. En gång varje dag tåras ögonen för att jag är så glad när jag ser henne. För många är det en självklarhet att en tvååring busar och leker mycket. För mig är det inte det. För mig betyder det så mycket och jag är så tacksam. Jag ser små framsteg varje dag i min lilla kämpe. Hon har så mycket energi och jag glömmer ofta bort vad hon faktiskt går igenom. 
Vi var borta på lekplatsen innan idag. Hon gungade men mest sprang hon omkring. Bara sprang och sprang. Plaskade i vattenpölar och lekte tittut. Jag hade nog ett stort leende på läpparna hela tiden. Kommer aldrig glömma en dag när vi var där och hon bara satt bredvid mig. Orkade ingenting och jag började gråta. 
Nu grät jag av en helt annan anledning och jag är så tacksam för det!!!
Trots att hon får cellgifter och hade RS-virus har hon varit pigg. Jag blir så imponerad av denna lilla tjej. Hon bara kör på och gnäller inte. Barn är helt otroliga och när jag ser henne så bara vet jag att hon kommer spöa skiten ur denna dumma sjukdom och komma stark ur detta. 

På tisdag ska vi börja skola in Alicia på förskola. Det kommer vara en så stor dag för oss och jag är så glad att det ens finns i planen att göra ett försök. Kanske går det utan problem och hon kan orka och leka lika mycket som de andra barnen. Kanske går det inte alls. Eller så får vi anpassa tid och saker efter vad som funkar men vilket fall som helst så är jag glad för att vi ska försöka! Hon ska få kompisar och skapa sig ett liv där jag inte är med alltid. Känns konstigt att hon kommer ha så mycket tid ifrån mig. Det kommer göra henne gott och även mig. 
Jag behöver få tid till wilma. Nu är det full fart på henne och det känns skönt att kunna få ha egentid med bara henne om dagarna. Och kanske få gjort lite mer också men det är bara en bonus i så fall!

Vad jag vill säga är i alla fall att jag är så otroligt glad över att se mina tjejer! Jag älskar dom så det gör ont och ofta kommer en våg av kärlek och sköljer över mig och jag börjar gråta♡

Lilla wilma som börjat ställa sig mot allt:)

shopping

ÄNTLIGEN godkänner försäkringskassan vår ansökan och vi får nu vård av allvarligt sjukt barn. Vi slipper alltså ta föräldra dagar vilket det var tal om ett tag. Detta har slitit på oss något enormt mycket och det har varit riktigt jobbigt att inte få in några pengar. Att känna att man inte kan köpa något men samtidigt vill man ge sina barn det bästa. Alla kostnader som tillkommer med Alicias sjukdom är ju inte så roliga heller men nu kan vi klara av det. Är så glad att vi klarade denna perioden utan att låna. Men det hade aldrig gått utan mina föräldrar. Dom har hjälpt oss på många olika sätt så tusen tack till er, ni är bäst♡
Nu håller vi på att ansöka om vård bidrag och merkostnader för massa olika saker men det är inskickat så nu får vi se vad dom säger om det. Är så mycket röriga saker men gäller ju att se till att man får ut det man har rätt till. 
Detta samtal om att de godkänner det fick jag när jag och mamma var på väla. Riktigt lägligt så jag kunde unna mig de saker jag fastnade för. Behövde så mycket så får nog ta en shoppingrunda till en annan dag men då helst utan barnen:) 

Blev en vårig outfit till wilma från zara:)

Två par vardagsskor;)

12 st dricksglas som jag länge velat ha!:) 


Klänning och skor till Alicia från H&M.
Hittade även en ny bh. Köpte ett par byxor som gick sönder så testade att byta dom och det gick bra så blev även ett par nya svarta jeans också! 
Riktigt nöjd och vad kul det var att kolla barnavdelningen nu med alla vår kläder. Skulle kunna handla hur mycket som helst till tjejerna!

födelsegris

Blev en lugn dag. Robin är förkyld och när inte super så inga större äventyr blev det. Jag fixade God frukost med hembakade frallor. Han fick paket av Alicia och Wilma:) två par skor fick han. Tro det eller ej men från Lidl. Trodde aldrig jag skulle hitta skor till honom där men dom var faktiskt snygga och de satt bra på honom. 129 kr st så hoppas de håller länge för i så fall var det ett riktigt bra köp:) måste säga att jag är imponerad över sakerna på Lidl. Inte ofta vi handlar där utan jag gör det ibland för omväxling. Barnkläder är billigt och de vi har är faktiskt bra:) 

I alla fall så åkte vi ner till hembygdsparken och lekte lite och så bjöd Lina oss på brunch. Tusen tack för det ♡
Sen kom Johan och denise på fika och presenter till Robin och en jacka till Alicia!!♡
Mamma och Johan kom på middag ikväll och vi åt god mat och gjorde mojito efter maten. Varit så sugen på det länge. Tror inte jag druckit det på 3 år och det va gott:):)
Lite lyx men ändå en lugn och mysig dag och jag hoppas han är nöjd!

en dag med stora framsteg

Idag har wilma slått på stort. Hon har länge stått i krypställning och gungat och tagit ett par steg fram men sen fortsatt att åla sig fram. Idag släppte det och hon kryper nu för fullt. Det är ju så himla sött!! 
Några timmar senare så säger mamma att hon står mot soffan. Hon föll ganska snabbt igen så jag hann aldrig att se men hon hade ställt sig upp bredvid mamma vid soffan. Så två stora steg i utvecklingen skedde på samma dag. Stoppa tiden för var tar min nyfödda bebis vägen. 
Blev en dag med lite bullbak med alicia. Tålamod får man ha men mysigt är det att ha lite sällskap och "hjälp":)

deppig

Denna helgen skulle vi åka upp till sälen och vara med Robins familj. Bara få komma iväg och slappna av, leka i snön och umgås. Fira Robins födelsedag... nu får vi stanna hemma för tjejerna är inte bra än. Vi är verkligen ledsna för att vi inte kommer iväg nu när vi sett framemot det så länge. Vi hade nog verkligen behövt det men vi får försöka hitta något annat skoj att göra en annan gång. 
Sen i fredags har vi bara suttit hemma nästa. Någon tur till lekplatsen och jag har handlat men annars suttit typ inlåsta hemma. Jag vill ju inte ta med dom någonstans så de smittar andra barn som får RS. Dessutom är de själva inte superpigga och näsorna rinner konstant. Så här får vi sitta. Inte får man gjort något hemma heller för de behöver mycket närhet så det blir mest mys och nödvändiga rutiner. Ja lite less är jag på detta nu om jag ska vara ärlig. Jag älskar dom över allt och är glad att jag får vara med de så mycket men jag vill ut och göra roliga saker med dom ju!!!
Som sagt så fyller Robin år på lördag men vi får se om vi kommer ut överhuvudtaget för att göra något skoj. 

