renoveringshelg

inte olikt de senaste helgerna har vi även spenderat denna i köket! blir ju inte mycket gjort på vardagarna så helgerna har varit viktiga! denna helgen har vi fått fast stommarna (nåja de under bänkskivan i alla fall), lagt på bänkskivan, fått vasken på plats, kopplat in kylen o frysen... hmm va detta verkligen allt som vi fått gjort på hela helgen men de va det nog. allt går så sakta och hela tiden är det något som kommer emellan och som man ska iväg på.

i gårkväll var vi på 30-års kalas! riktigt roligt även om jag var väääldigt trött. denise passade alicia vilket hade gått bra! jag fick en skön sovmorgon till halv nio i morse och robin va uppe kl 7 med alicia. nu har vi fått mat serverat av mamma o pappa och ska kolla på solsidan innan vi åker hem o städar lite.

vi föräldrar

lilla familjen kurtsson/örnhag är med i tidningen "vi föräldrar":) lite om hur vi ska fira julen i år!



alicia har nu sovit i två och en halv timme och jag börjar få långtråkigt.. vad tiden går sakta när inte hon är vaken! även skönt med en liten tupplur för då får jag egentid då jag kan läsa eller städa undan.
bänkskivan till köket kommer idag och förhoppningsvis även rörmockaren om han håller vad han lovat! så i helgen hoppas jag vi gör stora framsteg i köket:)

alicia har verkligen blivit så stor nu. hon har börjat ta flera steg (ca tio) och lär sig nya saker hela tiden. nu har hon lärt sig att "pussas" även om man får vara beredd på en liten dregglig puss ibland:) men det är ändå den bästa pussen jag fått och den som värmt mitt hjärta mest av alla!! det är så kul att se hur hon utvecklas och hur snabbt dom lär sig saker.


mamma o denise på promenad med alicia igår på väla

kaos

just så känns allt just nu, KAOS!! bara för att man renoverar köket så är det intr bara i köket det är kaos.. nä det blir stökigt i hela huset, man hittar inte något, tappar all motivation att göra det lilla som faktiskt går att göra så som att diska undan i tvättstugan! det känns lixom hopplöst att städa för de går knappt.. och mat, ja hämtmat har man redan tröttnat på!! elen är nog det jag tycker känns jobbigast för den kan man inte bara fixa själv. vi har ju bra hjälp men tar ju ändå tid såklart! men jag tänker att om en månad är allt klart!! om en vecka har vi i alla fall mer ordning även om allt inte kommer vara inkopplat då..
åh jag som har varit så positiv och varit den som peppat robin när han tycker det är kaos.. nu har jag deppat ner mig. men är nog mycket för att jag är trött och behöver sova på saken. men shit så skönt det kommer va att ha ett nytt kök!! så värt allt slit det kommer att vara DÅ!!
måste passa på o tacka alla er som hjälper oss med allt möjligt, ni är guld värda!!

här är en bild på loppan som va på öppna förskola och hade vattenlek, mycket uppskattat av min lilla leksakstjuv, hon ska ta allas leksaker hela tiden. . en bestämd dam är det vi har fått:)



slut i rutan

satte oss ner nu kl 9 för en matpaus.. ohh kommer jag verkligen orka ta mig upp ur soffan för att fortsätta måla?? håller just nu på o målar köket vitt så snart är allt grundjobbet slut och vi kan börja sätta upp det. tar sådan jäkla tid med allting. min brossa kom en sväng idag också och var till stor hjälp!
alicia har varit hos sin farmor o farfar idag! åkt o hämtade henne och körde henne till mormor o mordar4 där hon ska sova inatt. så fick myst någon timme med henne men nu saknar jag henne så. vill så mycket hellre vara med henne men köket måste fixas så hon kan vara här hemma igen! lilla unge vad vi älskar dig!!

nu ska jag se klart så mycket bättre o sen göra ett sista ryck innan jag hoppar in i duschen o sen kryper ner i sängen för att sova gott!!:):)








byggröra

dåligt med uppdateringar nu men har fullt upp hela tiden känns det som! är mitt uppe i köksrenoveringen och snart är allt tömt i det gamla köket så vi kan börja riva det.

