röntgen och slutprover!

Denna lilla tjej har varit så otroligt duktig idag! Jag blir så stolt! Låg helt still på röntgen och var inte ledsen, gjorde som dom sa och det gick lätt och smidigt. Om ni minns det så hade hon wn riktig panikattack senaste röntgen och jag var helt färdig och tagen efteråt så det var så skönt att hon inte tyckte det va lika jobbigt denna gången. Efter att ha väntat kvar där i 1.5 timme för att bilderna skulle bli godkända så traskade vi upp till avdelning 64 (onkologen). Vad dax för prover och de testade även njurfunktion så inte njurarna tagit för mycket stryk under året med cellgifter. Hon hoppade upp och skulle ligga själv. Låg still igen och var jätteduktig. Väldigt koncentrerad på vad sköterskan gjorde dock. 
De sprutade in kontrast och så skulle vi ta ett nytt prov efter tre timmar och sedan efter en timme igen. Så det blev en lång dag idag. Vi pratade med läkaren och sedan åkte vi till Nova och åt lite lunch och tittade lite. Frågade henne om vi skulle köpa lite nya kläder eller något åt henne. "Nej tack" fick jag som svar haha. Sedan var det bara att åka tillbaka igen för att ta ett nytt prov. Därefter pysslade Alicia lite på avdelningen. Dom hade massor av saker framme och hon fick måla nyckelringar och göra ett armband. Tårta var där också och den åt hon glatt av! 
Sen var det dax för sista sticket och därefter fick vi åka hem! Vi har inte fått svar på röntgen eller njurproverna än. Hennes blodvärde var bra i alla fall. Förra veckan hade hennes vita varit låga så det var skönt att de hade stigit igen. 

När vi var på röntgen så märkte vi att hon började bli lite hes men det var inte så farligt. När vi sen väl var hemma så slog det till mer och nu är hon rätt avstängd i andningen, hes och har jobbig hosta. Så typiskt. Kunde vi inte fått en enda dag ens att njuta. Men vi måste inte kasta oss in i bilen och åka in i alla fall. Nu har vi bäddat ner henne i vår säng så jag har koll inatt och i morgon ringer förhoppningsvis läkaren med röntgensvaret så då kan jag passa på att fråga om vi får vara kvar hemma. Tror ju faktiskt det men eftersom vita var lite låga förra veckan kanske de vill ha ett blodprov till. Vi får se helt enkelt. 
Hon var ganska nöjd över sin lunch kan jag säga;)











Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0