Idag ska vi ner till vårdcentralen för att ta de vanliga proverna på Alicia som ska kollas en gång i veckan. Så en liten utflykt blir det allt!:)

Inatt var wilma jätteledsen vid halv 1 tiden. Bara grät och inget funkade. Fick använda nässugen och fick ut massa segt snor och efter det var hon helt slut så hon somnade. Men vaknade snart igen och fick genomföra samma sak igen. O sen vaknade Alicia en stund senare och fick ligga hos oss. Kan dom bara inte få bli bra nu!!!

feber igen...?

Alltså jag blir inte riktigt klok på Alicias temp. Hon känns ganska varm hela tiden. På morgonen har hon haft 37.8-38 för att sen gå ner till 37 igen under dagen. Så har inte känts lönt att ringa för det. Men nu va den uppe på 38.1 igen innan hon somnade. Får hålla lite koll under natten och jag hoppas verkligen inte den går upp mer nu. Hatar att ständigt oroa sig!feber är ju inte farligt annars och jag hade inte brytt mig lika mycket om vad den är på så länge hon är pigg. Nu kollar jag flera gånger om dagen..hoppas vi får en lugn natt och framför allt inte behöver åka in igen. Ska ändå ner till vårdcentralen i morgon för blodprover på henne så det får gärna vänta tills dess. 

matvägrar

Vet inte vad jag sa ta mig till med Alicia nu. Kämpar så med att få i henne mat men det är inte mycket om dagen som går ner. Allt hon har älskat innan nekar hon nu. Okej glass går bra. Kan ju ha att göra med att hon är förkyld men jag blir ju så nojig när jag inte får i henne maten. Nu är kl halv tolv och hon somnade igen. Tagit några små tuggor på ett ägg och druckit en mer men det är allt jag lyckats med än. Är ju våffeldagen idag och snart kommer syrran och Malin för att äta våfflor så hoppas det kan slinka ner! 

Bokade två biljetter till rögle i morgon. Ska överraska Robin som en liten tidig födelsedagspresent, han fyller ju år på lördag. Så skickar dit honom med brorsan och hoppas på att han blir glad!:) 

kämpar

Inatt fick vi faktiskt sova hyfsat bra. Alicia sov hela natten till kvart i sex och wilma har också sovit ganska bra. Våra tidiga mornar fortsätter men så gäller att lägga sig i tid på kvällen. 
Wilma är lite sämre idag. Har en massa segt snor och är rosslig. Ser helt färdig ut och ett par timmar i förmiddags var hon väldigt trött och slö. Men hon har piggnat på sig lite igen och ålar nu runt på golvet. 
Alicia hade lite förhöjd temp idag så får hålla koll på den. Är sista dagen med antibiotika och vad skönt det ska bli att slippa ge den. Hon har varit helt hopplös att få i den. Brukar vara duktig med alla andra mediciner hon får men denna gången har det varit tufft. En dos till vid lunch sen är det klart så hoppas vi slipper mer nu!! Håll tummarna att hennes feber håller sig nere så vi slipper åka in och att wilma blir bättre snabbt!!

RS×2

I fredags togs även RS prover på båda tjejerna fast att jag inte trodde de skulle ha det men läkaren tyckte det var lika bra att kolla. Och idag fick vi veta att båda tjejerna har RS-virus. Men de är nog på bättringsvägen hoppas jag! De är ju en vanlig förkylning så det ska nog bli bra det med! Jag hoppas bara att barnen är friska till fredag då vi hade tänkt åka upp till sälen. Sen hade jag återträff med mammagruppen på onsdag men det ser ju inte så ljust ut nu:/ kanske lämnar barnen hos någon o tittar dit en sväng själv haha! Är så trött på att bara sitta hemma och ha sjukstuga nu. Speciellt då båda barnen faktisk är pigga! Ikväll ska vi till mamma och pappa och äta och kolla rögle i alla fall så kommer utanför huset lite!
Kajsa och wilmer var här en stund innan idag. De va också förkylda så ingen behöver bli rädd för att bli smittade:) 
Ringde försäkringskassan och läkarintyget vi skickat in hade inte kommit än. Var nu 1.5 vecka sedan. Så trött på detta nu!!!

feberfri!

Febern är borta och jag hoppas den håller sig väck också!hosta och rinnig näsa kvar. Rosslar en del när hon sover men hon har varit pigg idag så det är jag så glad för. Hade hon haft feber idag också så skulle vi åka in så är så glad för att slippa det! 
Wilma är ungefär det samma. Ingen feber där heller men hosta kvar. 
Idag blev en lugn dag också. Robin tapetserade vårt sovrum och det var jag som hade köpt tapeten. Fattades två längder så han skulle sticka och köpa en rulle till men då visade det sig att det var en utgående tapet så den finns inte kvar. Suck! Får se hur vi ska lösa det nu men hoppas på att någon sitter på en rulle som de inte behöver! Blir så sur på mig själv!!

Ikväll duschade jag och alicia tillsammans och så mysigt vi hade det. Ibland är det skönt att bara få lite egentid med henne också och bara vara vi! Hade gjort i ordning en skål med blåbär och jordgubbar som hon älskar men hon var så trött så hon orkade inte äta dom. Får bli till frukosten i morgon istället! 
I morgon ska jag ringa försäkringskassan och ligga på igen!!

sjukstuga

Här hemma är det fortfarande krassliga barn. Wilma har en jobbig hosta och Alicias feber är kvar och har också jobbig hosta. Dock är dom båda pigga med lite alvedon så det är skönt! Har blivit mycket Astrid Lindgren filmer idag och rita, måla,leka med lera,läsa bok. Mamma och pappa var förbi en sväng och sedan åkte ja med och handlade. Tänkte skriva lite om vårt sjukhusbesök igår...

Vid 01 vaknade Alicia och fick komma in till oss. Låg mellan oss i en timme men somnade inte om. Tyckte hon kändes varm så tog en temp och den visade 38.7 grader. Har fått höra hela tiden att om den är över 38.5 så måste vi ringa ner till onkologen i Lund. Gjorde det och de skickade oss till Helsingborg för att ta prover. Packar ihop oss och åker dit. Sist hann jag skriva att vi satt isolerade och väntade på läkaren. Vi fick vänta i 5.5 timmar innan vi fick träffa en läkare!! När vi kom in så kollade de tempen,Saturation och puls. Skickade in oss på dagvårdsavdelningen där vi brukar vara när hon får behandling. Där fick vi sitta i 3.5 timme. På dessa timmar kollade de till oss två gånger och tog ett stick i fingret. Vid sju tiden fick jag be om en macka till Alicia då de inte frågat om vi ville ha något och vi kunde ju inte gå och köpa då vi var isolerade. Sen fick vi inte vara kvar på den avdelningen för då skulle ju cancersjuka barn komma in för sin behandling. Egentligen tycker jag ju inte vi skulle varit där överhuvudtaget. Fick i alla fall ett rum och där fick vi sitta i 2 timmar utan att någon kommer för att kolla till Alicia. Erbjuder inte dricka till henne, ingen febernedsättande eller något. Vi fick hela tiden höra att snart kommer läkaren och att det var mycket att göra. Man sitter och väntar och väntar och tänker hela tiden att snart kommer det nog någon. Som tur va var Alicia relativt pigg så jag reagerar inte så mycket. Man vet ju inte hur bråttom det är och hur det går till när man kommer in för feber så man litar ju på att det är normalt att vänta.  