och så kom en massa emellan o jag hann inte skriva klart så får avsluta här o skriva mer nästa gång för nu ska loppan ha välling o sova efter ett härligt bad! o vi ska snart äntligen få äta lite kvällsmat!

farsdag!

robins första farsdag är här! känns helt otroligt att killen jag träffade för 10 år sedan nu är pappa till min dotter.. en helt underbar pappa dessutom!! dagen började med att han fick sovmorgon o sen lite frukost när han kom upp:) sedan har vi skruvat ihop lite på köket och ätit middag hos farmor. nu har jag lagat mat till robin o nu sitter robin o alicia o leker i soffan innan det är läggdax.

nu har vårt nya kök kommit! dock i en miljon olika lådor men vi har monterat upp ganska mycket under helgen. lite lådor som ska sättas i och sedan handtag o massa annat smått pillande.. men vi ska nog få ihop detta också även om man ibland kan bli tokig på det!! hoppas på att hinna med en del i veckan när robin är på jobb så vi kan börja måla och riva ner det gamla köket!! åhh så skönt det ska bli när detta är klart!!!

födelsedag

så har även jag fyllt 24 år... hade en jättebra dag igår med min familj. först åkte vi till skansen och åt lunch på sand. sen åkte vi till sannarpsbadet i halmstad. blev som ett barn igen när man åkte rutschbana:) efter mycket mesande och hjälp med nedräkning från personalen så hoppade jag från treans trampolin. häftigt va?? haha.. trodde aldrig jag skulle bli så rädd för det men jag skulle fasiken göra det. och efter ca rjugo minuter tog jag ett kliv ut och gjorde bog det fulaste hoppet någonsin! haha!! även johan o pappa hoppade. lilla alicia verkade också ha det kul i vattnet:)





på kvällen serverades god lasange hos mamma o pappa.
måste passa på o tacka för alla fina presenter jag fick!! av alicia o robin fick jag ett armband med en evighetssymbol! min man han kan:)

tyvärr har jag nu åkt på en förkylning men den hoppas jag försvinner snabbt för det har jag inte tid till! i morgon kommer köket så blir att skruva lådor hela helgen. om ett par veckor kommer även bänkskivan o då ska det mesta vara klart!:)








första stegen!

så kom dom igår, de första stegen alldeles på egen hand! tre små stabila steg blev det! så stolt man blir som mamma när ens barn lär sig något nytt. så nu får vi se hur snabbt detta utvecklar sig:)

söndag igen

så har alicia sovit hos sin mormor och morfar för första gången och det hade gått jättebra! sov till kl 5 och fick välling och somnade om till 8 tiden. så det va skönt:)

vi hade en rolig kväll. kändes konstigt att festa igen men väldigt kul att så många av mina kompisar kunde vara samlade! drog ner till torstens en sväng och sen hamnade vi på banhof. tänkte kolla hur de va nu och det var exakt likadant men med lite yngre fulla människor. det var inte riktigt lika kul att stå o veva händerna i luften längre utan då kände jag att jag bara ville hem! sen ska man stå i en lång trång kö för att vänta på sin jacka och då ska man även behöva stå ut med andras äckliga fyllefisar som dom inte kan hålla inne längre. nä tack just den delen av festandet kan jag verkligen vara utan.
idag har det varit en riktigt lugn och skön dag. vi hoppar kvällmaten och äter upp alla snacksrester istället, mums!!

november

fredagen är här igen och det gillar vi!:) har en riktigt bra helg framför mig med härliga och saknade vänner som kommer till ängelholm!! i eftermiddag ska vi till ikea och om allt vill som det ska så beställer vi vårt kök idag:)
i morgon ska jag ha lite födelsedagskalas så alicia ska sova hos mormor och morfar för första gången..så blir en del fixande idag och ska se om jag kan hitta något att ha på mig vilket alltid är ett stort problem för mig nuförtiden!
RSS 2.0