Akuten hela dagen

I går kväll hade vi över ett par vänner på grillning. Strax innan maten hoppade tjejerna lite studsmatta o Alicia skadade sin arm. Va riktigt ledsen och hon ville inte röra armen på hela kvällen igår. Inatt vakna hon flera gånger och hade ont och svårt att lägga sig tillrätta. Så jag bestämde mig i morse för att åka ner till akuten o va där när dom öppna kl 8 för att någon skulle kolla henne då hon fortfarande inte ville använda armen. Läkaren känner (gör väldigt ont på Alicia), vi skickas på röntgen vilket inte alls var populärt. Hon fick lite panik och försökte ta sig ner hela tiden. Tillslut fick ja be dom hålla fast henne lite så vi kunde få några bilder. Går ut och väntar och sedan kommer dom tillbaka o säger att vi behöver en bild till. Suck.. går in och denna gången gick det jättebra. En glad Alicia sätter sig i mitt knä och det går superfort att ta bilden tack och lov. Sätter oss och väntar ännu mer och det har då gått fyra timmar sedan vi kom in och Alicia har inte velat äta på hela dagen. Läkaren kommer tillbaka med ett papper i handen och jag förstod att det var en remiss. Vi blev skickade till Helsingborg då hon hade brutit armbågen. Så nu blev det gips... berättar det för Alicia och hon tar det ganska bra. Åker hem om och kastar i oss lite mat o lämnar Wilma hos mina föräldrar så Robin kunde följa med oss. Är ganska jobbigt att vara själv och jag visste inte hur hon skulle reagera på gipset.
Kommer in och får såklart vänta. 1.5 timme tror jag. Får ett rum och väntar mer. Sen kommer en läkare och sedan en undersköterska som ska sätta på gipset. O hon fumlar så med alla saker. Får inte rätt på något, tar helt fel storlek på allt till Alicias lilla arm. Klipper och klipper och det tar sådan tid. Sen får Alicia välja färg på gipset och hon vill självklart ha blå!
Virar runt det och det ser slarvigt ut men låt gå... hon visar läkaren som tyvärr säger att hon satt det för långt ner på armen så det måste göras om.. så vi får klippa av det villet inte va lätt. Dra och slita. Jag frågar om jag ska ta över för jag märker att Alicia får ont så som hon drar och tänker inte alls på armbågen. Så där får ja stå och ta av det o trösta Alicia. Robin fick vänta ute för undersköterskan bestämde att bara jag fick vara med. Inte en gång tänkte hon på o hämta Robin för att underlätta. Alicia var väldigt duktig och ja kunde distrahera henne men undersköterskan påminnde henne hela tiden om gipset och att de inte gjorde ont. Klart hon blir ledsen då o tycker det gör ont. När vi väl fått av gipset får ja be henne hämta en glass o ge henne en paus vilket hon får tillslut.

När pausen är slut kommer hon tillbaka och har hämtat hjälp. Hon frågar Alicia om hon vill ha blå färg igen. Ja svarar hon. Men då tycker undersköterskan att hon ska välja rosa för det är mycket finare. Klart du ska ha rosa. NEJ säger ja o förklarar att hon älskar blå färg. Hon suckar o hämtar blått. O sen krånglar hon igen med det där gipset. Killen som försöker hjälpa gör sitt bästa men hon sabbar det hela tiden. När ja trodde dom va färdiga o Alicia får ta ner sin hand lite så är hennes handled vinklad utåt vilket den inte ska vara. För sent att ändra på o hon har hållt hennes hand fel. Ja blir så trött!
En ny läkare kommer in o jag frågar om hon får ha det så. Nej inte egentligen säger han. Så valet är att göra om det igen och att samma människa ska göra det då det bara är hon där den dagen, eller komma tillbaka måndag el tisdag till en specialist. Valet var enkelt och vi valde att tacka för oss och åka därifrån men en dåligt gipsad arm. Så nu måste hon göra om det snart igen.

Efter 8 timmar på akutmottagningen kom vi tillslut hem till svärmor o svärfar som bjöd på mat. Alicia har stolt fått visa upp sitt gips och hon är så grymt duktig. Knappt gnällt på hela dagen förutom när hon haft ont. Väntat långa stunder men hon har varit tapper.
Själv är man ännu mer slutkörd än innan men nu hoppas jag hon fixar detta med gipset bra. Verkar gå rätt bra redan faktiskt.
Är sjukvården alltid såhär eller råkar vi alltid ut för dom värsta? Förutom i lund för dom är verkligen guld värda!!



Kommentarer
Sofia Mackintosh

Men usch att det ska få gå till så. Hoppas ni får rätt på det måndag eller tisdag så hon inte får mer ont. Hon är verkligen en kämpe och ni med! 😘 från oss

2016-07-24 @ 08:29:17
karin

Måste ni ha allt kan ni inte få andas lite ibland Kram tänker på er

2016-07-25 @ 21:41:16
karin

Måste ni ha allt kan ni inte få andas lite ibland Kram tänker på er

2016-07-25 @ 21:41:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0