Vid nio tiden kommer äntligen en läkare in lch det första hon gör är att be om ursäkt och förklara att det inte var okej att vi fått vänta så länge. Hon hotade tydligen haft jour och varit hemma och sovit men inte vetat om att det var så mycket att göra. Ingen hade ringt in henne trots den långa kön. Detta är något jag absolut inte förstår, väljer man att en läkare ska få vara hemma och sova och låta sjuka barn få vänta längre än nödvändigt. Helt obegripligt och läkaren själv var inte glad! 
Vi skulle tydligen fått hjälp direkt och absolut inte väntat på att läkaren ska kolla till henne. Hon skulle haft regelbundna kontroller och vara övervakad. Enhetschefen kom in och bad om ursäkt och berättade att de skulle ta tag i detta och prata med all berörd personal och reda ut det. 
Vid detta tillfälle hade inte Alicia sovit något från 01 och hon var jättetrött men hade inte kunnat komma tillro. Läkaren drog igång allt väldigt snabbt och tog det på allvar. Mer blodprover skulle tas och massa annat. Tillslut fick vi in lite dricka och mackor men då var det så full rulle med allt så vi hann inte äta eller dricka något av det knappt. Från klockan nio och framåt så fick Alicia nålen till sin port-a-cath för att ta prover, ner på lungröntgen, halsprover, näsprover, kontroller, medicin, porten slutar fungera så dom krånglade med det för att få igång den igen men lyckades inte så fick bli ett stick i fingret igen, sen var det ögonläkaren som skulle kolla och rensa öronen. Vid denna tidpunkten var Alicia sjukt trött och hade gått igenom mycket redan. Somnat till flera gånger men blev väckt lika snabbt för jobbiga undersökningar. Tre st fick hålla fast henne när hon satt i min famn för att öronen skulle rensas för att se om hon hade en öroninflammation. Hon skrek i panik och mina tårar började rinna. Här fick jag nog. Kände att detta inte var nödvändigt just då och att det var riktigt plågsamt för henne. Sa till att det fick räcka och om de tvunget vill få rensat så får de ge lugnande först. Läkaren gav sig och vi ska på återbesök i nästa vecka fast att jag redan vet att jag inte tänker utsätta henne för det mer. Det är riktigt hemskt att sitta och hålla fast henne så länge. Sist höll vi på i en timme och de var ändå inte klara. Klart hon minns detta och det blir ännu värre denna gång. 
Hon grät nästan konstant i fyra timmar för hon var så trött och inte konstigt när hon inte mådde bra heller. Fem timmar senare var de klara och vi fick åka hem. Alicia somnade direkt i bilen. Jag själv var helt slutkörd. Var helt tom i kroppen och var så nära till att bryta ihop. Hela upplevelsen var jobbig. Att först vänta så länge och att det sen blev så sjukt intensivt. Hann knappt gå på toa mellan varven. Åt inget på hela tiden så man hade ju noll energi. 

Nu vet jag att om vi behöver åka in akut fler gånger så ska vi inte vänta! 
Tur att vi fick en bra läkare och en bra sköterska som tog bra hand om oss mitt i allt. Nu får hon örondroppar, antibiotika och alvedon.
Lilla Wilma är ju också krasslig så de testade henne också för RS så nu hoppas vi att det inte är det. Men det tror jag inte då hon är väldigt pigg förövrigt. 
I morse vaknade Alicia vid fem tiden. Låg kvar i sängen till halv sju och när vi hade ätit frukost så somnade hon om igen. Sen sov hon nästan till halv tolv. Snacka om att vara slutkörd! Jag själv fick sova ett par timmar också så det var väldigt skönt. Nu har förkylningen hittat till mig  också så hoppas den försvinner snabbt igen!
Älskar denna bilden som jag lyckades ta mitt i allt. En av få pauser och detta var i väntan på att få åka hem)

feber!

Inatt vaknade Alicia vid 01 och kändes varm. Avvaktade en liten stund men hon somnade inte om och jag tyckte fortfarande hon va varm och det stämde. 38.7 visade tempen så bara tills att ringa Lund och de sa att vi skulle åka in till Helsingborg för kontroll. Så här har vi suttit nu i snart 6 timmar utan att träffa läkaren. Isolerade är vi nu dessutom så Alicia inte ska bli mer smittad av något barn. De har tagit blodprov och de såg bra ut sa de så tror bara läkaren ska kolla på henne och sen får vi åka hem. Men jag fattar inte varför det ska ta sådan jäkla tid!! Hon är i alla fall ganska pigg trots att hon inte sovit sen 01 inatt. Uppdaterar sen!:)

sol!

Helt underbart väder idag igen och solen va framme hela dagen. Båda tjejerna var lite hostiga i förmiddags så vi hade lite mysmorgon. Fick dammsuga och torkat golvet men annars gjorde vi inte så mycket. Lite middagsvila på alicia och sen gick vi ut i trädgården. A fick lunch där ute och sedan var det full rulle! Hon skulle sopa,kratta, gräva med spaden, springa till lekplatsen, vattna.. ja det var mycket hela tiden.  Lilla Wilma liteekplatsena jag en filt till så hon kunde ligga med..  nog.. Hon ålade sig bort från den filten på 2 sekunder. Åh vad jag hade att göra med dessa ungar haha. Trädgårdsarbetet fick vänta lite men jag fick i alla fall bort en hel del av vårt vildvuxna ogräs:) ska sätta hallon och blåbärs buskar och sedan även lite jordgubbar och annat smått och gott. Vill att barnen ska kunna gå och plocka bär i trädgården sommaren lång!:) 
Så tråkigt när man inser att man glömt att fots under dagen så jag bjuder på denna gamla bilden:)
Nu trillar mina ögon hela tiden och klockan är bara halv nio. Ska man gå och lägga sig redan? Alicia vaknade redan 05.20 i morse och somnade inte om. Inget roligt mönster jag börjar ana då det alltid är tidiga mornar nu för tiden. Någon timme eller två till hade ju inte skadat!

vårdag


Underbart väder idag och jag har i alla fall varit ute en liten stund. Åt lite Frukost bullar med Denise och hennes kompis hos mamma:) alicia va jätteledsen i förmiddags och hade ont i örat. Hon har blivit lite förkyld och jag misstänker att det eventuellt är en öroninflammation som spökar nu. Blev bättre under dagen men får se hur natten blir då det oftast brukar vara då man har ont.  
Var sen nere på capio på babycafe. Tre mammor var vi idag bara men det är mysigt det med:) 
Sen var jag även iväg på ansiktsbehandling på laxen spa idag. Så skönt det var!förra gången var det ju massage och det var välbehövligt men inte så skönt haha. Så nu fick jag koppla av och bara njuta!:) 

viktkontroll Wilma

Så har vi kämpat på i ett par veckor till med gröten morgon och kväll till Wilma. Hon äter bara en halv portion, mer får vi inte i henne. Sen äter hon lunch och resten ammar av dagen. Det verkar räcka i alla fall för hon hade nu gått upp 300-400 gram. Minns inte exakt hur mycket faktiskt. Växt 1 cm också så jag är nöjd:)

Jag och wilma vaknade upp i lugn och ro vid halv nio idag. Så skönt det var att ligga kvar så länge!;) åt frukost i lugn och ro och plattade även håret😀 gick bort och kramade om Alicia och hängde hos mamma o pappa en stund. Sen tog vi en promenad mot BVC. Alicia gick fint bredvid mig och pratade en ganska bra bit. Så fastnade vi på en bro och kollade på vattnet och hon fick kasta ner lite småstenar vilket var kul. Sen fick hon sitta i vagnen och vi kollade på bilarna sista sträckan som var kvar. Gick nedanför moster Denise som vinkade till tjejerna och sedan stannade vi till på lekplatsen utanför och gungade lite. Sen var Alicia fullt taggad för att Wilma skulle till sin "doktor". Efter att Wilma var klar så fick vi vara inne på öppna förskolan lite och leka. Superbra när där inte är några barn heller så jag behöver oroa mig ifall Alicia ska bli smittad. 
Sen promenerade vi hemåt och gick inom Emma och hälsade på henne när hon rensade i sitt förråd. Från papegojan och hem ville Alicia sitta på axlarna och samtidigt skulle jag styra syskonvagnen som var fullastad. Haha ibland hade man velat se sig själv men det gick! Båda tjejerna somnade innan halv 8 vilket nästan aldrig händer. Har ju dock inte vilat middag idag och vi har hittat på saker hela tiden så hon var nog trött lixom jag. 

Älskade mamma o pappa!

Vet inte vad jag skulle gjort utan mina föräldrar! Jag får så mycket stöd och hjälp av dom! De hjälper oss verkligen nu när vi har det tufft på olika sätt. De avlastar oss med barnen och köper saker till oss och speciellt tjejerna. Det är till en stor hjälp och jag är så glad att vi bor så nära den.  
Idag har vi varit på promenad tillsammans och sedan var vi på deras altan ett par timmar. Så skönt att bara kunna vara där och hänga och se Alicia så glad. Blir lätt att man känner sig ensam och så om man är hemma själv flera dagar så jag försöker att ha lite saker att göra så tjejerna också stimuleras  
Sen åkte ja och mamma med Alicia och Wilma till lager 157. Hittade ett par byxor, leggins och någon tröja. Har verkligen inga byxor som är hela och passar. Går i sunkiga kläder hela tiden  känns det som så jag behöver nog ge mig ut på en större shoppingrunda än så här men det får bli när jag i alla fall fått pengar och varit iväg på några mer träningspass så man inte känner sig så himla deppig för varje plagg man provar!
Inatt sover Alicia hos mamma och pappa. Wilma har hållit igång tills nu kl nio men nu somnade hon gott och även Robin haha! 
Hoppas på att Wilma sover länge i morgon så man kanske får lite sovmorgon. Senaste dagarna har barnen börjat vakna vid 6 tiden och det är jag inte så glad för... är verkligen ingen morgon människa. 

Tack snälla mamma och pappa för allt ni gör för oss♡

Dagen efter

Är faktiskt lite förvånad att Alicia inte varit mer tagen idag än vad hon varit. Pigg och glad tjej har vi haft även idag och det enda jag har märkt har varit aptiten som varit dålig. Även på saker som hon annars gillar så tror de kan varit smaken som blivit lite påverkad av cytostatikan. Men ikväll har hon ätit bra och mormor kom med hallon till Alicia så det och blåbär fick bli hennes lörsdagsgotti. Vi kör inte så hårt på det där med lördagsgodis utan hon får mest frukt och bär av oss och när vi är på kalas eller någon annan bjuder henne så kan hon få äta och det känns mer okej då. Under utredningen kände jag att hon åt alldeles för mycket skit. Många som ville skämma bort henne och det underlättade inte att det var mitt under julen heller. Känns mycket bättre nu när hon äter bra saker igen för vi var ju ganska hårda med det i början. Sen är hon ju ingen storätare så skulle hon äta tre kakor någon gång hos någon så är det faktiskt inte hela världen för mig:)

Vi har haft en riktig hemmadag idag. Rensat bland tjejernas kläder och ändrat om lite så vi får plats. Nu blev det mycket bättre och det finns gott om plats att fylla på hihi;) 
Kollat lite på både Pippi och Lotta och varit ute med Mogge och åkt rutschkana. Städat en del men det känns inte alls nystädat. Så tråkigt sådant är. Men är mycket för att vi rensat saker som inte märks och inte gjort finliret. I morgon kanske vi hinner med det.  
Nu ser vi på mello som alla andra:)

behandling nr 7

Så var det dax igen, varit i Lund för behandling och det har gått jättebra. Duktig som vanligt och idag var hon inte mycket ledsen alls när de satte droppet eller undersökte henne. Hon hade skoj och lekte och pratade med personalen. Jag känner mig så trygg med personalen där nere. Läkarna är toppen och jag pratade med dom om vad försäkringskassan sagt och de tog tag direkt i att ringa och skriva läkarintyg. Kuratorn hjälpte mig en del och det känns skönt att så många engagerade sig i att detta ska lösa sig. De hade aldrig varit med om att något barn med denna diagnos hade blivit nekade detta förr så nu dra jag verkligen stå på mig! Så mycket praktiska saker som tag en massa onödig energi ifrån mig som jag gärna hade lagt på barnen istället! 
Vi fick idag ett snöre med pärlor på som ska symbolisera de olika undersökningar och behandlingar som alicia gått igenom. Så i morgon ska jag sätta mig och pyssla ihop detta band. Hoppas inte att detta kommer att bli allt för långt utan att det bara symboliserar denna behandling och sen är det helt slut!

Nu håller vi helg och vi har en mysig kväll. Tjejerna har badat och jag tagit en dusch. Båda två sover gott nu. Wilma är det full fart på nu. Vilken dag somhelst tror jag att hon kommer krypa.  Just nu så ställer hon sig i krypposition och slänger sig fram och ålar snabbt. Var riktigt nära på att ställa sig upp mot en fåtölj idag! Men det får gärna vänta lite till faktiskt. 

Var ju på massage igår.. kan säga att det känns rätt bra i rygg, rumpa och ben idag. Kunde knappt gå efter att vi suttit i bilen till lund och robin bara skrattade åt mig!

btw- oftast orkar jag inte läsa igenom inläggen och jag har nog någon konstig inställning på mobilen för den ändrar fast jag skriver rätt ord och stavar rätt till något helt annat ibland. Så om det inte är någon superbra svenska i texten så får ni ha lite hänsyn till det!:)


förbannad

I går var jag så glad över de bra beskeden och det är jag fortfarande. Ringde försäkringskassan i morse för att kolla lite när pengarna kommer.. Detta samtal fick mig att börja gråta när vi la på. 
De har hela tiden sagt till oss att vi skulle ha vård av allvarligt sjukt barn och att det absolut inte var några problem att båda var hemma under utredningen och när behandlingen började. Det fanns inte så många alternativ ändå för alicia mådde inte toppen och varken jag eller Robin mådde bra. Han orkade inte jobba och kan orkade inte ta hand om ett sjukt barn och en bebis i det tillståndet jag var i. Vi har varit glada för att vi kunde vara hemma båda och att det i alla fall funkat bra. Trodde vi...
Idag säger de att de skickat ett brev till oss (som vi inte ens har fått) där de nekat vår ansökan om vård av allvarligt sjukt barn. I alla fall de dagarna vi varit hemma om jag förstått det rätt. De dagarna vi varit på sjukhuset ska vi skriva upp och lämna in. Bara det tar på krafterna att behöva gå tillbaka och gå igenom dag för dag var vi var. Men de övriga dagarna där vi "bara" gått hemma och tagit hand om Alicia när hon var dålig räknas inte. För det var inte fara för hennes liv... de dagarna tycker dom att vi ska ta ut mamma och pappa dagar för.. alltså ska vi behöva ta dubbla dagar nu helt plötsligt. Hade de kunnat kläcka ur sig detta från början så hade i alla fall en av oss eller båda kunnat vara sjukskrivna istället eftersom att vi mår dåligt. 
Jag blev så förbannad under samtalet och i slutet så rann bara tårarna. Det krävs inte mycket för att knäcka mig just nu och idag kände jag mig helt knäckt. Nu drar ju detta ut på det hela ännu mer och jag förstår ju själv att pengarna inte hinner komma innan det är dax för nästa räkningar att betalas. Jäkla tur att Robin började jobba så fort han orkade så att han i alla fall får en liten lön denna månad. Så glad jag är att vi hade undansparade pengar så vi faktiskt klarat oss dessa månader men jag kan säga att de pengarna försvinner snabbt:/ 
Tycker bara inte att man ska behöva må dåligt över ekonomin när man går igenom något sådant och vi har ansökt och gjort rätt med allt. Att de bara inte kan kläcka ur sig från början hur läget är! När vi ringt dom flera gånger och de har sagt att de bara väntar på att få kontakt med läkaren och sedan tar de 1-2 dagar tills vi får pengarna! Åh jag är så sur!! Jag saknar att kunna leva normalt och att slippa att ständigt oroa mig för pengarna! 

Så tack nu har denna fattiglapp fått gnälla av sig! Men glädjen från läkarsamtalet har gjort att jag ändå varit på bra humör idag! Dessutom har jag haft en väldigt mysig dag med mamma och barnen. Tog en promenad till hembygdsparken idag igen. Vädret var underbart ju! Alicia somnade precis när vi kom ner nästan så vi satte oss och åt lite. Sen var det full fart på alicia men roligast är att gunga! 
Senare åkte jag iväg på spa. Visst låter det underbart? Badade i lugn o ro och bara njöt av tystnad och ensamheten i några minuter. Sen var det dax för massagen. Låter också underbart.. och yes den gjorde nytta men den gjorde ont! Herregud alltså. Men var riktigt välbehövligt för jag har så ont i hela kroppen och det strålar o spänner. Nu fattar jag varför! Ben och rumpa var nog värst! Men hade jag haft råd hade jag gått mycket oftare. Har ett presentkort på thaimassage också som jag får utnyttja snart. Tack till laxen spa för en underbar och en aning smärtsam stund!😉på onsdag ska jag dit igen men då blir det mer avslappning för då är det dax för ansiktsbehandling! Också väldigt välbehövligt!

Nu ska vi lägga oss snart oftast samla energi till i morgon då det är dax för behandling igen. Och ca 1000 frågor till kuratorn! 

Bra nyheter

Läkaren ringde från Lund.. som hjärtat slår några extra slag när dessa samtal kommer. Bilderna från röntgen i fredags såg bra ut och de kunde se att en läkningsprocess har börjat! YES!! lättnaden var otroligt stor och jag är så glad att det går åt rätt håll. 
Detta innebär att vi nu ska börja få behandling på fredag och sedan blir det var tredje vecka hon får cytostatika och i samband med det får hon kortison i fem dagar. Alltså två veckor har vi där vi inte behöver ge medicin eller få behandling! Ska få veta mer på fredag men så långt känns det bra! (Om man jämför med vad vi har för alternativ)

Idag har vi varit i hembygdsparken med några fina mammor och deras barn. En riktig tjejliga blev det och det var ju helt underbart väder. Så mycket sådana dagar betyder. Ladda lite energi och glädje! Alicia är så pigg nu för tiden och orkar redan mer. Idag somnade hon inte middag förrens kvart i tre och hon har orkat mer. Blev en powernap i vagnen medan jag rastade mogge. 
Tack för idag tjejer,det måste vi göra om!

underbara helg

Vilken kanonhelg vi har haft. Spenderat hela helgen tillsammans hela familjen och bara myst. Barnen har varit pigga och på bra humör och vi har bara njutit av att vara tillsammans. 
Idag började vi med att vara ute i det underbara vädret och tog en liten promenad och sedan fixade vi i trädgården lite. Åh vad mycket jag vill göra om där. Lägga sen, fixa rabatter, plantera buskar och en massa roligt! Men det kostar och de får vänta helt enkelt. 
Åt lunch ute i solen och sedan var det lite middagsvila en kort stund. Därefter begav vi oss till kyrkan.. ja ni hörde rätt. Vi var i kyrkan och det var varken dop, bröllop eller begravning utan en "vanlig" gudstjänst. De hade lite Astrid Lindgren tema hade vi blivit tipsade om så vi tog en chansning för att se om det kunde vara något kul för alicia. Efter kyrkan så var det fika och där fick hon tillslut träffa sin stora idol Pippi. Bara att se ögonen på henne när hon såg Pippi gjorde att jag fylldes med glädje. Lite blyg var hon men jag såg på henne att hon tyckte det var toppen! Stod någon meter ifrån henne och skrattade, pekade och ville att jag skulle kolla jag med:) 
De hade även gjort en sketch från både Pippi och från Emil och det va jättebra. I går kväll så började de visa Emil på barnkanalen och de var den filmen där Emils pappa fastnar med foten i råttfällan och Alicia ville se det i morse igen vilket hon fick. Sedan pratade hon om det och tyckte det var så kul. Så när de då börjar denna sketch så är det just den scenen de gör så det va riktigt kul:)
Var även en barnkör som sjöng massa olika låtar. När alicia ska somna så brukar jag med min vackra röst sjunga Idas sommarvisa för henne och hon är väldigt noga med att man bara sjunger den när hon ska sova.  Sjunger man den annars så blir hon ledsen. Så självklart började kören sjunga den låten och hon blev ledsen direkt haha. Så himla söt. Men det gick över snabbt och hon fastnade i sketchen igen. Så glad jag är att vi gick dit. Hon har inte pratat om annat ikväll och hon berätta om hur hon kramade Pippi när hon skulle säga Hejdå. Det är så kul att kunna få göra sådana saker för sina barn och se en sådan glädje! Astrid Lindgrens värld är ju bara ett måste i sommar!!
Ikväll har vi ätit god mat och myst i soffan med jordgubbar och blåbär till loppan! Nu är jag fylld med glädje och energi och det är så skönt dessa stunder man kan känna såhär. Man bara glömmer bort allt annat för en stund och kan låtsas att allt är precis som vanligt. 

förlossningsberättelse -wilma

Kom ju på att jag har inte skrivit förlossningsberättelsen än. Har tyckt att det varit så kul att ha alicias att kunna gå tillbaka till och läsa om för man glömmer så fort. Vi får se hur långt jag kommer innan någon av tjejerna vaknar men vi gör ett försök:) 

Vaknade den 4 september utan att känna någonting. Det var denna dagen som wilma var beräknad att komma men eftersom jag gick över 8 dagar med alicia var jag så inställd på att gå över igen. Vi gick upp och gjorde de vanliga morgon rutinerna. Minns att jag skickade ett sms till Robin vid halv nio och var lite bitter. Skrev att jag inte kände något och att det inte blir någon bebis idag inte så han kunde koppla av på jobbet. Vid 11 tiden skulle jag iväg på akupunktur mot foglossningen och strax innan dess började jag få lite som mensvärk bak i ryggen. Precis så började det med Alicia också men jag vågade inte tro på att det skulle ske på den dagen det var beräknat så jag tänkte att jag inbillar mig nog mest bara för att det var just den dagen. Tog mogge på en liten runda innan jag skulle till barnmorskan för akupunkturen. Lämnar Alicia hos Johan. När jag kommer till barnmorskan så säger jag att jag känner som lite svaga svaga värkar men att de absolut inte gör ont. Hon sätter nålarna och ber mig ligga och klocka hur ofta jag känner av det. Har för mig att det var ca var 7-8 minut då. Ibland mer o ibland mindre.  Hon gör även en undersökning för att kontrollera tappen men hon sa att det inte hade hänt något men hon kunde känna att huvudet var långt nere. Sa att det nog kommer att ske inom det närmsta men inte just de närmsta timmarna kanske. Är klar runt tolv tiden och ringer Robin för att uppdatera om läget och säger att han inte behöver komma hem men ha mobilen beredd i alla fall. Jag tänkte att det nog skulle ske om 1-2 dagar eller något och var glad över att det inte verkade som att jag skulle gå över flera dagar. 

Hämtar hem Alicia igen och hon vilar lite middag. Börjar känna av det lite mer och mer och vill helst inte vara själv hemma då jag vet att det gick ganska snabbt med Alicia. Denise kommer runt halv två, två tiden tror jag och jag kan hoppa in och ta en dusch och två panodil för att se om det försvinner då. Försöker få hem Robin i samma veva men han va inte jätte lätt och jag visste inte om det var på riktigt eller inte. Efter duschen så ringer han mig och jag säger att nu får du komma hem, jag har värkar med ca 5 min emellan. Förbereder mamma och pappa också så de kan ha mogge och Alicia. Jag tycker fortfarande inte att det gör så ont men jag börjar så smått att få stanna upp och andas igenom de lite. Robin kommer nog hem vid halv tre, tre tiden tror jag och han tar en dusch och äter lite. Ringer in till förlossningen och kollar så där är plats och de säger att det bara är att ringa när vi är på väg. 
Halv fyra kommer rörmokaren som jag gått och väntat på hela dagen och han får ta en snabb titt på vad han ska göra innan han går igen:) efter det så kommer mamma och pappa för att köra oss in. Då va det 2-4 minuter mellan värkarna och de började göra ont. Fick kasta i de sista sakerna i väskan för jag hade inte riktigt packat klart men fick med mig allt utom smink haha. 

Klockan är halv fem när vi kommer in till förlossningen i helsingborg och vi får ett rum direkt. Barnmorskan tar fram journalen och förbereder. Gör en undersökning och var öppen 4-5 cm. Så det hade gått ganska snabbt från att inte hänt något 4 timmar innan. 
Sätter ctg och jag får prova lustgasen. Den hann jag ju inte med förra gången så jag ville gärna ge den ett försök. Blev snurrig direkt och de fick sänka den till 10 %. Tyckte mest det var skönt att ha masken att trycka mot ansiktet och koncentrera sig. Vi pratar en del och det känns okej. Skickar några snapchat till vänner o familj och säger att vi är inne. 
Efter en timme ca så gör barnmorskan en ny undersökning då jag börjar känna en annan typ av smärta som trycker neråt lite. Öppen 7-8 cm har jag för mig men så känner hon under tiden jag har en värk och då var jag fullt öppen. Vattnet hade inte gått än så det var det som stod och tryckte emot. 
Höjer lustgasen lite och hon frågar om jag vill att de ska ta hål på hinnorna så att vattnet går och att det kommer nog gå fort då. Jag säger att jag kan avvakta lite men det dröjde inte länge förrän jag kände mig redo och de tog hål på hinnorna! 
Barnmorskan skulle gå och äta lite kvällsmat för att sen komma tillbaka men hon hann nog bara börja på sin mat innan krystvärkarna kom. 
Här minns jag inte så mycket för det gjorde så ont och jag var hög på lustgasen. Jag tyckte smärtan var mer intensiv denna gången och jag var i en helt annan värld med lustgasen. Kändes som att jag hade däckat på ett dansgolv typ. Hörde inte alls vad de sa till mig under tiden jag hade en värk och precis i slutet när jag skulle krysta så ville de ta bort lustgasen. Men ville jag inte släppa för det var så skönt att ha något och hålla i så de sänkte den eller stängde av till och med kanske. Minns inte hur länge jag krysta men tror det var ca 10-15 min och sedan kommer lilla wilma ut. Får upp henne efter att de torkat av henne snabbt och det är så härlig känsla att se sitt barn för första gången. Man har gått och undrat så länge hur bebisen ska se ut och vi visste ju inte om det var en tjej eller kille heller. 
Efteråt hade jag en del eftervärkar som inte var så sköna och det kändes som jag spruckit hela vägen fast så var ju inte fallet haha. Moderkakan kom lätt ut men jag minns att det gjorde jäkligt ont när de skulle trycka på magen efteråt. 
Mamma skulle jobba natt och wilma föddes ju 18.52 så mamma kunde komma in och hälsa på oss en stund:) vi fick lite god fika och jag var så hungrig. Fikan efter är så god även om det bara är en tråkig fralla egentligen. Tog en skön dusch och sedan fick vi komma till vårt rum på BB. Hade turen att få den sista lediga platsen och det var även ett enkelrum!:) så skönt att slippa dela rum med någon och Robin fick vara kvar. 
Natten var väldigt lugn. Wilma sov faktiskt hela natten utan att äta och Robin kunde också sova såklart haha. Jag fick sovit lite men mest låg jag och tittade och gosade med Wilma! 
Dagen efter kom amningen igång bra och jag ville bara hem. Tyckte det var så tråkigt där och jag ville hem och visa upp lillasyster för Alicia. Så på eftermiddagen kom pappa och hämtade oss och vi åkte hem. 

Jag är väldigt nöjd med denna förlossningen också och den tog nästan exakt lika lång tid som första gången och de var väldigt lika varandra. Skillnaden var att denna gången tog personalen mig mer på allvar och de visste att det kunde gå fort så de undersökte mig och hade koll ofta och direkt när jag bad om det. Hade en jättebra barnmorska och jag skulle lätt kunna göra om en förlossning.. bara smärtan som inte är så kul men den överlever man. Om jag någongång ska ha fler barn så vill jag inte ha lustgasen. Hade ont i näsan i en vecka tror jag så hårt jag hade tryckt masken i ansiktet. 

Wilma föddes den 4 september och var 51 cm lång och vägde 3845 g. 







check

Nu är vår första milstolpe nått.. alicias första 6 veckors intensivbehandling är avklarad och vi är framme vid första utvärderingen. Idag gjorde hon röntgen så i nästa vecka får vi reda på svaren. En aning nervös väntan nu men jag bara antar att det kommer att se bra ut faktiskt. Hon är ju så pigg och har inte ont så det måste ju vara bra. Känner lite att om detta vet den intensiva och jobbigaste delen i behandlingen så fixar vi detta lätt! Dessutom har det varit under den absolut tråkigaste årstiden där energin alltid är noll ändå men nu är det gjort. Mars månad är här, våren börjar komma.. det blir ljusare och lättare. Nu får alicia inte mer medicin mer än på helgen lite antibiotika i förebyggande syfte. Skönt att få lite paus och tjata om medicinen tre gånger om dagen. 
När vi kom ner till Lund så var tanken att vi skulle få träffa kuratorn och gå igenom lite praktiska saker men han var sjuk. Så det får visst vänta lite till. Vi trodde också att hon skulle få behandling idag men det visade sig att det var sista förra gången för denna period. Skönt!! Så det var ett stick i fingret och röntgen som hon fick stå ut med idag men det gick fint. Hon är så duktig så! Låg still men var ledsen men det är nog mest för att det är obehagligt. 
Hon hade så roligt på sjukhuset att vi knappt fick hem henne. Körde bilarna, sparkade boll, kollade fiskarna och krokodilen, ryktade en häst. Ja hon har sina rutiner där nere och jag känner att det är viktigt att hon får tid till att leka av sig och göra lite vad hon vill där. Jag vill inte stressa hem så fort allt är klart för då kommer hon inte tycka om att åka dit. Just nu tycker hon om det och pratar mycket om doktorn här hemma. Hon riktigt sken upp när hon såg doktorn (sjuksköterskan vi brukar ha men alla är ju doktor för alicia). Sköterskan blev så glad att Alicias kom fram och inte va rädd för henne trots att det alltid är hon som sticker henne och ger behandlingen. Hon charmade nog hela avdelningen idag med sitt härliga och tokiga humör och det blev många skratt. 
Trots att det var ett bra besök så gick all energi ur mig på vägen hem som den brukar göra. Jag brukar vilja köra men idag fick Robin köra hem och tur va det för jag blev helt slut. Ska aldrig boka in något efter besöken där nere för jag orkar inget. Som tur va kom vi hem och åt lite pannkakor och sen ville Alicia se på Lotta och jag kunde slumra till lite. Robin tog sen med henne upp och lekte på rummet och wilma somnade intill mig gott. Så skönt att det gjorde att jag varit pigg i kväll och vi har haft en mysig och rolig kväll. Dock såg jag nu att Robin precis slumra så han var nog också trött!:) 

Idag fyller lilla Memphis 1 år! Första barnet ut i 2014-Ligan och han har blivit så stor!:) Grattis till Memphis och även Grattis till lilla Elvira som har namnsdag idag!😘
I morgon blir det kalas men annars inget planerat!:) 

där kom det..

Tack för era förslag. Dagen blev inte riktigt som jag trodde så hann inte med så mycket men köpte i alla fall med lite godis så det får de barnen som är tillräckligt pigga för att äta det:) era idéer tar jag med mig till framtida besök för en hel del fler blir det ju. 

Under förmiddagen så började jag känna mig helt slut. Hade knappt ork att ta mig upp ur soffan och det va inte lättare när Alicia också bara ville sitta inte soffan. Efter ett tag så kände jag hur gråten va nära hela tiden och kroppen ville ge upp. Jag orkade inget, blev irriterad på minsta lilla, fick kämpa för att inte va otrevlig mot alicia. Jag har gått och undrat lite varför jag mår så "bra" som jag gjort. Inte gråtit mycket eller sådär. Allmänt trött är man ju men inte brytit ihop. Nu va det nästan ett genombryt. Stod ett tag med tårar i ögonen och sen kom Malin med lunch och fika och det räckte med att hon kom in genom dörren så började jag gråta.. där gick det inte längre och Alicia sov som tur va! Men så skönt att få ut lite även om detta gick över fort men jag kände verkligen att nu orkar jag inte. 
Åt god lunch som hon hade med och fick prata av mig lite.. o gnälla:) kände snabbt att det kändes bättre och vi tog oss ut i det fina vädret till lekplatsen med fikan. Blev mycket gungande för Alicia. Sedan gick vi hem och hundarna fick leka lite till. Var ute i några timmar och så skönt det va! Ladda batterierna och starta om! Åkte sedan till maxi o handla och sen till min bror för taco och röglematch. Alicia fick ett mega kinderägg!orkade inte ens äta upp halva haha så det har vi sparat tills i morgon :) det är en sådan glädje att få se hennes lycka när hon är med folk hon känner och gillar. Höra hennes skratt med våra nära och kära och att ni engagerar er så mycket och leker med henne! Det gör mig så lycklig att se!

Nu blir det att packa ihop lite saker till i morgon och sedan få några välbehövliga timmars sömn!

Kom med idéer

I morgon ska vi ner till barnonkologen i lund igen. För Alicias del blir det röntgen,behandling och samtal och lite utvärdering. Några timmar ska vi spendera där. Jag är så tacksam för dessa få timmar vi är på sjukhuset. Jag tänker på dessa barn som bor på sjukhuset eller ständigt åker in och ut och får mycket aggressivare behandling än alicia. Jag tänker på dessa barnen, deras syskon och föräldrar. Hur hela deras värld vänt upp och ner precis som vår gjorde. Vi ser dessa barn som kämpar för att överleva cancern och alla har leende på läpparna ofta. Barn är verkligen kämpar och även deras föräldrar! 

Nu till anledningen med detta inlägg.. jag skulle vilja göra något för de som är inlagda där just nu. När vi låg inne mycket så uppskattade jag varje liten gest som någon gjorde. Allt från att någon hade köpt godis och bjöd på, gjorde lyxig fika, något barn kom med en ros till alicia, hon fick 500 kr på hm och massa annat smått som verkligen värmde i den situationen vi befann oss i och egentligen befinner oss i bara det att vi får vara hemma. 
Nu ber jag om tips och idéer på vad man skulle kunna ha med sig ner till barnen.. som ni vet är inte pengarna på min sida just nu direkt och vi ska ner redan i morgon så får se om jag hinner fixa något tills dess. Annars så ska jag göra det till nästa gång. Så snälla har ni några idéer eller rent av något hemma som kan vara till hjälp så säg till för jag kommer själv inte på så mycket!;) 

suck

Försökt reflektera lite över hur jag mår idag. Jag är tröttare än någonsin,tjockare än någonsin, fattigare än någonsin... jo då men jag mår super! Hur ska man kunna åtgärda allt detta då.. energin är inte där till träningen alls. Men den ska bli av så fort förkylningen släpper helt. Pengarna kommer väll en vacker dag.. men när det blir det undrar jag.. just nu är jag bara så trött dygnet runt att motivationen inte finns till något riktigt. Men samtidigt vill man vara en bra mamma och hitta på saker.. och det är verkligen så att barnen ger mig energi (även om de tar en hel del också haha). Sorry för gnäll men ibland orkar man bara inte riktigt och ja vill inte att ni ska tro att jag mår så bra som det kanske verkar alltid.. för tro mig det gör jag nog inte. 
Tack Lena för ett bra samtal idag, det får en att tänka till lite och stanna vardagen för några minuter!

verkligen?

När jag skulle ner med wilma på bvc igår så var dagmammorna inne på öppna förskolan med barn i olika åldrar. Alicia ville så gärna in där så det blev att vi stod utanför och pratade en stund och tittar in. Ser ett gäng tjejer som sitter vid ett bord. Tror först att de sitter och ritar eller något men icke. Hör en av tjejerna som lite kaxigt säger "denna behöver laddas juu"... då sitter dom vid ett bord med en ipad. Är jag verkligen så gammaldags som tycker detta är fel? Jag vill inte att mina barn ska sitta vid en Ipad när jag lämnat barnen för att de ska ut och leka med andra barn, lära känna kompisar och allt annat. Sen är det helt okej att barnen kanske sitter med en Ipad en stund när de är hemma eller annat. Alicia sitter absolut vid den och mobilen men inte om man är iväg på öppna förskolan eller liknande. Tyckte bara det såg så tråkigt ut men jag får kanske se till o hänga med lite.. är ju ändå 2015 nu och då är detta kanske okej? 

Idag blir min lilla wilma 6 månader. Alltså kom hon inte precis. Så mycket som vårt liv har förändrats sedan dess och jag är så glad att hon kom till oss. Så mycket glädje hon sprider den lilla gladfisen! Vi ska ner på babycafe med lina W och lina K o såklart lilla Rut och Elvira;) sen ska jag och Robin få prata av oschysst hos Lena en stund,välbehövligt tror jag!;) 

sex månaders kontroll

I morgon blir wilma ett halvår och idag var det läkarbesök. Alicia tyckte det va lite spännande att det var wilmas tur att få gå till doktorn. Hon blev godkänt men hade inte växt nu igen. Gått ner 160 g.. visst hon var lite dålig någon dag förra veckan man annars har hon ätit ganska bra. Det tar emot lite att amningen inte räcker längre och att vi nog ny får byta ut lunchen också så hon äter riktig mat och gröt morgon o kväll fortfarande. Hoppas på att detta räcker till att börja med. 
Älskade små tjejer♡♡♡

hokuspokus stol

Har målat och klätt om en gammal och tråkig barnstol. Ska bara köpa nya klistermärken och ratt till den sen så är den färdig👍
köpte en vaxduk på rusta billigt och även färg där:) är en lavendelfärg som jag säkert kommer att måla flera möbler i då jag gillar den färgen!var ett snabbt och enkelt projekt så nu får jag leta efter fler för det är så roligt att ha något att hålla på med och göra om:)

Två olika liv...

Ibland känns det som jag lever i två olika liv på något sätt. Vår vardag har börjat rulla på och vi är hemma mycket och robin jobbar. Alicia mår bra och allt är som det ska.. men så påminns man om det där andra livet. Det som inte är riktigt lika roligt.. en del jag hade kunnat vara utan. Framförallt är det på fredagarna nu som detta livet kommer fram. Stunderna man delar medicinen och tjatar på alicia tre gånger om dagen att man måste ta den. Utbrotten som jag märker är biverkningar av kortisonen, när tröttheten slår på plötsligt. Stunderna är ganska många men man stöter bort det lite på något sett. När jag träffar folk så lever vi i vårt vanliga liv och oftast är allt normalt..man ser ju inte på vår familj vad vi går igenom. Känns som en berättelse som jag berättar om när vi pratar om det, känns inte som jag pratar om vårt liv riktigt. Vet inte om det är för att jag kanske inte riktigt förstått allt som händer, att man lever i en chock och förnekelse lite fortfarande. Vår tjej ska ju vara friskt för tusan!!!
Men jag har försökt acceptera det. Jag vet att det är såhär det är nu och jag har ett stort hopp om att detta blir bra. Det finns lixom inget annat! På onsdag ska vi i alla fall på samtal igen jag och Robin och det känns skönt ibland att stanna vardagen, prata och reflektera lite. Ge sig möjlighet att känna efter hur man mår och var vi båda befinner oss i tankarna. En chans att bearbeta allt som händer.

Idag var vi uppe på förskolan som alicia ska börja på. Vi fick ju skjuta upp det men nu börjar vi kunna planera för att hon ska börja den 7 april. Vi var välkomna att gå dit när vi ville och bara komma o leka lite och det kan ju vara jättebra. Känns bättre när man väl börjar inskolningen. Supergulliga var fröknarna. Fast man kanske inte får säga fröken längre.. läst att man inte gör det nu för tiden haha. Pedagog kanske det heter.. eller jag vet inte! Jag kör på som det var förr. Dagis o fröken:) 
Känns som ett väldigt bra dagis och jag är säker på att alicia kommer att trivas. Ska bli skönt att hon får en möjlighet att skaffa kompisar, lära sig nya saker och leka av sig på dagarna. Så får vi se hur mycket hon orkar men att ha ett ställe där hon kan vara är jätteskönt. Och jag och wilma får mer tid tillsammans och kan komma ut på fler saker. 

Nu sover båda tjejerna gott och jag tar det lugnt i soffan med en skål godis. Yes på en måndag!:) 

RSS 2.0